Goldcard in Dubai overbodig

Betaalbare luxe is de trend onder Nederlandse vakantiegangers. Dubai is een bestemming waar vakantiegangers voor openstaan en die voldoet aan hun eisen. De vooroordelen -duur en traditioneel moslimland- hebben echter nog de overhand. Een zomervakantie in luxe in Dubai is mogelijk voor weinig geld!

Sunweb Vakanties stilt honger naar betaalbare luxe

Dit blijkt uit onderzoek naar vakantiebehoeftes van Sunweb Vakanties onder 669 boekers. Per 1 november 2010 is Dubai als vakantiebestemming breed toegankelijk voor Nederlanders. Sunweb Vakanties speelt in op de groeiende vraag naar betaalbare luxevakanties. De reisorganisatie chartert op vaste basis vliegtuigstoelen van KLM, wat de prijs voor vakanties aanzienlijk verlaagt.

Nederland snakt naar de winterzon

Met het aanbreken van de herfst kiezen Nederlandse vakantiegangers dit seizoen voor de zon. Een op de drie ziet op tegen de koude, korte dagen van de herfst en winter. Vooral op gure dagen willen we wat hebben om naar uit te kijken (35%). Een derde fantaseert dan over warme, zonnige plekken en een kwart kan de verleiding niet weerstaan om zich te oriënteren op een nieuwe vakantie.


Wat is luxe in Dubai?

Betaalbare luxe is de trend onder Nederlandse vakantiegangers. Luxe is vooral een gevoel van ontspanning: doen en laten waar je zin in hebt (75%). Ook geeft de beschikking over een tiptop accommodatie dit luxegevoel (53%). Een luxe vakantie delen we het liefst met onze geliefde (68%). Opvallend is dat we verwennerij eerder van het (hotel)personeel verwachten dan van onze partner (13% versus 4%).

downtown

Wat de boer niet kent…

Dubai is één van de snelst groeiende vakantiebestemmingen ter wereld. Voor Nederlanders gaat echter op: wat de boer niet kent, dat vreet hij niet. Slechts 5% kiest nu om het recreatieaanbod voor Dubai, terwijl de bestemming aan alle eisen voldoet: ontspanning, luxe en betaalbaar. Onbegrensde mogelijkheden zijn ook wel de zeven schoonheden van Dubai:
1. Hagelwitte stranden
2. Betaalbare luxe
3. Alles kan en niets moet
4. Kinderparadijs
5. Eeuwige zon
6. Sprookje van 1001 nacht met westerse gewoonten
7. Dichterbij dan je denkt

Dadels op de lokale markt in het oude gedeelte van Dubai

Dadels op de lokale markt in het oude gedeelte van Dubai

Burkini of bikini?

De vakantieganger valt door de onbekendheid van de bestemming snel terug op vooroordelen. Dubai is een traditioneel moslimland. Zonnebaden in bikini is niet mogelijk en alcohol is in Dubai nauwelijks verkrijgbaar. “Dubai is een modern land waar Westerse gebruiken zijn geaccepteerd. Zonnen in bikini is geen probleem en alcohol is bij wet verboden, maar hotels en clubs hebben alcohollicenties. Je kunt dus gewoon een biertje krijgen,” aldus Jonas de Groot van Sunweb Vakanties.

Dubai staat op de bucket list

Voor 13% is Dubai een bestemming waar je echt moet zijn geweest. Daarmee is Dubai inmiddels een bucket list bestemming. Dubai wordt ervaren als trendy en hip en volgens 25% geldt the sky is the limit. Ook wordt het vooral als duur gezien. “Dit is een van de vooroordelen die we willen én kunnen wegnemen. Luxe inderdaad, maar zeker ook betaalbaar. Uit eten in Dubai doe je al voor een tientje. Het vooroordeel is dus eigenlijk een voordeel,” licht De Groot toe.

Betaalbare luxe in Dubai

Niet alleen voor de jetset

De groeiende vraag naar betaalbare luxe is voor Sunweb Vakanties aanleiding om Dubai aan te bieden, een bestemming waar bij uitstek een hoog serviceniveau geldt. Voor 30% zou luxe zelfs de reden zijn om naar Dubai te gaan. Door op vaste basis vliegtuigstoelen in te kopen maakt Sunweb Vakanties de bestemming echt toegankelijk voor een breed publiek. “Het scheelt per vakantie al gauw een paar honderd euro,” aldus De Groot.

Laatste berichten van Martijn (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>