Bijzonder kamperen in Europa

Kamperen in Europa is op diverse plekken mogelijk. Wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat naar het Verenigd Koninkrijk of de Scandinavische landen, dan maak je kennis met een adembenemende natuur die veel indruk op je zal maken. In deze landen kun je nog wild kamperen, wat op veel plekken in Europa juist verboden is.

Wild kamperen

Zweden als kampeerbestemming
Kamperen is een perfecte manier om Zweden beter te leren kennen. Voor de echte avonturier is het zeker aan te raden om te kamperen in dit land in Scandinavië. In Zweden is het ook mogelijk om van hut naar hut te reizen. Daardoor leer je meerdere facetten van het land kennen. Er is zoveel natuur in het land te vinden, dat je eigenlijk nooit uitgekeken raakt.

Kamperen in Zweden

Zweden is een zeer uitgestrekt land, vol met bergen, bossen, meren en diverse landschappen. Op je eigen tempo kun je prima een trektocht maken door het land. Je kunt je elke morgen wassen in de diverse meren en beekjes die het land rijk is. Daardoor zul je je een echte avonturier voelen. Een natuurverschijnsel dat je zeker gezien moet hebben tijdens een vakantie in Zweden is bijvoorbeeld Middernachtzon. De zon komt dan ‘s nachts niet onder de horizon, waardoor het gedurende de gehele nacht schemerachtig of zelfs licht blijft. Dit verschijnsel is goed zichtbaar in de maanden juni, juli en augustus.


Kamperen in Noorwegen en Oostenrijk
Wanneer je in Zweden bent, kunt je er ook voor kiezen om door te reizen naar Noorwegen. Dit land staat bekend om zijn prachtige fjorden. Nog meer dan Zweden staat het land bekend om zijn ongerepte natuur. Zeker wanneer je graag bergen en heuvels beklimt, is dit land een echte aanrader. Een ander land binnen Europa waar je ook prachtige bergen kunt beklimmen en van camping naar camping kunt reizen is Oostenrijk. De hoogste toppen van bergen in Oostenrijk komen bijna aan de vier kilometer. Dat belooft een enorme uitdaging te worden!

Kamperen in Oostenrijk

Avontuurlijk kamperen in Frankrijk
Naast Zweden zijn er nog talloze andere landen waar je uitstekend avontuurlijk kunt kamperen. Er zijn bijvoorbeeld ook diverse bijzondere campings in Frankrijk. Je kunt er niet vrij kamperen, maar er zijn talloze plekken te vinden waar je je tent kunt plaatsen op schitterende stukjes land. De kust van Frankrijk aan de Atlantische Oceaan, Normandië en het schiereiland Bretagne zijn onder andere gebieden waar je op een actieve manier kunt kamperen. Er zijn talloze bossen, bloemenvelden en uitgestrekte landschappen te vinden waar je kunt wandelen en de omgeving kunt verkennen.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>