De 6 beste gratis reisapps

Enerzijds is het heerlijk tijdens je reis zo min mogelijk van je smartphone gebruik te maken. Als ik op reis ben wil ik het gevoel hebben echt even weg te zijn, zonder het dagelijkse contact met de hele wereld. Aan de andere kant zijn er zoveel toffe reisapps die het reizen nog een stukje makkelijker (en goedkoper!) maken. Benieuwd welke handige reisapps je in 2018 zeker moet downloaden? Reishonger geeft de 6 beste gratis apps prijs.

Reisapps

De reisapps zijn in te delen in verschillende smaken. Allereerst zijn er de apps die je nodig hebt om überhaupt een reis te vinden (en te boeken), dan volgen apps die je helpen om van A naar B te komen, vervolgens zijn er ook apps die je nodig hebt terwijl je van A naar B komt en even tijd hebt om wat anders te doen en dan zijn er apps die je verder helpen zodra je op je bestemming hebt. En er zijn ook nog reisapps zonder duidelijke categorie maar wel ‘nice to have’.

Tip #1 Uber – goedkope taxiritjes

In de categorie van A naar B komen: lang leve Uber! Dit is toch wel één van de betere uitvindingen van de laatste jaren. We hoeven deze taxiapp denk niet uit te leggen behalve dan dat we Uber tekort doen als we het een taxiapp noemen. Het komt erop neer dat je met de Uber app eenvoudig een taxi bestelt en soms tot wel de 75% goedkoper uit bent dan met een gewone taxi. Zeker nu je mobiele data van je telefoon of sim only abonnement ook gratis binnen de EU te besteden is. En dat niet alleen, het is makkelijk, snel, transparant en je hebt geen gedoe met cash geld.

App downloaden: iPhone en Android

app van Uber

Tip #2 Kiwi – goedkope vliegtickets en verrassende routes

Er zijn honderden apps voor het zoeken en boeken van vliegtickets. Denk aan bijvoorbeeld Skyscanner en Genius Travel. Een in Nederland minder bekende app is Kiwi. Kiwi heeft als onderscheidend vermogen dat je op zoek kunt gaan naar vliegtickets van anywhere tussen startdatum anytime en einddatum anytime. Met andere woorden: ik wil ergens naartoe in de wereld maar ik weet nog niet precies wanneer maar toon mij de goedkoopste vluchten.

App downloaden: iPhone en Android

Kiwi app voor vliegtickets

Tip #3 Here WeGo- navigatie zonder dataverbruik

Here WeGo is een gratis navigatie app. Het voordeel van deze reisapp is dat je vooraf gratis de wegenkaarten kunt downloaden van je bestemming. Door het gebruik van deze app gebruik je tijdens het navigeren geen data en raak je de weg dus nooit meer kwijt. Verder geeft Here WeGo informatie over bezienswaardigheden, taxi-standplaatsen, parkeergarages, hotels, tankstations, restaurants en geldautomaten onder het kopje ‘In de buurt’.

App downloaden: iPhone en Android

here wego travelapp

Tip #4 Wifi finder

Buiten Europa kan je eigenlijk niet zonder deze reisapp. Deze app weet namelijk – wereldwijd – waar alle openbare WiFi plekken zijn. Download deze app (inclusief de database met alle WiFi netwerken) wel voordat je op vakantie gaat, zodat je op vakantie niet alsnog data hoeft te verbruiken om te zien waar openbare netwerken zijn. Als de database is gedownload kun je offline alle openbare WiFi netwerken zoeken. Let wel op dat openbare netwerken niet altijd veilige netwerken zijn. Eerder schreven we deze blog over mobiel internet in het buitenland.

App downloaden: iPhone en Android

Overigens heeft ook Facebook vorig jaar al een “Find WiFi” optie toegevoegd aan haar app, die laat zien waar in jouw buurt gratis wifi spots te vinden zijn:

Tip #5 Wikitude – wat zie ik eigenlijk?

Weinig mensen zullen bekend zijn met deze app. En dat is jammer, want Wikitude biedt je een ontzettend interessante kijk op de wereld, door je als het ware in realtime informatie te geven over wat je ziet op straat. Wikitude functioneert als je derde oog: richt je telefoon op je omgeving en krijg informatie over je omgeving via Augmented Reality. Er zijn meer dan 100 miljoen locaties ingevoerd in de app. Door de koppeling met o.a. Yelp, Tripadvisor en Facebook vind je snel en gemakkelijk tips en zelfs kortingsbonnen voor winkels, restaurants en hotels in de buurt.

App downloaden: iPhone en Android

Wikitude app voor op reis

Tip #6 Google Translate – ook menukaarten vertalen

De Google Translate-app voor Android heeft een flinke update gekregen. Een nieuwe functie van de app is het herkennen en vertalen van tekst op foto’s. Stoeien met die Chinese menukaart is vanaf nu dus geen probleem meer. Maak een foto van de tekst en je ziet in je eigen taal wat er op de kaart staat. Eet smakelijk!

App downloaden: iPhone en Android

Google Translate app

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>