Reisapps in je Facebook timeline

Grote kans dat jij een van de 800 miljoen gebruikers van Facebook bent. Recent heeft Facebook de "timeline" geïntroduceerd waar je een eigen "cover photo" van je profiel kunt weergeven. Sinds dit weekend is het nu ook mogelijk om applicaties in je timeline te integreren. Er zijn nu al zestig app's beschikbaar om je timeline te personaliseren. Reishonger zocht voor jou de vier handigste uit.

Reishonger zocht voor jou de vier handigste timeline applicaties uit.

Where I’ve Been

Met Where I’ve Been laat je aan iedereen die jouw Facebookprofiel bezoekt in één oogopslag zien welke landen jij allemaal al bezocht hebt en welke landen je graag nog wilt bezoeken. Deze app is vergelijkbaar met wat Tripadvisor doet. Door aan te geven waar je al geweest bent is het mogelijk dat andere gebruikers van de site jou om informatie vragen over een bepaalde bestemming.

Airbnb

Stel, je gaat op citytrip naar Londen. Overnachten in deze stad kan een aardig gat in je reisbudget slaan. Via Airbnb kunnen “locals” hun huis (of een logeerkamer met bed) verhuren en kun jij, als reiziger, een bed of zelfs een volledig appartement in Londen boeken. Veel goedkoper dan een hotel! Met de Facebook-app kun je iedereen die je profiel bekijkt laten weten dat je accommodatie verhuurt, of juist zoekt.


Gogobot

Met de Gogobot-app op je timeline laat je je vrienden weten dat je binnenkort op reis gaat. Wellicht is een van je vrienden al eens geweest op de bestemming waar jij heen gaat. Dan kan die vriend je vast precies vertellen welke restaurants goed zijn, welke clubs je moet bezoeken en waar je niet moet komen. Ook kun je bestemmingen, plaatsen, hotels, restaurants, etc. waar jij geweest bent ratings geven, waardoor je met Gogobot eenvoudig tips en reiservaringen kunt delen met je vrienden.

Wipolo

Bevestiging van je vluchten, bevestiging van hotels, bevestiging van de huurauto, bevestiging van restaurants… Wipolo brengt orde in de chaos als je zelf je eigen reis samenstelt en regelt. Forward elke bevestiging die je krijgt en Wipolo maakt er automatisch een reisplan, een itinerary, van voor je. Met de Facebook-app deel je je itinerary op je timeline. Zo kunnen je vrienden je altijd vinden als je op reis bent.

Heb jij nog handige of leuke apps? Laat het me weten!

Tekst en fotografie: Kees Quist

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>