Geheimen aan de Spaanse Costa

Waar denk jij aan bij de Spaanse zuidkust? Veel mensen denken meteen aan de drukke badplaatsen met hoogbouw, duizenden barretjes en grote hordes toeristen. Maar is dit terecht?

Nerja en Frigiliana, geheimen aan de Spaanse Costa

Midden in het geweld hebben de reisspecialisten van Zomerzin de twee leukste plekjes voor jullie uitgezocht. Perfect om bijvoorbeeld je Andalusië-rondreis mee af te sluiten. Zij hebben het hierover het bergdorp Frigiliana en het kustplaatsje Nerja. Daar vind je namelijk wel de gezelligheid van de toeristische plekken, maar niet de betonnen hotels. Dit zijn de geheimen aan de Spaanse Costa!

bergdorp Frigiliana aan de Spaanse Costa

Het bergdorpje Frigiliana

Nerja

Het sfeervolle Nerja is een kustplaatsje waarvan je er niet zoveel hebt aan de Costa del Sol. In dit sfeervolle witte dorp wonen ongeveer 22.000 inwoners en je kunt in de omgeving veel uitstapjes maken zonder dat je drukte van de grotere steden ervaart. Maar het dorp is bovenal echt een strandparadijs. Het beschikt over een aantal stranden en baaitjes die tot de mooiste van de Costa del Sol behoren. En deze zijn ook heel divers. Zo zijn er ongerepte lange zand-, kiezel-, beschutte rots- en zelfs donkere zandstranden. Maar waar wij het meest enthousiast van worden, zijn de verborgen baaitjes in de omgeving. Deze kun je alleen betreden door een steile trap naar beneden te nemen. Kan het romantischer?

Vervolgens is het na een paradijselijke stranddag heerlijk om het oude centrum van Nerja in te slenteren. In de zomer vinden hier veel culturele evenementen plaats en je kunt er lekker uit eten. Doordat een groot gedeelte autovrij is, kun je er een heerlijke wandeling maken om vervolgens te eindigen op het beroemde uitzicht van Nerja, genaamd ‘Balcón de Europa’.

Kajakken in Nerja

Kajakken in Nerja is plezier voor jong en oud

Tip: Een van de mooiste buitenactiviteiten van Nerja bestaat uit het kajakken langs de kust. Kajak langs watervallen, verborgen strandjes en zelfs grotten!

Frigiliana

Als je vanaf Nerja landinwaarts rijdt dan kom je na 6 kilometer in Frigiliana terecht. Dit sprookjesachtige dorpje is een groot witgekalkt doolhof. Na elke kruising is het weer een verrassing waar je terecht komt. Op die manier loop je al kronkelend een weg naar boven totdat je aan de top wordt beloond met een prachtig uitzicht. Het contrast van de witte huisjes met hun rode dakpannen steken prachtig af tegen de blauwe lucht. Het dorp is niet voor niets een aantal keer in de prijzen gevallen als ‘mooiste dorp van Andalusië’. Naast het uiterlijk beschikt het dorp ook over historische trekpleisters. Zo zijn er overblijfselen van een oud Moors kasteel te vinden.

Frigiliana

Frigiliana

Tip: Bezoek de lokale markt op donderdag of zondag en maak kennis met de lokale specialiteiten.

Frigiliana en Nerja zijn wat ons betreft dé geheimen aan de Spaanse zuidkust. Ze zijn perfect te combineren met elkaar en een geweldige toevoeging aan je reis door Andalusië. Meer Andalusië? Laat je inspireren door deze bouwstenen.

ZomerzinBovenstaande tips zijn geschreven door de reisspecialisten van Zomerzin, onderdeel van Riksja Travel. Zomerzin is proeven ontmoeten en genieten van karaktervolle plekken in Europa. Kies zelf de plek waar je wilt slapen en wat je wilt beleven. Dan regelt Zomerzin de rest.

Dionne
Laatste berichten van Dionne (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>