Smartphone op reis – 5 handige tips en gadgets

Iedereen neemt uiteraard zijn of haar smartphone mee op reis. Er zijn ook ontzettend veel handige gadgets op de markt die het reizen nog aangenamer maken. Als digital nomads hebben wij misschien net iets meer mee dan iemand die voor korte tijd op reis gaat, maar onderstaande smartphone gadgets kunnen we eigenlijk iedere reiziger aanraden! Accessoires die je kunt toevoegen om je smartphone te beschermen of die je meer mogelijkheden bieden. Wil je méér uit je telefoon halen tijdens je volgende vakantie? Hier vind je 5 handige tips en gadgets voor je smartphone op reis!

#1 Draadloze opladers

Ideaal voor op reis, een draadloze oplader! Het eerste voordeel spreekt voor zich: draadloos oplader is makkelijk in gebruik. Je legt je telefoon op de oplaadmat en hij wordt opgeladen. Daarnaast houd je met een draadloze oplader een telefooningang vrij. Veel smartphonegebruikers moeten kiezen tussen het opladen van hun telefoon en het gebruiken van een adapter voor een koptelefoon. Met een draadloze oplader kun je de dongle of de koptelefoon ingeplugd houden, terwijl de batterij wordt opgeladen. En wat is er nu fijner om gewoon muziek te kunnen blijven luisteren als je aan het relaxen bent op je hotelkamer? Er zijn ook draadloze opladers die ook als telefoonstandaard gebruikt kunnen worden. Zo kun je zonder je toestel in je handen te houden kijken naar Netflix of bijvoorbeelden videobellen met je vrienden.

draadloze smartphone laders

Draadloze smartphone laders zijn er in alle soorten en maten.

#2 (Draadloze) powerbank

Vroeger deden we altijd zuinig met de batterij van onze telefoon voor we aan een lange (vlieg)reis begonnen. Je wil uiteraard niet halverwege de reis zonder smartphone zitten. En je wilt bij aankomst toch even het thuisfront op de hoogte brengen. Tegenwoordig zijn er ontzettend sterke Powerbanks te krijgen die je telefoon tot wel 10x (!) kunnen opladen. Wij zijn zelf groot fan van de Xtrom powerbank, omdat we hier ook gelijk onze camera en andere apparaten met usb oplader aan kunnen hangen in noodgevallen.

Evoke Solar Charger Xtorm

Met een haakje bevestig je de powerbank handig aan je tas, zodat hij kan laden tijdens bijvoorbeeld een hike

#3 Smartphone hoesjes

smartphone op reis hoesjeUiteraard bescherm je jouw smartphone op reis met een goed hoesje. Maar wist je dat er ook al waterbestendig hoesjes op de markt zijn? Bekijk o.a. deze Samsung A52 hoesjes. Je kan je smartphone en andere kostbare bezitten dus veilig bewaren als je bijvoorbeeld gaat varen of zwemmen. De waterbestendig hoesjes hebben een IPX8 certificering voor waterdichtheid. Met deze certificering is een lange duik nemen tot een diepte van 25 meter geen enkel probleem. Heel handig voor je smartphone op reis!

#4 Mobiele wifi hotspot

Een vakantie zonder wifi is voor veel mensen geen vakantie. Al is het alleen maar om af en toe jaloersmakende foto’s naar je vrienden te kunnen sturen. Om je eigen wifi op reis te hebben zijn er meerdere mogelijkheden. Zo kun je natuurlijk je telefoon als hotspot laten fungeren, waarmee je gemakkelijk een wifi netwerk opzet. Een andere manier om je eigen wifi op vakantie te hebben is door middel van een zogenaamde mifi router in combinatie met een simkaart. Een mifi router is een mobiele wifi router, die erg klein van formaat is, een oplaadbare batterij heeft en de mogelijkheid om een simkaart te plaatsen. Voor de mifi-router koop je een simkaart van het land waar je op vakantie bent, en dat is veel goedkoper.

#5 Smartphonehouder voor in de auto

Een Tom Toms of een Garmin is best prijzig. Een prima alternatief is gebruik te maken van Google Maps. En dat kan gemakkelijk met een houder voor je telefoon voor in de auto.

navigatie

Veel automobilisten laten zich de weg wijzen door een smartphone met navigatie-app.

Team Reishonger
Follow us

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>