Droombaan: fotojournalist

Betaald de wereld rondreizen en de mooiste plekken zien. Het klinkt als een droombaan, het leven van een reisfotograaf! Al fotograferend én op kosten van een ander de wereld rond! Wie wil dat nou niet?

shutterstock_111398315

Betaald de wereld rondreizen en de mooiste plekken zien. Het klinkt als een droombaan, het leven van een reisfotograaf! Al fotograferend én op kosten van een ander de wereld rond! Wie wil dat nou niet?

Heb je altijd al veel willen reizen en ook er nog voor betaald willen krijgen? Dat kan! Word reisfotograaf. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, want om op te vallen tussen de vele concurrenten, moet je meer kunnen dan alleen een leuk plaatje schieten. Maar met deze bijzondere ‘vacatures’ is de eerste stap snel genomen.

The DreamJob: 2 weken fotojournalist in Noorwegen

Visit Norway is op zoek naar een reiziger met een scherp oog die buiten de gebaande paden durft te treden. De winnende fotoreporter zal in de zomer van 2015 op kosten van Visit Norway 2 weken afreizen naar Noorwegen!


Met een camera in de hand de wereld rond
Hou jij van reizen, fotograferen en van avontuur? Dan is dit de perfecte droombaan voor jou! Je reist naar de mooiste plekken van Noorwegen, via fjorden, langs kletterende watervallen, door valleien en prachtige bergen. Je bezoekt bruisende steden, schilderachtige dorpjes en een waanzinnige kustlijn. Van Oslo reis je naar Fjord Norway, via Bergen naar de fjorden. Een heerlijk vooruitzicht toch, wakker worden in de Art Nouveau-stad Ålesund, met de omliggende fjorden en de hoge toppen van de Alpen van Sunnmøre die wachten om vastgelegd te worden. In sommige hotels zal het uitzicht je blijven verbazen!

Visit Norway is op zoek naar een avonturier met Noorwegen op zijn bucket list. Iemand die houdt van nieuwe culturen, outdoor en bovenal, graag fotografeert. Kortom, iemand die het waanzinnig mooie Noorwegen kan vastleggen voor reisreportages, social media posts en de website VisitNorway.com. Een dosis lef is wel een vereiste, want de fotoreporter is niet bang om te gaan kajakken in de fjorden, skiën en hiken op de gletsjer, te klimmen naar de indrukwekkende Preikestolen (Pulpit Rock), 600 meter boven de Lysefjord, of met een zipline door de boomtoppen te zwieren.

Aanmelden voor de DreamJobbing Fotowedstrijd?
Ben jij reislustig en leg je graag alles vast? Waar wacht je nog op! Visit Norway nodigt je uit een video (van 1 minuut) met motivatie te plaatsen op dreamjobbing.com. Vertel daarin waarom jij de perfecte kandidaat bent, en wees vooral creatief! Deel de video met al je vrienden en post je beste foto’s op Instagram (gebruik daarbij de tag #NorwayDreamJob). Je kunt je foto tot en met 8 april insturen en stemmen kan tot uiterlijk 22 april 2015.

Droombaan: 4 weken lang fotoreporter

Yomads Travel, reisorganisatie voor avontuurlijke groepsreizen voor 20’ers en 30’ers, is op zoek naar een reiziger met een scherp oog die buiten de gebaande paden durft te treden. De winnende fotoreporter reist in 2015 op kosten van Yomads af naar twee bestemmingen. Van Peru tot Nepal, van Slovenië tot Namibië: alles is mogelijk.

Lama's Yomads Peru

Op kosten van Yomads Travel de wereld rond
Ben jij die avontuurlijke reiziger die echt alles ziet? Of het nu met je spiegelreflex is of met je smartphone, jij vangt de mooiste beelden en deelt ze. Yomads Travel is op zoek naar een avonturier die off the beaten track-ervaringen tijdens twee groepsreizen naar twee bijzondere bestemmingen kan vastleggen voor reisreportages, social media posts en de Yomads website. Niet alleen schiet je de mooiste plaatjes, ook maak je nieuwe vrienden en doe je je eigen ervaringen op. Een professionele achtergrond is niet nodig: als je pakkende foto’s kunt maken en actief bent op social media maak je kans om Yomads fotoreporter 2015 te worden. Een dosis lef is wél vereist, want de fotoreporter is niet bang om op te gaan in de lokale bevolking, te kajakken in de baai van Kotor in Montenegro, te hiken in de wildernis van Alaska of te kamperen onder de Nepalese sterrenhemel.

Aanmelden voor de Yomads Fotowedstrijd?
Ben jij reislustig en leg je graag alles vast? Waar wacht je nog op! Yomads nodigt 20’ers en 30’ers die dit jaar 4 weken van huis kunnen en actief zijn op social media uit om een foto met motivatie te plaatsen op yomads-fotoreporter.nl. Vraag jouw vrienden om op jou te stemmen via de link, ook stemmen bezoekers van de site op hun favoriet. Uit de top 3 selecteert Yomads de winnaar. Je kunt je foto tot en met 15 april insturen en stemmen kan tot uiterlijk 22 april 2015.

Latest posts by Dionne (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>