Beieren aan mijn voeten

Heb je ooit al eens de hele Duitse deelstaat Beieren aan je voeten liggend gehad? Ik wel. En dat was eigenlijk nog niet eens zo moeilijk!

Het hoogste punt van Beieren, en ineens van geheel Duitsland, is de berg Zugspitze. Over het topje van deze berg loopt zelfs de grens tussen Duitsland en Oostenrijk. Bezoek je de berg, kan je dus halverwege van land wisselen.

De Zugspitze

Een bezoekje aan de Zugspitze is eigenlijk een must voor wie in de buurt is. Van op de Duitse zijde kan je met een lekker nostalgische kabelbaan naar de bijna drie kilometer hoge top. Onderweg heb je het meest magnifieke uitzicht over de flanken van de berg en de dorpjes aan zijn voet. Kijk vooral uit naar het Eibsee meer, dat de meest prachtige kleuren heeft in het zonlicht.

Eenmaal op de berg beland je op het bergstation. Dat station heeft een groot buitenplatform, liftjes naar de Oostenrijkse vallei en naar de gletsjer die de kop van de berg bedekt. Natuurlijk vind je er ook meer dan genoeg plaatsen om op te warmen bij een tas koffie en stukje taart, of een Duits biertje. Ga je in de herfst, kan je er zelfs het oktoberfest vieren. Heuj!

De Top

Hoogte

Omdat de Zugspitze toch bijna drie kilometer hoog is, merk je het wel dat je zo hoog staat. Je bloeddruk zakt en de lucht is aan de dunne kant.Het lijkt alsof je net niet genoeg lucht binnen krijgt bij elke teug. Neem je een trap of doe je een sprintje, zal je sneller buiten adem raken.
Maar het meest frappante is natuurlijk de temperatuur. Ook al is de vallei zomers warm, dan nog is de top aan de koude kant. Sneeuw in september is geen uitzondering, wolken en zelfs ijzige regen al helemaal niet. Kleed je dus zeker warm genoeg!

Sport

De top van de Zugspitze is komvormig. Daal je in de kom af, kan je genieten van wintersport zoals skiën, sneeuwschoenwandelen en gletsjertochten. In de zomer kan je wandelen en rodelen. Plezierig!

De Kabelbaan

Omdat de kabelbaan van de Duitse zijde een tikje verouderd is, kan je tegenwoordig ook toekijken op de werken die er gebeuren. Werkmannen in klimharnassen, stevig verankerd in de berg, bouwen namelijk momenteel een nieuwe kabelbaan.

Deze baan, die eind 2017 in gebruik zal genomen worden, zal hypermodern zijn, en een aantal records verbreken, zoals de hoogste pilaar ter wereld en het langste stuk kabel zonder ondersteuning. De nieuwe cabine zal ook plaats bieden aan 120 mensen, waardoor aanschuiven om de berg te bezoeken iets van het verleden zal zijn.

Begin dat bezoek al maar te plannen!

De Vallei

Lotte

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>