Ik ga op reis en neem mee… stoffen mondkapjes!

Als enorme reisfanaten zijn we natuurlijk wel wat gewend wanneer het gaat om een uitgebreide checklist voordat we op reis gaan. Maar om ruimte te reserveren voor mondkapjes is ook nieuw voor ons. Waar moet je op letten bij het aankopen van deze nieuwe reis-must have? En wat zijn onze bevindingen? Je leest het allemaal in deze blog over stoffen mondkapjes!

Stoffen mondkapjes tegen COVID-19

Natuurlijk is de hele COVID-19 situatie een regelrechte ramp. Ten eerste voor de families die te maken hebben met gezondheidsklachten, de ondernemers, maar (maar wel in deze volgorde) zeker ook voor de reislustigen onder ons. Waar we voorheen vooral ons hart volgden van locatie naar locatie, daar moeten we nu kijken waar we naartoe kunnen. En natuurlijk waar we naartoe willen. Je moet er niet aan denken om in Brazilië opgenomen te moeten worden in het ziekenhuis. Waar we voorheen altijd maar verder en verder moesten reizen, daar zoeken we het nu vooral dichter bij huis. En onze conclusie is dat dat zeker niet minder mooi is dan de verre reizen die we gemaakt hebben. Oostenrijk, Zwitserland… adembenemend!

mondkapjes covid19

Welke mondkapjes neem ik mee op reis?

Van adembenemend is het een klein bruggetje naar mondkapjes. Want welke mondkapjes dien je nou mee te nemen op reis? Onze bevindingen zijn dat vooral uitwasbare stoffen mondkapjes kopen erg handig is wanneer je volle dagen erop uit bent. Je wil niet constant je wegwerp mondkapje vervangen. Dat gaat enorm tegenstaan. Onze tip is dus om direct voor kwalitatieve artikelen te gaan. Bij de stoffen mondkapjes zie je ook vaak dat er leuke designs mogelijk zijn. Neem bijvoorbeeld zo’n panterprint mondkapje. Super leuk toch, helemaal in lijn met de huidige modetrends!

Zijn mondkapjes verplicht?

Het antwoord is niet heel eenduidig te geven. De lijn die in Nederland gaande is, is in het buitenland al langer zichtbaar. In Nederland betreft het nog een “dringend advies”, in het buitenland zien we vaak dat het toch wel echt verplicht is om een mondkapje te dragen in een openbare ruimte. Zo was ik zelf laatst in een wegrestaurant in Duitsland, staand met een koffie was het mondkapje verplicht. Wanneer je echter ging zitten verviel deze verplichting en kon je rustig je genieten van je burger.

Ondanks de onduidelijkheid is het dus aan te raden om te allen tijde mondkapjes bij je te dragen in je bagage. Broodnodig en anders gewoon “just in case”. Bon voyage!

Let op: lees voordat je op reis gaat zeker deze informatie over de verplichte coronatest voor reizigers.

Team Reishonger
Follow us
    • Zoals ik het lees waren de grenzen van Gambia enige tijd gesloten, maar zijn de meeste beperkingen inmiddels opgeheven en de vluchten hervat. Elke passagier moet een medische verklaring met een negatief PCR-testresultaat hebben, maximaal 72 uur oud. Dit geldt niet voor passagiers die 2 jaar of jonger zijn. Bij terugkomst in Nederland moet je wel in quarantaine.

      Voor meer informatie: PCR test – verplichte coronatest voor reizigers

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>