Reizen en corona – mogelijke bestemmingen

Veel landen hebben een inreisverbod ingesteld voor buitenlandse reizigers om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Langzaam maar zeker worden enkele corona beperkingen versoepeld.

Reizen binnen Europa

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt nog steeds geen onnodige toeristische reizen te maken naar het buitenland. Uitzonderingen worden gemaakt voor de meeste EU-landen en Schengenlanden, zoals Zwitserland, Liechtenstein en IJsland. Deze landen hebben intussen de kleurcode geel. Voor Noorwegen, Zweden en Finland, het Verenigd Koninkrijk en enkele Oost-Europese landen blijft de kleurcode oranje. Het reizen naar deze landen (indien niet noodzakelijk) wordt momenteel nog afgeraden.

Reizen buiten Europa

Veel landen buiten Europa hebben een inreisverbod ingesteld voor reizigers uit Europa, waaronder landen in Noord-Amerika. Vanwege het inreisverbod i.v.m. corona kunnen Nederlanders op dit moment niet naar de VS of Canada reizen voor een vakantie of voor zakelijke doeleinden, zelfs niet als ze een geldig ESTA Amerika of eTA Canada hebben. Er worden slechts enkele uitzonderingen gemaakt voor Amerikaanse of Canadese ingezetenen, Amerikaanse of Canadese inwoners, reizigers met de Amerikaanse of Canadese nationaliteit en hun familieleden en reizigers die een tussenstop maken en de Amerikaanse of Canadese luchthaven niet verlaten. Hoewel het momenteel niet mogelijk is om naar de VS en Canada te reizen, kunnen de benodigde reistoestemmingen, het ESTA Amerika en het eTA Canada, wel nog worden aangevraagd voor toekomstige reizen. Een ESTA is 2 jaar geldig vanaf de datum van afgifte, een eTA voor Canada zelfs 5 jaar.


reizen_Cambodja

Enkele Aziatische landen hebben hun grenzen weer opengesteld voor Nederlandse reizigers of hebben aangekondigd dat ze dat in de nabije toekomst zullen doen. Nederlanders mogen weer naar Cambodja reizen, maar alleen met een visum dat door de Cambodjaanse ambassade is afgegeven, niet met een e-visum. De autoriteiten van Sri Lanka hebben aangekondigd dat de grenzen op 1 augustus weer worden opengesteld voor buitenlandse toeristen, maar wel onder strikte voorwaarden. Het inreisverbod voor andere Aziatische landen zoals Vietnam en Myanmar zal waarschijnlijk de komende weken van kracht blijven. Voor India geldt dat alleen zakenreizigers met een fysiek visum het land in mogen.

De Egyptische autoriteiten hebben aangekondigd dat internationale passagiersvluchten vanaf 1 juli weer worden toegestaan, maar het is nog niet bekend of reizen tussen Nederland en Egypte daadwerkelijk op korte termijn weer op gang komen.

reisadvies-corona_overheid

Reizen en corona – volg advies van de overheid

Houd er altijd rekening mee dat het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken negatief kan blijven, ook als de grenzen van een land weer open zijn en een visum kan worden aangevraagd. De situatie in een land kan snel veranderen en de informatie die de buitenlandse autoriteiten verstrekken is niet altijd eenduidig en volledig. Informeer voor vertrek naar de reisadviezen van de Nederlandse overheid en controleer welke beperkingen en maatregelen voor jouw bestemming gelden.

Team Reishonger
Follow us
 1. Melkebeke Domien zegt:

  Geachte
  Ik heb laatst een reis geboekt naar Domenicaanse republiek
  Ik vertrek uit Brussel naar Washington(Dulles)
  Daar moet ik 3u wachten, daarna vertrek ik rechtstreeks naar domenicaanse..
  Mijn vraag is
  Mag ik die tussenstop maken in Washington, want heb alles al betaald?!
  Dank u

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>