Een dagje Keukenhof

Misschien wel één van de mooiste seizoenen van het jaar: de lente! De dagen worden langer, de zon laat zich eindelijk weer zien. We komen massaal ons huis weer uit, trekken naar buiten én de natuur komt weer tot leven. Prachtig om te zien hoe de bladeren weer aan de bomen komen, de grassprietjes weer omhoog pieken en de bloemen in bloei staan. En waar kun je nu beter van al deze mooie bloemenpracht genieten dan in de Keukenhof?

Bizar eigenlijk, wanneer ik naar mezelf kijk, dan heb ik ondertussen al heel wat van de wereld mogen zien. Maar bezienswaardigheden in Nederland? Ai, die kan ik op één hand tellen. Ik vond het hoogtijd hier eens verandering in te brengen. Zeker nu het Keukenhofseizoen weer geopend is. Er staan dit voorjaar meer dan 7 miljoen tulpenbollen in bloei en je kunt genieten van 800 verschillende tulpen. De Keukenhof is elk jaar maar 8 weken open dus wees er op tijd bij! Dit jaar is de Keukenhof geopend t/m 21 mei 2017.

De Keukenhof bestaat uit 32 hectare vol met verschillende bloemen, kleuren en geuren. Via de verschillende wandelpaden kun je op je gemak tussen alle prachtige aangelegde bloemenperken lopen. Je verbazing stijgt met de meters die je loopt. Nooit heb ik geweten dat er zoveel verschillende tulpen bestonden. Sommige lijken wel letterlijk met een penseeltje te zijn beschilderd. Rood, roze, geel, paars, zwart … het is een waar kleurenpalet. Maar niet alleen de kleuren hebben mij verbaasd, ook de vormen! Zo bestaat er namelijk een ‘yellow crown’ tulp. Ja, een tulp die er dus echt uitziet als een mooi geel kroontje.


Deze tulp draagt de naam ‘Yellow Crown’

 

Nooit heb ik geweten dat er zoveel verschillende tulpen bestonden

“Gek op bloemen!”

Naast alle prachtige paden is er binnen ook van alles te bewonderen. Zo is er het Beatrix paviljoen waarin je een orchidee show kunt bewonderen, of het Willem-Alexander paviljoen waarin je tulpen, lelies en allerlei andere soorten bloemen aantreft in bijzondere opstellingen. Tussendoor zijn er genoeg gezellige restaurantjes en terrassen waar je kunt genieten van een lekker bakje koffie met Hollandse appeltaart.

Een dagje Keukenhof

Een dagje Keukenhof

 

Ook leuk om te doen

Je kunt met een fluisterbootje een tocht maken van 45 minuten langs de prachtige tulpenvelden. Deze tickets moet je nog wel apart kopen. Daarnaast kun je ook fietsen huren bij de hoofdingang om het gebied rond de Keukenhof te ontdekken. Ook voor de kids is er genoeg vermaak: zo is er een speurtocht, een kinderboerderij, een doolhof en een speeltuin.

Met een fluisterbootje langs de tulpenvelden varen

Met een fluisterbootje heerlijk langs de prachtige tulpenvelden varen. Foto: Keukenhof

 

Fleur
Latest posts by Fleur (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>