Stukje Eiffeltoren verkocht voor ton

Op een veiling in Parijs is maandag een stukje Eiffeltoren verkocht. De hoogste bieder telde 85.000 euro neer voor een trap die sinds de bouw van de Eiffeltoren in gebruik was. Dit meldt de Franse krant Le Monde.

eiffeltoren

Op een veiling in Parijs is maandag een stukje Eiffeltoren verkocht. De hoogste bieder telde 85.000 euro neer voor een trap die sinds de bouw van de Eiffeltoren in gebruik was. Dit meldt de Franse krant Le Monde.

Nog kleinere stukjes
De koper van de acht meter hoge en 40 treden tellende trap is een ijzerhandelaar. Deze heeft het plan om de trap in kleinere stukjes te zagen en aan toeristen verkopen. Hij deed dat al eerder met de Berlijnse muur en blijkbaar legde dit hem geen windeieren.

Kosten koper
Op de veiling Paris Mon Amour kwam allerlei nostalgisch straatmeubilair uit de Franse hoofdstad onder de hamer. Andere veilingstukken waren een straatbankje uit 1920 en een stuk glas uit de glazen piramide boven de ingang van museum het Louvre. De uiteindelijke kosten die de handelaar in oud ijzer voor zijn stukje Eiffeltoren zal moeten neertellen, zal boven de honderdduizend euro liggen.

Foto: dotbenjamin, Flickr

 1. Diederik zegt:

  IJzersterk idee!

  Toeristen hebben op een bestemming nu eenmaal een gat in de hand als het op
  ‘unieke’ prullaria aankomt. Meest belachelijke voorbeeld zijn misschien nog wel de neppe DDR stempels die je in Berlijn nabij Checkpoint Charlie in je paspoort kunt laten zetten.

  Geloof me, heb er Amerikanen hun halve paspoort mee vol laten zien zetten. Vervolgens hobbelden ze naar het aan de overkant van de straat gelegen Snackpoint Charlie…

 2. Tsja, dat beeldje van de Dom van Milaan is nu ook ineens razend populair.

  Ik snap niet wat er zo uniek is aan souvenirs, iedere keer kom ik ze tegen tussen mijn rommel en vraag me af wat ik ermee moet.

 3. Ik heb er ook één uit Parijs. Niet weg te slaan uit mijn slaapkamervensterbank. Als Berlusconi de premier van Frankrijk was, zouden zijn verwondingen een stuk erger zijn!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>