Dagje Middelburg

Een paar weken terug vroeg Daisy in een prijsvraag naar een bijzondere plek in Nederland (‘hidden gem’) die ze absoluut niet mag missen tijdens haar reis door Nederland. Ze kreeg veel leuke reacties binnen en de winnende tip was van Marije. Marije wees Daisy op het Abdijplein in Middelburg, omdat dit volgens haar een “heerlijke stads-en-toch-cultuurhistorisch-verantwoorde plaats” is. En dus ging ze samen met deze enthousiaste prijswinnaar naar Zeeland.

Marije_en_Daisy_Middelburg

Abdijplein in Middelburg: hidden gem

Een paar weken terug vroeg Daisy in een prijsvraag naar een ‘hidden gem’, een bijzondere plek in Nederland die ze absoluut niet mag missen tijdens haar reis als Expedia Pioneer door Nederland. Ze kreeg veel leuke reacties binnen en de winnende tip was van Marije. Marije wees Daisy op het Abdijplein in Middelburg, omdat dit volgens haar een “heerlijke stads-en-toch-cultuurhistorisch-verantwoorde plaats” is. En dus ging ze samen met deze enthousiaste prijswinnaar naar Zeeland.

Gids Ina loodste Daisy en Marije wandelend door Middelburg en liet grote, bekende gebouwen zien en vertelde uitvoerig over de historie. Ook liepen ze tussen de Zeeuwse huisjes achter de hoofdstraten en zagen ze prachtige steegjes waarvan vele op de monumentenlijst staan. Ze eindigden de wandeltocht op – je raadt het al – het Abdijplein en daar mocht Marije Daisy’s reisgids zijn!

Het zonnige Abdijplein

Waarom is het Abdijplein een ‘hidden gem’ van Nederland? Het antwoord werd al snel duidelijk toen ze het plein opliepen en Marije de mooie oude abdij in het zonnetje aan Daisy liet zien. Ook bezocht Daisy het inspirerende Zeeuws Museum dat aan het Abdijplein grenst. De grote collectie van Zeeuwse ambachten geeft een prachtig inzicht in de rijke geschiedenis van Zeeland. Er is in het museum ook een fotocollectie te zien van het bombardement op Middelburg. Dit maakte een diepe indruk op Daisy.

Na veel wandelen was het tijd voor een heerlijke lunch op de Markt in de binnenstad. Daisy en Marije eindigden hun dagje uit met een rondvaart door de grachten van Middelburg. Hier moesten ze veel bukken om onder de lage bruggen te kunnen varen. Een hilarische afsluiter van deze zonnige dag!

rondvaart grachten middelburg

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>