5x Bijzonder Sicilië

Sicilië is Italië, maar dan net even anders dan het vasteland. Alles is hier op het eiland net even wat langzamer. Perfect om een tandje terug te doen. Het landschap daarentegen is uitdagend!

Donker vulkaansteen steekt prachtig af tegen het knalblauwe zeewater en het eiland zit vol temperament. Dit merk je aan de rommelende vulkaan en aan de pittige discussies op het terras tussen de lokale inwoners. Er valt in ieder geval genoeg te beleven. Wat? Laat je inspireren door de favoriete activiteiten van de reisspecialisten van Zomerzin.

#1 Wijnproeven onder de voet van Etna

De Etna is de bekendste vulkaan van Sicilië en ligt precies in het midden van het eiland. Tijdens een trip naar Sicilië is dit sowieso een must-do, maar naast een actief bezoek aan de top van de vulkaan, kun je rondom de vulkaan ook relaxen. Er zijn talloze wijngaarden te vinden door de vruchtbare grond in dit gebied. De afwisseling tussen actief & relaxen is dan ook ideaal! Laat je na een bezoek aan de top van de Etna inspireren door een professionele sommelier in een van de lokale wijnhuizen. Mmm … na wat activiteit smaakte een wijntje ons in ieder geval erg goed.

Etna beklimmen

Etna beklimmen

#2 Ragusa en Piazza Armerina

Ragusa is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Ragusa. Een plek om meteen verliefd op te worden. In het oude centrum vind je overal barokke balkonnetjes. Daarnaast is deze regio perfect voor lekkerbekken door de vele fruitbomen, wijngaarden en olijfboerderijen. Tip: huur een Vespa en verken de omgeving!

Tijd over? Plak er dan nog een overnachting in Piazza Amermina aan vast. Door de landelijke sfeer van dit plaatsje is het net of je in Toscane bent. Daarnaast kun je hier ook een oude Romeinse villa bezoeken, genaamd Villa Romana.

Vespa rijden Italië

Vespa rijden Italië

#3 Bodyraften door de Alcantara-Kloof

Naast de wijnproeverij, is er aan de noordkant van de Etna nog een bijzondere activiteit te ondernemen. Hier kan je een spectaculaire bodyrafting excursie doen midden in de Alcantara-kloof. Hierbij laat je je meevoeren door de rivier die door dit natuurgebied loopt. Met een wetsuit aan kom je langs bijzondere rotsformaties die door de jaren heen uitgesneden zijn door het water. Soms moet je springen en glijden naar het volgende gedeelte. Gelukkig kun je tussendoor ook uitrusten in één van de vele bassins. Echt een uitdagende, maar onvergetelijke ervaring!

Bodyraften

Bodyraften door de Alcantara-Kloof

#4 Valle dei Templi

De Valle dei Templi is een archeologisch bezienswaardigheid in Agrigento en een van de belangrijkste historische attracties van Sicilië. Het gebied staat ook op de UNESCO werelderfgoedlijst. Deze site bestaat uit Griekse tempels die gebouwd zijn in de 5e eeuw voor Christus, allemaal in de Dorische stijl. Je kunt hier makkelijk de hele dag rondslenteren.

Valle dei Templi

Valle dei Templi

#5 Cefalú

Wil je even helemaal bijkomen en weg van de drukte, dan is dit vissersplaatsje aan de noordkust perfect. Hier kun je echt van zon, zee, strand genieten. Het een stuk rustiger dan de oostkust en dit merk je meteen aan het strand. Wij vinden dit trouwens ook het mooiste strand van Sicilië. Naast het strand beschikt het dorpje ook over een oud centrum met een kathedraal die overal boven uit torent. Tip: huur een bootje en vaar tussen de lokale vissers door. Als je wil mag je aan boord springen om een handje te helpen!

vissersbootje Cefalú

zomerzin-bannerBovenstaande tips zijn geschreven door de reisspecialisten van Zomerzin, onderdeel van Riksja Travel. Zomerzin is proeven ontmoeten en genieten van karaktervolle plekken in Europa. Kies zelf de plek waar je wilt slapen en wat je wilt beleven. Dan regelt Zomerzin de rest.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>