Scotland Rally de mooiste roadtrip van Europa

Dit wordt ook wel de mooiste roadtrip van Europa genoemd. De The Scotland Rally brengt je van de kliffen van Dover naar het mystieke Schotland. Een adembenemende route over kronkelwegen tussen de Britse vlakten. Deze spectaculaire rally doorkruist bekende natuurreservaten als Brecon Beacons, Snowdonia, Loch Lomond, Ben Nevis, Isle of Skye, Inverness en Loch Ness. Lees in deze blog hoe jij het beste van het Verenigd Koninkrijk kunt ontdekken met de Scotland Rally!

Scotland Rally 2020

Wat is de Scotland Rally?

De Scotland Rally is een roadtrip van 1.800 km waarbij je in 6 dagen het Verenigd Koninkrijk doorkruist. De adembenemende route brengt je via de mooiste plekjes van Engeland, Wales en Schotland tot op het magische Isle of Skye. De organisatie van de Scotland Rally zorgt voor een gedetailleerd roadbook waar de vetste wegen en de best verborgen locaties in te vinden zijn. In 6 etappes kom je langs prachtige meren, nationale parken, historische kastelen en geheime sluipwegen. Elke dag finish je op een unieke locatie waar je de mogelijkheid hebt om te kamperen. Wil je liever wat meer luxe verblijven dan kan je ook kiezen voor bijvoorbeeld een hotel.

scotland-rally-roadtrip

The Scotland Rally is zonder enige twijfel de mooiste roadtrip van Europa die je in 6 etappes over de meest spectaculaire wegen van Engeland en Wales naar Schotland brengt.

Kan ik de Scotland Rally winnen?

Deelnemen is belangrijker dan winnen geldt zeker voor de Scotland Rally. Deze roadtrip zal je nooit meer vergeten. Maar je kunt ook nog een leuke prijs winnen. Tijdens de rally kan je op allerlei manier punten verdienen met jouw team. Dit begint al met het soort auto waarmee je aankomt en hoe goed deze gepimpt is. Verschijn jij bij de start met een oldtimer dan levert dit bijvoorbeeld direct bonuspunten op. Daarnaast zijn er onderweg nog verschillende uitdagingen zoals een behendigheidsparcours en achteruit slalom. De perfecte manier om jouw driver skills op de proef te stellen!

the scotland rallyRoadtrip in Schotland

Het team dat na 6 dagen het meeste punten heeft verdiend, mag uiteindelijk plaatsnemen in een icoon uit de Britse auto-industrie: Een blauwe oldtimer Mini Cooper. Deze mini is trouwens niet zomaar een mini, want hij is gehuld in Schotse kleuren en helemaal van jou tot en met volgend jaar, tot een nieuwe winnaar de rally wint!

De route

De rally start in Nord-pas-de-Calais (Frankrijk) en eindigt in Isle of Skye in het Verenigd Koninkrijk. Je rijdt zo’n 300 km per dag, volgens het volgende schema:

Dag 1: Nord-Pas-de-Calais – Stonehenge (380 km).
Dag 2: Stonehenge – Snowdonia (389 km).
Dag 3: Snowdonia – Piel Island (354 km).
Dag 4: Piel Island – Loch Lomond (394 km).
Dag 5: Loch Lomond – Inverness (283 km).
Dag 6: Inverness – Isle of Skye (363 km).

ScotlandRoute van The Scotland Rally

Wanneer is de Scotland Rally?

De Scotland Rally vertrekt op zaterdagochtend 31 juli en zondagochtend 1 augustus 2021 op één van de laatste stukjes van het vasteland in Calais (FR). Na een uitgebreide keuring van de auto’s wordt het startschot gegeven en wordt er onder begeleiding van Schotse doedelzakken richting ferry in Calais gereden. Wie wil kan op eigen houtje naar Dover rijden en zich daar samen met de Engelse teams bij de karavaan voegen.

Voorbereiding Scotland Rally

Wanneer je meedoet aan de Scotland Rally is het verstandig om met een goed onderhouden auto op pad te gaan. Je wilt namelijk niet onderweg met pech komen te staan. Daarom doe je er goed aan om voor vertrek de stand van het oliepeil te controleren. Ook is het slim om te kijken of de koelvloeistof, remvloeistof en remolie nog van voldoende kwaliteit zijn. Daarnaast moeten de autobanden goed gespannen staan. Een te lage bandenspanning kan de kans op een klapband verhogen en zorgt voor verminderde grip op de weg. Hoewel je achterbak waarschijnlijk vol ligt met kleren en andere vakantie benodigdheden is het ook slim om het juiste gereedschap en een reservewiel in de koffer te leggen. Naast een goede bannenspanning, voldoende oliepeil en koelvloeistof is het prettig als je een goed werkende motor hebt. Een perfecte staat van je accu draagt hier aan bij.

Een accu van de auto raakt gelukkig niet snel versleten, een accu gaat namelijk zo drie tot zes jaar mee. De looptijd varieert omdat het afhankelijk is van het gebruik van je auto. Wanneer je veel korte ritjes maakt kost dit voor een accu veel meer energie en krijgt hij niet volledig tijd om op te laden. Ook hebben kou en lage temperaturen een negatief effect op de accu. Wil je er zeker van zijn dat je tijdens de The Scotland Rally niet te maken hebt met een lege accu? Doe dan even een accu kentekencheck. Je kunt dit zelf doen, maar soms worden door garages in de zomer ook nog eens een zomercheck aangeboden. Zij controleren dan de status van de auto en maken de accu schoon. Op die manier kun jij onbezorgd meedoen aan The Scotland Rally.

Meedoen?

Schrijf jouw vriendengroep snel in op de website van The Scotland Rally. Een team bestaat uit 2 tot 9 personen. Per team heb je één auto. Je bent dus een team per auto en zo schrijf je jullie team ook in.

roadtrippen met de Scotland Rally in de UKThe Scotland Rally

Meedoen aan deze rally kost je slechts €250,- per persoon, het volgende is daarbij inbegrepen:

  • Unieke aankomstlocatie
  • De volledige logistieke ondersteuning van de trip, er is een volgwagen mee die eerste hulp in geval van nood kan toedienen aan de wagens
  • Elke avond een feest!
  • De Rally Challenge & activiteiten onderweg
  • Hoogst waarschijnlijk: de roadtrip van je leven!

Optioneel:

  • RALLY FOOD: Dagelijks ontbijt en avondeten (+ €80 pp)
  • RALLY CAMPING: Kamperen op elke aankomstplaats (+ €80 pp)
  • RALLY HOTELS: Hotels vlakbij de aankomstlocaties (+ €400 pp)
  • Persoonsverzekering (+ €39 pp)
  • Annulatieverzekering (+ €39 pp)

inschrijven voor de Scotland Rally

Alle info over deze waanzinnige reis vind je op de officiële website van The Scotland Rally.

Martijn
Laatste berichten van Martijn (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>