Nederlanders besteden veel geld aan reizen

Kaas, molens, fietsen, coffeeshops, klompen, tulpen.... we kunnen nog wel even doorgaan want het rijtje met stereotypen over Nederlanders is lang. Naast het feit dat ons volk bekend staat om haar zuinigheid en geldzaken erg belangrijk vindt, geven we tegelijkertijd meer geld uit aan reizen dan aan alle totale online aankopen bij elkaar gerekend.

Reislustig volk

Op de website van Kortingsbox vind je een leuke infographic waarin je in real-time ziet hoeveel de Nederlandse bevolking uitgeeft aan online shopping bij winkels als Bol.com, Zalando en Wehkamp, en hoeveel we besteden op het internet aan mode en elektronica bijvoorbeeld. De stereotyperingen over Nederlanders lijken toch enigszins te kloppen aangezien we met z’n allen in 1 minuut bijvoorbeeld 350 haringen naar binnen werken, bijna 30.000 km op de fiets afleggen, 28 kg hagelslag op ons brood strooien en 1750 liter melk drinken.

Reizen is gezond

Opmerkelijk is dat we meer geld uitgeven aan reizen dan aan alle online aankopen bij elkaar. We staan natuurlijk bekend als een hardwerkend volk en dan is een vakantie natuurlijk meer dan verdiend. In 1 minuut wordt er gemiddeld door de gehele Nederlandse bevolking voor zo’n 60.000 euro aan reizen gespendeerd. Dit laat zien dat we de reislust diep geworteld zit.


Reizen verrijkt je leven omdat je in een andere omgeving bent, nieuwe mensen ontmoet, spannende activiteiten onderneemt en uit je comfort zone treedt. Bovendien is reizen gezond want je beweegt meer, je bent doorgaans meer in de buitenlucht en je het is ontspannend. Voor even voel je je vrij, weg van je werk en sociale verplichtingen en het biedt je de ruimte om je hoofd even helemaal leeg te maken. Als de batterij is opgeladen keer je met een voldaan gevoel terug naar ons koude kikkerlandje waar je direct weer wordt meegenomen in de malle molen van het dagelijkse leven.

Reizen maakt gelukkig: daar is geen twijfel over mogelijk en we durven gerust te stellen dat een of twee keer per jaar op reis gaan haast een must is voor een gezond en evenwichtig leven.

Nederland reizigers

Reizen maakt gelukkig.

Goedkoper op reis

We blijven Nederlanders besteden veel geld aan reizenen bij de woorden besparen, korting en goedkoper zullen onze voelsprieten dan ook op scherp gaan staan. Met een paar handige tips kun je namelijk al gauw een flink bedrag besparen op je reis en dat is natuurlijk mooi meegenomen. Vergelijk de prijzen van vliegtickets bijvoorbeeld via de website Vluchtboeken.nl. Met een beetje geluk kun je voor een paar tientjes al een leuke vlucht vinden naar een bestemming binnen Europa. Maak je bijvoorbeeld gebruik van bepaalde kortingscodes, dan profiteer je direct van leuke kortingen op reizen, vliegtickets, hostels en autoverhuur. Reis je in het laagseizoen dan zijn niet alleen de vliegtickets goedkoper, maar ook de tarieven van hotels of appartementen en de prijzen van restaurants bijvoorbeeld. Kies je voor couchsurfing, waarbij je gebruik maakt van een slaapplek bij de locale bevolking, dan kun je ook nog eens flink besparen op je uitgaven voor verblijf. Onder het motto “Stay with the locals and meet travelers” staat dit garant voor een unieke vakantie-ervaring waar je ook nog eens leuke contact aan over kunt houden.

Team Reishonger
Follow us

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>