Droombaan: Expedia Pioneer

Daisy Scholte, 29 jaar, woont het kleinste deel van de week in Utrecht, de rest van de week is ze als Expedia Pioneer op pad door Nederland. Een Nederlandse blogster die een jaar lang door Nederland reist en haar eigen droombaan creëert. De komende maanden zal Daisy haar tips en belevenissen met ons delen.

Daisy Scholte

Daisy Scholte, 29 jaar, woont het kleinste deel van de week in Utrecht, de rest van de week is ze als Expedia Pioneer op pad door Nederland. Een Nederlandse blogster die een jaar lang door Nederland reist en haar eigen droombaan creëert. De komende maanden zal Daisy haar tips en belevenissen met ons delen.

Fotograaf: Takayuki Matsumoto

Daisy heeft Media & Entertainment Management (HBO) gestudeerd aan de Stenden Hogeschool in Leeuwarden en Film Productions (MA) aan de London Metropolitan University in… ja, ja.. Londen. Van haar hobby’s heeft ze haar werk gemaakt; reizen, filmen, fotografie en schrijven. En als ze tijd heeft, leest ze graag een mooi boek tussendoor.


Hoe ben je in aanraking gekomen met het Pioneer project?
Ik werkte aan een campagne tegen voedselverspilling voor het Voedingscentrum. Die campagne liep bijna af. Een collega daar wees mij op de vacature voor Expedia Pioneer op Villamedia. “Dit is echt wat voor jou!”, zei ze. Dit was kort voor de deadline, dus ik ben als een malle de aanmeldingsvideo gaan maken. Half september ben ik begonnen met het project.

En wat houdt het Pioneer project in?
We reizen wat af in ons leven. Zonnen in Griekenland, kunst in Italie, eten in Spanje. Maar weet je eigenlijk wel wat voor moois er te zien is jouw eigen land? Dat laat ik zien. Expedia wil graag mensen inspireren op reis te gaan in hun eigen land. Er is zoveel te doen in Nederland. Ik ga dat ervaren, schrijf erover en maak foto’s en video’s en hopelijk gaan mijn volgers straks ook al die geweldige avonturen aan.

Kan je alvast een tipje van de sluier oplichten van je belevenissen?
Het leuke is dat mijn reis heel gevarieerd is. Vorige week nog hing ik 16 meter hoog in de bomen van de Veluwe, terwijl ik volgende week kaas ga proeven in Gouda. Als je echt iets bijzonders wilt doen, ga dan een keer wadlopen op Zandplaat Balgzand, bij Texel. Oktober is de beste tijd, want dan kun je er ook de zonsondergang zien. Wauw!

Wat hoop je van het Pioneer project te leren?
Ik ben erg reislustig en reis zonder moeite naar India en Afrika. Maar mijn eigen land, daar heb ik nog weinig van gezien. Voor ik aan dit project begon, was ik nog nooit op de Veluwe geweest. Ik hoop straks alle geheimen van Nederland ontdekt te hebben. Op persoonlijk vlak hoop ik mij steeds meer te ontwikkelen als veelzijdig mediamaker.

Waar kunnen mensen je volgen, naast via Reishonger?
Natuurlijk op mijn blog: daisypioneer.reis-blogs.nl
Op social media kun je mijn avonturen volgen op:
Twitter: @DaisyPioneer
Instagram: @Expedianl
Facebook: Reisblogs
Vine: @DaisyPioneer

Expedia Pioneer op pad door Nederland. Een Nederlandse blogster die een jaar lang door Nederland reist en haar eigen droombaan creëert.&source=https%3A%2F%2Fwww.reishonger.nl%2Finterviews%2Fdroombaan-expedia-pioneer%2F”, “LinkedIn”, “width=500, height=386”);’ target=”_blank”>
Latest posts by Martijn (see all)
  1. Ja, dat vinden wij ook! Daisy gaat naar leuke evenementen, bezoekt typisch Nederlandse bezienswaardigheden en komt onderweg de meest interessante mensen tegen die ze anders nooit ontmoet zou hebben. Volgende week schrijft Daisy op Reishonger over de highlights; leuk als we daarmee mensen kunnen inspireren!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>