De beste reisapps voor een zo “licht” mogelijke reis

Het is nog niet eens zo heel lang geleden dat we onze vliegtickets, cd's, boeken, wegenkaarten en reisgidsen allemaal "offline" meezeulden in onze reisbagage. Eén of zelfs meerdere koffers per persoon inchecken was dan ook niet zo vreemd. Maar, in relatief korte tijd heeft dat handige apparaatje in je broekzak het leven een stuk makkelijker gemaakt. Wil je vanaf nu altijd alleen nog maar handbagage meenemen? Wij vertellen je wat de beste apps zijn voor een ontspannen en zo "licht" mogelijke reis. Is ook erg goed voor je rug trouwens. Behalve als je je tijdens het Tax Free shoppen niet in bedwang kan houden natuurlijk.

Beste reisapps voor vliegtickets

Jaja, ooit ontving je je vliegtickets een aantal dagen voor vertrek per post. Even kort uitleggen: “per post” betekent dat iemand op de fiets, met een grote tas achterop, papieren dingen komt bezorgen. In je brievenbus. Da’s een gat in je deur. Tegenwoordig heb je je tickets natuurlijk gewoon op je smartphone staan, bijvoorbeeld op de iphone-x. Ongeveer een dag voor vertrek ontvang je een pushberichtje op je telefoon: “check-in is geopend!”. Je opent de app. van de vliegmaatschappij, checkt met een paar tikjes op het scherm in en ontvangt de tickets in de app, per e-mail of zelfs via WhatsApp of Facebook Messenger. Bij het boarden laat je de barcode of QR-code scannen…en instappen maar! Bij steeds meer maatschappijen wordt dit de standaard manier van inchecken en boarden. Check voor de zekerheid altijd even op de site van de luchthaven waarvandaan je vertrekt of zo’n digitale boarding pass ook echt geaccepteerd wordt. Nu hoor ik je in blinde paniek schreeuwen: “maar wat nou als m’n batterij leeg is?!”. Dan heb je inderdaad pech. Maar op veel luchthavens kan je je telefoon even een powerboost geven. Daar heb je immers nog ruim de tijd voor. Want na het lezen van dit blog hoef je veel minder in te pakken.

KLM (iOS | Android) heeft bijvoorbeeld een zeer goede app. Inchecken, een andere stoel kiezen, push notificaties met actuele vluchtinformatie en je boarding pass ontvangen in de app, in Wallet/PassBook, in WhatsApp of Facebook Messenger? Het kan allemaal.

KLM Android app

Reisinfo

Met een goede reisapp. is zo’n dikke “reisbijbel” echt overbodig geworden. Check met een druk op de knop de leukste bezienswaardigheden, de beste restaurants en de leukste bars en clubs in je directe omgeving. Openingstijden, reviews en vaak ook een directe doorklik om gelijk kaartjes te bestellen. No worries!

Een voorbeeld van een app. die dit allemaal heeft is TripAdvisor (iOS | Android).

TripAdvisor iOS

Muziek, series en films

Je wilt je favoriete muziek, series en films op reis niet missen? En ben je niet helemaal zeker of jouw bestemming een goede WiFi verbinding heeft? De apps. van bijvoorbeeld Spotify (iOS | Android) en Netflix (iOS | Android) hebben een superhandige offline functie. Download alles wat je wilt luisteren en zien naar je mobiel of tablet en geniet! Tip: download je favoriete Netflix series en films vlak voor je vertrek. Ze zijn namelijk maar een beperkte tijd offline te bekijken. Bij elke download wordt aangegeven hoe lang deze beschikbaar is.

beste reisapps Netflix iOS app offline

Boeken

Niets zo lekker dan op reis even lekker een boek lezen. Maar ook die sleep je natuurlijk niet mee in de ouderwetse “gemaakt van dode bomen” versie! Nee, ook die download je natuurlijk op je mobiel of tablet. En ben je zelfs te lui om te lezen? Laat het boek gewoon voorlezen. Wij zijn erg te spreken over de Kobo app (iOS | Android) van Bol.com. In deze gebruiksvriendelijke app. download je je via Bol.com aangeschafte (luister)boeken super eenvoudig, want de app. is gekoppeld aan je Bol.com account. De app. houdt uiteraard bij waar je gebleven bent en je kan aantekeningen maken op de (digitale) bladzijden.

Kobo app iOS

Internet in het buitenland

Sinds 2017 bel en internet je binnen de EU gewoon uit je bundel. Dat betekent dat je tijdens je reis dus zonder extra roamingkosten van al die fijne reisapps gebruik kan maken. Wil je weten wat de voordeligste sim only-abonnementen zijn, met een lekker grote databundel? Vergelijk alle sim only abonnementen op Mobiel.nl. Let op: buiten de EU gelden nog steeds roamingkosten. Check de actuele kosten op de website van je provider.

Beste reisapps toevoegen?

Wil jij nog toffe reisapps toevoegen aan ons lijstje De beste reisapps voor een zo “licht” mogelijke reis? Geef jouw tips voor de beste reisapps aan ons door als een reactie op dit artikel.

John

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>