Toeristen klagen safaripark aan

leeuw-safaripark
Acht Britse toeristen klagen een safaripark in Zuid-Afrika aan nadat hun jeep omviel en leeuwen hen omsingelden. In totaal wil het gezelschap 582 duizend pond zien. Dit meldt de Times.

Gekantelde auto
Volgens twee van de toeristen -een stel op huwelijksreis- kantelde de open auto toen de gids haastig achteruit een bult op reed. Hubbie Richard Cornish liep hierbij een hersenschudding en drie gebroken ribben op. Andere avonturiers uit het gezelschap liepen blauwe plekken en post-traumatische stress op bij het incident, dat in maart 2007 plaatsvond.

Makkelijke prooi
Nadat de safari-jeep was omgevallen, slopen de leeuwen in Sanbona Wildlife reserve op de geschrokken toeristen af. Eén van de leeuwen kwam zo dichtbij dat deze een laars wist te stelen. “Het was een verschrikkelijke en beangstigende gebeurtenis,” stamelt Michael Hawker (71). “Gelukkig waren er geen kinderen bij.”

Safaripark reageert
Een woordvoerder van het safaripark zegt de aanklacht te zullen bestrijden. Sanbona Wildlife Reserve ligt op 3 uur rijden van Kaapstad en is één van de grootste particuliere safariparken in Zuid-Afrika. De rechter heeft de zaak voorlopig tot februari geschorst.

Foto: Tambako the Jaguar, Flickr

Martijn

Digital Storyteller, Off-The-Beaten-Path Traveller & Adventure-seeker never far from a camera, bacardi and coffee. Let's cheers and see the world!
  1. Jeangenie zegt:

    Wat een klojo’s, er staat altijd bij de ingang dat het betreden van zo’n park op eigen risico is. Maar deze mensen zijn te dom om dat te realiseren en te dom om in te kunnen schatten dat wilde dieren onvoorspelbaar zijn.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>