De zonnigste reisbestemmingen in Europa

Het weer is momenteel guur in Nederland. We zitten in november en de mooie zomerse dagen zijn voorbij voor dit jaar. Gelukkig zijn er andere plekken in Europa waar de zon wel schijnt en dat het hele jaar door. Travesol deelt vandaag de vijf favoriete zonnige reisbestemmingen!

De 5 meest zonnige bestemmingen in Europa volgens Travesol!

#1 Malaga

In de het zuidelijke puntje van Spanje vind je Malaga. Dit is de zonnigste stad van de gehele Costa del Sol. Hier kun je het hele jaar door genieten van aangename temperaturen en de zon schijnt hier maar liefst 300 dagen per jaar. In de zomer kunnen de temperaturen oplopen tot 30+ graden en ’s winters zal de temperatuur overdag niet onder de 18 graden Celsius komen. Daarnaast is er in Malaga genoeg te doen. De stad heeft een prachtig stadsstrand, je kunt er heerlijke tapas eten en op cultureel gebied zul je je hier ook niet gauw vervelen.


#2 Marseille

Een andere bestemming waar de zon bijna altijd schijnt is Marseille. In het zuiden van Frankrijk bevindt zich deze prachtige kuststad. Frankrijk wordt door velen niet per se als zonnig beschouwt, maar qua zonuren doet Marseille niet onder voor bijvoorbeeld Sevilla. Jaarlijks kun je Marseille genieten van zo’n kleine 3.000 zonuren. Bovendien is de stad erg gezellig en is het hier prima vertoeven. Enkele aanraders in Marseille: Parc Balnéaire du Prado, Parc Borély, Le Vieux Port en Le Musée d’Art Contemporain.

Marseille in de beste zonbestemmingen europa

Marseille

#3 Malta

Van Marseille gaan we door naar het eiland Malta. De gemiddelde temperatuur is hier 25 graden Celsius en ook de zee is het hele jaar aangenaam warm met 23 gaden Celsius. Met name in het najaar is Malta the place to be. Naast genieten van de warme zon, is er op dit eiland ook nog eens een heleboel te beleven. Denk aan historische gebouwen, prachtige stukken natuur en je vindt op Malta meerdere plekken waar scènes van de wereldberoemde serie Game of Thrones zijn opgenomen.

#4 Madeira

Van het eiland Malta gaan we door naar een ander eiland: Madeira. Dit Portugese eiland wordt ook wel het bloemeneiland genoemd. Het is dan ook geen verrassing dat dit eiland populair is onder natuurfanaten. Je kunt hier prachtig wandelen en fietsen, maar ook zonfanaten zullen hier op hun plek zijn. Het weer is hier met name in de lente erg aangenaam. Rond deze tijd doet het eiland zijn naam ook eer aan en zullen de meest prachtige bloemen tot bloei komen. Ook in het najaar is het hier nog zo’n 21 graden Celsius.

Madeira - meest zonnige reisbestemming in Europa

Madeira

#5 De Canarische eilanden

Last but not least: de Canarische Eilanden. Wanneer je op zoek bent naar de winterzon dan zijn deze eilanden ideaal! Deze eilanden liggen voor de westkust van Marokko, maar op papier horen de eilanden bij Spanje. De populairste eilanden zijn Gran Canaria, Lanzarote, Tenerife en Fuerteventura. De eilanden hebben ieder hun eigen identiteit, maar ze hebben één ding gemeen: het milde klimaat! Het hele jaar door kun je hier genieten van temperaturen tussen de 20 en 25 graden Celsius. De zon schijnt er (bijna) elke dag en het is er ook nog eens spotgoedkoop. Ideaal tegen een herfst- of winterdip!

Wat is volgens jou de beste winterzonbestemming in Europa voor deze tijd van het jaar? Overwinteren in Benidorm? Op zoek naar de zon in Griekenland, Italië of Kroatië? Vond je dit een leuk artikel? Voor meer reistips Europa kun je een kijkje nemen op reisblog Travesol.

Team Reishonger
Follow us
 1. Dit is zo goed om te weten! Ben altijd op zoek naar bestemmingen waar het zo zonnig mogelijk is, dus dit is super. Thanks hiervoor! Denk dat de volgende bestemming Malta wordt.

  Zelf deel ik ook veel reistips op mijn platform, maar vind het altijd leuk om inspiratie op te doen op leuke blogs zoals die van jou. Complimenten!

  Groetjes,
  Kiki

 2. Hello ,
  Leuk om te weten waar de zon schijnt .
  Maar waar staat er altijd wind ?
  Voor een zeiler veel belangrijker !.
  Volgens mij zijn Aruba Antigua de beste plaatsen om te zeilen ; veel zon en bijna altijd wind .
  Maar weten jullie er misschien nog meer ?
  Leuk om te weten

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>