Budapest Rally de meest kleurrijke rally in Europa

Hou jij van knotsgekke avonturen én roadtrippen? De Budapest Rally is de overtreffende trap! Doorkruis in zeven dagen maar liefst tien landen tijdens deze meest kleurrijke rally in Europa. Deze prachtige roadtrip wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd en is ieder jaar een enorm succes. Dit jaar kan je ook weer meedoen met de Budapest Rally. Hoe lees je hier!

roadtrip

Budapest Rally – het concept

Het concept is simpel: verschijn met een zo bijzonder mogelijke vierwieler aan de start. Hoe gekker, hoe beter! Dus pimp je eigen auto of schaf met een groep vrienden een tweedehands auto aan. Vervolgens scheur je naar Amsterdam, waar je op zaterdagochtend 17 juli met alle Nederlandse teams richting Boedapest vertrekt. Elke etappe is ongeveer 450 kilometer, maar je bepaalt natuurlijk zelf hoeveel kilometer je van de uitgestippelde route aflegt. Je kan altijd een shortcut nemen wanneer je die dag wat vroeger over de finishlijn wilt komen. Is het voor jou makkelijker om vanuit Brussel te vertrekken, dan kan dat ook. Zeven dagen later kom je aan in Boedapest.

Gedurende de hele roadtrip vallen er punten te verdienen. Hoe origineler de auto, hoe gekker de kleding van het team en hoe beter de opdrachten worden uitgevoerd, hoe meer punten je krijgt. Dit jaar is de ultieme hoofdprijs van de Budapest Rally de wagen die de allereerste editie won, een knalgele Citroën Dyane genaamd de Dizzy Duck!

roadtrip in Europe

De route naar Boedapest

De Budapest Rally brengt je over de allermooiste wegen van Europa. Meer dan 2500 kilometer ultiem rijplezier door tien landen. Je rijdt er langs de Zwitserse Jura, de Stelviopas, het Gardameer, Venetië, de Plitvice watervallen en het Balatonmeer. Je kunt elke etappe kamperen (op unieke spots om te overnachten) en gezellig mee eten met alle teams. Of je kiest natuurlijk zelf een hotel in de buurt.

Budapest Rally 2020

Budapest Rally 2021

Het thema van de Budapest Rally 2021 is TV-series. Heb je een leuke klassieker? Transformeer je Volkswagen T1 tot Fred Flintstone mobiel of schilder je Lelijke Eendje tot Casa de Papel wagen. Maak je Citroën Mehari knalroze of monteer een zwaailicht op je felblauwe VW Kever. Verschijn je met een echt rally icon als een Guiletta coupé of een Golf GTI MK1 aan de start, krijg je meteen extra punten. Van Game of Thrones of Star Wars tot de smurfen, je zult het zo gek niet kunnen bedenken of het verdient een plaatsje in de Budapest Rally 2021! Heb je niet zo’n speciale wagen? Maakt niet uit, elke modale auto kan een unieke rally wagen worden. Of je rijdt gewoon mee, maar dan zonder die extra punten bij de startkeuring.

Rally 2020

Vooraf vallen er punten te verdienen voor creativiteit. Je verdient bijvoorbeeld meteen bonuspunten als je aan de start verschijnt met een auto met één van de volgende kleuren: knalgeel, knalgroen, knalroze, felblauw of feloranje. Onderweg dien je alle checkpoints te vinden die op de route liggen en verdien je punten door het behalen van dagelijkse challenges. Het team dat aan het einde van de rally de meeste punten heeft weten te verzamelen, wint The Dizzy Duck, een icoon van de eerste editie van de Budapest Rally editie!

Budapest Rally roadtrip

De Budapest Rally stopt niet aan de finishlijn. Onderweg zijn er elke avond gezellige feestjes op de leukste locaties waar alle teams samenkomen. Van podiums met meegereisde muziekinstallaties tot een gezellige avond bij het kampvuur op prachtige plaatsen.

Zelf meedoen?

De inschrijvingsprijs voor deze 7-daagse roadtrip bedraagt € 250,- per persoon. Dit is inclusief:

  • Unieke aankomstlocatie
  • Gedetailleerd roadbook
  • Volledige logistieke ondersteuning van de trip
  • Elke avond feest met meegereisde dj’s
  • Spel & activiteiten onderweg
  • Met grote zekerheid: de trip van je leven!

Wil je meer informatie of wil je een team inschrijven voor deze unieke roadtrip? Check dan snel Budapestrally.org en bekijk hier de aftermovie van de vorige editie!

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>