Top 3 vakantiebestemmingen Europa

Terwijl een groot aantal Nederlanders momenteel op de latten staat in Oostenrijk, Zwitserland of Italië, publiceren wij alvast de top 3 van vakantiebestemmingen in Europa voor de zomer van 2011.

Frankrijk, de onbetwiste nummer 1

Deze zomer zullen, net als vorig jaar, zo’n 12 miljoen Nederlanders één week of langer op zomervakantie gaan. Ook dit jaar is de top 3 van Europese vakantiebestemmingen onveranderd.

Onbetwiste koploper
Frankrijk blijft voor de buitenlandse zomervakanties ook in 2011 de onbetwiste koploper.
De top 3 vakantiebestemmingen met verwachte reizigersaantallen zijn:

1. Frankrijk: 1.550.000
2. Duitsland: 810.000
3. Spanje: 780.000

De verwachting is dat zo’n 3,5 miljoen vakantiegangers voor vakantie in eigen land kiezen. Uiteraard is het totaal aantal vakanties in Nederland wel afhankelijk van het weer, bij minder goed zomerweer kan het aantal binnenlandse vakanties lager uitkomen. Meer dan 8 miljoen landgenoten zullen kiezen voor een buitenlandse vakantiebestemming.

Martijn
 1. Top 3 vakantiebestemmingen Europa voor mij:
  1. Lapland, Finland
  2. Malaga, Spanje
  3. Val Thorens, Frankrijk

  Net terug van wintersportvakantie in Val Thorens, nu nog naar Lapland en Malaga!
  2011 wordt een prachtig vakantiejaar voor ons!

  Leuke site hebben jullie trouwens!

  Groetjes
  Saskia

 2. Pascal zegt:

  Doe mij maar wat levendige en zonnige bestemmingen, als Antibes, Rimini, Torremolinos, Albufeira, Playa del Inglés, Gouvia, Sunny Beach, Dubrovnik, Siófok, Poreč, Er Arenal, Chersonissos of Kos! Frankrijk of Duitsland wordt naar mijn mening pas leuk als je kinderen hebt.

 3. Anita zegt:

  Dat ben ik niet met je eens Pascal. Ik heb geen kinderen, maar ben echt een actieve reiziger en zou bij wijze van spreken voor geen goud naar al die plaatsen willen gaan die jij opnoemt. Ik ga wel liever naar Frankrijk of Spanje, met hun prachtige rustige bergdorpjes, mooie natuur en fantastische cultuur. Tapas, wijntje, buitenleven…

  Nog liever ga ik mountainbiken in de bergen van Zwitserland, raften in Frankrijk, hiken in Zweden, canyoning in Slovenië, een trekking doen door Ierland of bergen beklimmen in Noorwegen, Slowakije of Italië. Dat neemt niet weg dat Frankrijk, Duitsland en Spanje de toerist ontzettend veel te bieden hebben. Dat geldt niet alleen voor ouders met kinderen, maar ook voor zonaanbidders, feestbeesten, actieve reizigers, mensen die niet te ver willen reizen, en natuur- en cultuurliefhebbers.

  Groetjes, Anita

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>