Hoe reis ik solo?

Wij reizen altijd samen naar verre bestemmingen. Met het vertrouwde idee dat je dan alles kan delen: de mooiste momenten, vervelende gebeurtenissen, maar ook al je reiservaringen achteraf! Bovendien kunnen we onze krachten bundelen.

Kawa Ijen, een vulkaan in het oosten van Java

Zo kan ik uren dingen uitzoeken, terwijl Martijn juist weer makkelijk contact legt met andere reizigers en de lokale bevolking. Wij kunnen ook zo goed samen reizen omdat we dezelfde reishouding en grotendeels dezelfde verwachtingen hebben. Niet teveel klagen, overal van genieten. Kijken wat er op ons afkomt… of juist niet. Een reis rond de wereld maken met de persoon van wie je houdt, is natuurlijk iets dat je nooit meer vergeet.

Solo reizen

Maar er wordt beweerd dat je meer beleeft als je alleen reist. Dat je eerder nieuwe “vrienden” maakt. Dat het juist een fantastische ervaring is. Je bent vrij om te doen en laten wat jij wilt en hoeft, tot op zekere hoogte, geen rekening te houden met reisgenoten. Jij beslist waar je heen gaat. Nooit meer op treuzelaars wachten, niemand die je opjaagt, sightseeing in je eigen zalige tempo.


Hoe reis ik solo?

Hoe reis ik solo?

Wat komen soloreizigers tijdens hun omzwervingen tegen? Hoe trotseren zij de wereld in hun eentje? In het boek “Hoe reis ik solo?” pakken tientallen soloreizigers kort uit over hun reizen. De reisgids voor soloreizigers geeft ook tips en trucs voor onderweg. Praktische informatie, belevenissen, tips en anekdotes wisselen elkaar af. Over het droppen van vervelende medereizigers, het fascinerende en opwindende van alleen reizen, eenzame momenten, contacten met locals en andere reizigers, omgaan met hinderlijke types, uiteten in je eentje, over soloseks en de allerbeste plekken en logies.

Het boek is er voor solo’s, duo’s en trio’s, maar ook voor nieuwsgierige thuisblijvers. De teksten en foto’s zorgen ervoor dat het leest als een magazine. Dit boek bewijst dat soloreizen opwindend, fascinerend en verslavend is. Wie dit leest is weg!

Laatste berichten van Martijn (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>