De zeven schoonheden van vakantiebestemming Dubai

Dubai is één van de snelst groeiende vakantiebestemmingen ter wereld. Voor Nederlanders gaat echter op: wat de boer niet kent, dat vreet hij niet. Slechts 5% kiest nu om het recreatieaanbod voor Dubai, terwijl de bestemming aan alle eisen voldoet: ontspanning, luxe en betaalbaar.

Vakantie in Dubai

De zeven schoonheden van vakantiebestemming Dubai

Onbegrensde mogelijkheden zijn ook wel de zeven schoonheden van Dubai:
1. Hagelwitte stranden
2. Betaalbare luxe
3. Alles kan en niets moet
4. Kinderparadijs
5. Eeuwige zon
6. Sprookje van 1001 nachten met westerse gewoonten
7. Dichterbij dan je denkt

1. Hagelwitte stranden

Dubai heeft prachtige witte stranden met helderblauw zeewater. De kustlijn van Dubai is ruim 40 kilometer lang. Deze kustlijn is wereldberoemd vanwege Jumeirah Beach, de drie palmeilanden en de 300 kunstmatige eilandjes die samen ‘de wereld’ vormen.

2. Betaalbare luxe

Dubai staat bij velen bekend als een luxe vakantiebestemming waar alles duur is. Dubai is inderdaad een wereld van luxe, maar ook betaalbaar. Een blikje cola in een supermarkt kost slechts € 0,20 en uit eten kan al voor € 10,00 per persoon.

3. Alles kan en niets moet

Niet alleen voor een strandvakantie is Dubai een geschikte vakantiebestemming. In Dubai is van alles te doen, te ontdekken en te beleven. Natuurparken, woestijnraces, shopping malls, kameelraces, souks, de mooiste en grootste architecturen, golfbanen, watersportmogelijkheden en nog veel meer.

De woestijn biedt ruimte voor actieve bezigheden als duinsafari of zandsurfen. Winkelliefhebbers struinen in de sfeer van 1001 nacht over de souks of bezoeken de grootse warenhuizen. Voor liefhebbers van architectuur biedt de stad bouwkundige hoogstanden als ’s werelds hoogste gebouw en de palmeilanden. The sky is the limit, alles kan in Dubai.

Honderd-en-één activiteiten
De woestijn biedt ruimte voor actieve bezigheden als duinsafari of zandsurfen. Winkelliefhebbers struinen in de sfeer van 1001 nacht over de souks of bezoeken de grootse warenhuizen. Voor liefhebbers van architectuur biedt de stad bouwkundige hoogstanden als ’s werelds hoogste gebouw en de palmeilanden. The sky is the limit, alles kan in Dubai. Zelfs de kou midden in de woestijn opzoeken is mogelijk in Ski Dubai: één van de grootste indoor skipistes ter wereld.

The sky is the limit, alles kan in Dubai. Zelfs de kou midden in de woestijn opzoeken is mogelijk in Ski Dubai: één van de grootste indoor skipistes ter wereld.

Eten in Dubai
Door de gehele stad is een groot aantal restaurants, eetcafés en eetkraampjes te vinden. Van eenvoudige meeneemhapjes op straat tot uitgebreide buffetten in de beste hotels. Veel goede restaurants zijn verbonden aan hotels, omdat zij een alcohollicentie hebben.

Bezienswaardigheden en activiteiten
Een kleine greep uit de ongelooflijke verscheidenheid aan bezienswaardigheden en activiteiten in Dubai:
– De Wereld Eilanden
– Dubai Museum
– Emirates Mall
– Dubai Zoo
– The Palm
– Jumeirah Beach Park
– Helikoptervliegen
– Godolphin Museum
– Green Art Gallery
– Gold Souks
– Kameelraces
– ‘sandboarden’
– Klimmen in de bergen
– Dolfijn zwemmen
– Wafi City Mall
– Dubai Fountain
– Sundowner Dune Dinner & Desert Safari
– Jumeirah Beach Park
– Wild Wadi Water Park

4. Kinderparadijs

Voor gezinnen met kinderen is in Dubai genoeg te beleven. Met de waterparken en het grote pretpark voor jong en oud is er volop vermaak. De kinderen kunnen zelfs tussen de haaien door van een waterglijbaan
afglijden. Specifiek aan te raden activiteiten met de kinderen:
– Wild Wadi Water Park
– Dubailand
– Wonderland
– Aquaventure
– Dubai Zoo

Lees hier onze blog Dubai met kinderen.

5. Eeuwige zon

Dubai is een ideale winterzonbestemming. Met zo’n 25 tot 35 graden is het er in de winter zomers warm. Dubai heeft een woestijnklimaat. Dit betekent dat in Dubai bijna elke dag de zon schijnt en regen is er zeldzaam.

Burj al Arab in Dubai

Burj al Arab

winterzonbestemming

6. Sprookje van 1001 nacht met westerse gewoonten

In Dubai komt u terecht in een sprookje van duizend-en-één-nacht. Echter, Dubai is vergeleken met de andere landen van de Verenigde Arabische Emiraten erg modern en internationaal. Ondanks de officiële religie Islam, worden veel Westerse gewoontes in Dubai als ‘normaal’ gezien. Vrouwen, westerse kleding en alcohol worden bijvoorbeeld geaccepteerd. Wel raden wij aan om buiten uw hotel uw kleding aan te passen. Denk aan het bedekken van de schouders, bovenarmen en knieën.

Van ijskoude biertjes tot tropische cocktails, het is gewoon verkrijgbaar in Dubai. Ondanks dat alcohol volgens de wet verboden is, schenken de meeste hotels, restaurants, bars en nachtclubs, met uitzondering van de Ramadan, het hele jaar door alcohol. Zij hebben een speciale alcohollicentie.

7. Dubai is dichterbij dan je denkt

Vanaf Schiphol is het circa zes uur vliegen naar Dubai. Door het tijdverschil van drie uur in de winter en twee uur in de zomer heb je geen last van een jetlag.

Martijn
  1. Kiki Reis zegt:

    Het is inderdaad voordelig zo, met 0,20 euro voor een blikje cola. Wat is goedkoopste manier om te overnachten?

  2. Anneloes zegt:

    Erg interessant artikel, leuk om te lezen!! Zelf ben ik helemaal weg van Dubai, er is zo veel te zien en te doen. Ik ben er nu twee keer geweest en dit is echt super goed bevallen. De reis zelf (via Crystal Wings) was ook erg goed verzorgd.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>