Dubai: stad van de records

In Dubai moet alles groter, hoger en beter. Denk alleen al aan de Burj Khalifa, die met zijn 828 meter het hoogste gebouw ter wereld is. En al eens gehoord van het zevensterrenhotel Burj Al Arab? Je raadt het al: dit hotel ligt ook in één van de zeven emiraten. Verliefd worden op een stad die 2,7 miljoen inwoners telt met ruim 200 verschillende nationaliteiten, is echt niet moeilijk...

Burj Khalifa

Vanzelfsprekend heb je vanaf het hoogste gebouw ter wereld een spetterend uitzicht. Want hoe gaaf is het om het thuisfront te vertellen dat je aan het ontbijten bent op een hoogte van 422 meter? Vanuit het restaurant At.mosphere kun je namelijk genieten van het indrukwekkende uitzicht onder het genot van een heerlijk ontbijt, lunch of diner vanaf de 122e verdieping. Uiteraard is dit ook het hoogste restaurant ter wereld, maar dat gokte je al hè?

Dubai Burj Khalifa Reishonger

Record nummertje 1: Burj Khalifa

Direct gelegen naast de Burj Khalifa ligt het walhalla voor vrouwen: Dubai Mall. Het enorme winkelcentrum heeft 1200 winkels verdeeld over 4 verdiepingen en is daarmee de grootste ter wereld. Dat deze mall meerdere records verbreekt is dan ook geen verrassing. Zo vind je hier ook ‘s werelds grootste aquarium met meer dan 33.000 levende dieren.


Dubai Fontein

Tijdens een diner bij The Palace Downtown geniet je niet alleen van een lekker stukje vlees of vis, maar tevens van het prachtige uitzicht over de grootste, hoogste én duurste fonteinenshow ter wereld. De waterstralen van de fontein schieten 150 meter omhoog en bestaat uit een lengte van 275 meter. Geloof me, dit wil je zien.

Dubai Reishonger

We mochten vanaf Palace Downtown ook dit record bewonderen. Burj Khalifa op de achtergrond, klein detail..

Kamelenpolo

Ja, je leest het goed: kamelenpolo. Toen ik dit op het programma zag staan, moest ik het even drie keer lezen. Bij de aankomst werd meteen duidelijk dat de kamelen goed en met liefde verzorgd worden. Niet geheel onbelangrijk. Het was daarom ook essentieel dat iedereen wist waar die mee bezig was tijdens het beoefenen van de sport. Maar goed, na een goede introductie mochten we de kamelen op. Na wat mini-spellen om te wennen aan elkaar, was het zover: let the game begin. Wat een bizarre ervaring, wat een fanatieke medebestuurder(s) en wat een spierpijn had ik de volgende dag…

Kamelenpolo Reishonger Dubai

Samen met mijn onwijs fanatieke bijrijder hebben we uiteraard gewonnen

Dromen komen uit

Als klein meisje dromen over zwemmen met dolfijnen, wie deed het niet? Ik in ieder geval wel. Sterker nog, ik was ervan overtuigd dat ik een dolfijnentrainer zou worden. Je snapt wel, ik was stikjaloers op de instructeur van Dolphin Bay. Want ik mocht écht met de dolfijnen gaan zwemmen. Niet alleen zwemmen, ook mocht ik met haar knuffelen, dansen en kreeg ik een dikke kus. Deze ervaring heb ik mogen beleven op Palm Island in het Atlantis The Palm Hotel. Dit vijfsterrenhotel is net zo magisch zoals het er op de foto’s uitziet. Natuurlijk heeft dit hotel een record op z’n naam staan, namelijk die van de duurste suite ter wereld. Hou je vast, één nachtje in deze suite kost je maar liefst €50.000.

Dubai Reishonger Dolphin

The perfect danser

Dubai Reishonger Atlantis

Een van ‘s werelds mooiste en luxe hotels

Last but not least

In de buurt van het zevensterrenhotel bevindt zich het Madinat Jumeirah. Dit Arabische resort heeft niet alleen 40 horecagelegenheden, maar ook het winkelcentrum Souk Madinat én zijn er drie hotels gevestigd: Al Qasr, Mina A’Salam en Dar Al Masyaf. Deze hotels zijn alleen te bereiken via gondels die door het indrukwekkende resort varen. Dat het resort uitkijkt op de Burj Al Arab maakt de romantische omgeving helemaal compleet.

Jumeirah Dubai Reishonger

Romantisch toch? Met de gondel vanuit je hotel naar het restaurant?

Denise

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>