Dubai: 'dansen en zoenen verboden'

De Britse ambassade in Dubai heeft een lijst gepresenteerd die Britse toeristen moet helpen uit de problemen te blijven. Op de lijst met dont's staan onder andere dansen en zoenen in het openbaar.

Dubai

De Britse ambassade in Dubai heeft een lijst gepresenteerd die Britse toeristen moet helpen uit de problemen te blijven. Op de lijst met dont’s staan onder andere dansen en zoenen in het openbaar.

Ongetrouwde stelletjes
Tot ‘provocerend gedrag’ behoort ook het delen van een hotelkamer met iemand waar je niet getrouwd mee bent, ook al woonje al jarenlang samen. Handen vasthouden kan nog net, als je maar getrouwd bent. “Wie het risico van arrestatie en gevangenschap wil lopen, moet deze adviezen vooral negeren,” luidt het commentaar op de website van de Britse ambassade.

Zoenen in het openbaar
De waarschuwingen volgen op de arrestatie van Charlotte Adams (26) en Ayman Najafi (24). De Britse lovers zoenden elkaar vorige maand in een restaurant, waarna ze opgepakt werden. In plaats van in hoger beroep te gaan, besloten ze een maand te brommen.


Alcohol
Ook wat alcohol betreft is Dubai streng. Je mag er uitsluitend drinken in restaurants, bars en discotheken. Expats in Dubai dienen een vergunning aan te vragen om thuis alcohol te mogen drinken.

Foto: shimonkey, Flickr

Latest posts by Martijn (see all)
  1. Ha! Oppassen in Dubai! Je zou bij intergratie een wetboek aan moeten schaffen!

    Gelukkig hielpen de douaniers mij wel een beetje mee toen ik met de trein van Kuala Lumpur naar Singapore de grens over ging.
    De Singaporese douanier vroeg mij namelijk of ik ook kauwgom in mijn tas had zitten. Kauwgom is namelijk ook verboden wist mijn reisgenoot te vertellen die al vele malen vanuit zijn thuishaven in Kuala Lumpur naar het zuidelijk buurland afgereisd is.

    Pas op daar! Want normaal doen in Singapore kan al gek genoeg zijn!

    Voor een mooi reisverhaal over de gebeurtenissen in Singapore, en het gedrag van de mensen onder hoge invloed van hun regering kan ik je de reisverhalen van Paul Theroux aanraden, met name het boek ´de grote spoorweg carousel retour´.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>