Roadtrippen in eigen land

Bij een camper denk ik aan het roadtrippen in Australië en Nieuw-Zeeland. In zo'n typisch, hippie Volkswagen busje vol graffiti. Een ander denkt misschien aan een grote superluxe gezinscamper om door de Amerikaanse nationale parken in het zuidwesten te reizen. Maar wie ook aan een campertrip denkt, het gaat om de vrijheid die zo'n camper met zich meebrengt. Just get on the road and explore!

Originele publicatie: 28 september 2016
Laatste update artikel: 21 juli 2020

Wij gaan deze keer een weekje roadtrippen in eigen land. In een gehuurde integraal camper: een Hymer B 654 CL, een lichte, praktische en makkelijk bestuurbare camper. Zo een waar de kids bovenin kunnen slapen, in zo’n hefbed boven de autocabine. Het leuke van een camper is dat je alle kanten op kunt! Zo kun je de kust van Nederland langs of Zeeland ontdekken. Ook kun je naar Amsterdam of Rotterdam voor een citytrip, of meer de natuur in op Flevoland, de Veluwe of buiten de landsgrenzen in België of Duitsland.

roadtrippen camper

De camper opgehaald bij de verhuurders Rien en Harriet, we gaan roadtrippen in eigen land. Off we go!

Holland op z’n best: tussen molens, weilanden en tulpen

Na een fijne uitleg van de verhuurders verruilen we onze auto voor de camper in Wilnis. Wij kiezen voor een rondje om het Markermeer, met vervolgens een uitstapje via het Groene Hart naar de Brabantse bossen. En het is geweldig! We trekken ‘de Nieuwe Wildernis’ in bij de Oostvaardersplassen en brengen een dagje door op het water in het waterrijke natuurgebied WaterReijk Weerribben Wieden. Aan de overkant van het water, in Noord-Holland, spotten we bekende Volendammers bij de dijk van Volendam, lunchen we in de haven van het schilderachtige Marken, wandelen we langs de molens op de Zaanse Schans.

Vervolgens zakken we af richting het zuiden. We rijden de Bollenroute door de bollenvelden rond Lisse, Hillegom en Noordwijkerhout, bezoeken een heuse kaasboerderij in de Krimpenerwaard en gaan lekker zwerven in ‘de mengelmoestuin’, een natuurlijke fruit & kruid oogsttuin bij Ammerstol. We genieten van het oer-Hollandse landschap met oude boerderijen en leuke dorpen en stadjes. Maar bovenal genieten we van de vrijheid die het rijden met de camper met zich meebrengt.

WaterReijk Weerribben Wieden

Op avontuur in WaterReijk Weerribben Wieden

rietsnijder WaterReijk Weerribben Wieden

Rietsnijder aan het werk

Spinnekopmolen WaterReijk Weerribben Wieden

Spinnekopmolen Waterreijk

Typisch Marken

Marken met zijn karakteristieke gevels en huizen

Marken

Soms lijkt het wel alsof je in een tijdloze ansichtkaart bent beland

Zaanse Schans

De Zaanse Schans

Krimpenerwaard

Kids genieten van streekproducten

Op de bonnefooi, flexibeler wordt het niet

We hoppen langs hoogtepunten van weleer. We overnachten in de uitgestrekte weilanden in het polderlandschap, tussen boerenslootjes, molens en loeiende koeien in de wei. De volgende dag sta je met de camper midden in het bosrijke gebied bij Oirschot. Of tussen de kleurrijke bloemenvelden in de Bollenstreek. Duizenden mensen komen van heinde en verre om dit typische Hollandse plaatje te aanschouwen. En wij overnachten er midden in. Als beginnende camperaars is het even wennen, maar ik kan het iedereen aanraden.

Leestip: in Camperreizen voor beginners lees je een aantal handige tips die jouw eerste camperreis makkelijker zullen maken. Van jargon tot beginnersfoutjes!

Van A naar B naar C: niks hoeft, alles mag. Volledig op de bonnefooi, flexibeler dan dat wordt het niet. Gewoon de behoefte om te ontdekken, onderweg te zijn en iedere dag met een ander uitzicht wakker te worden. Want voor roadtrippers geldt: the journey is the destination.

In het Groene Hart zijn de koeien de baas

Wakker worden in het Groene Hart, waar de koeien de baas zijn

roadtrippen nederland - langs de bollenvelden bij Noordwijk

Bollenstreekroute: de aanblik van de bont gekleurde velden is echt de moeite waard

Kamperen

Kamperen bij de boer

roadtrippen nederland - Kamperen in de polder

Kamperen in het polderlandschap, tussen boerenslootjes, molens en loeiende koeien in de wei

Roadtrippen Nederland: iets voor jou?

Wij ontdekten Camptoo als de Airbnb on wheels. Roadtrippen in een camper van een andere particulier. Een mooie vakantie voor de een, een betrouwbare huurder voor de ander. Wij zeggen: lang leve de deeleconomie en lang leve Camptoo! Dé manier om een veelzijdige vakantie mee te vieren in binnen of buitenland!

Dionne
  1. Richelle zegt:

    Zelf heb ik ook een roadtrip gedaan door Nederland, maar dan met de trein en overal een hotelovernachting genomen. De stad die mij het meeste is bijgebleven is Breda. Ik heb me daar enorm vermaakt en mijn hotel lag midden in het bruisende centrum.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>