Olifanten spotten in Sri Lanka

Op safari gaan in Sri Lanka is niet hetzelfde als in Afrika. In Sri Lanka geen gamedrives op zoek naar de Big Five. Geen avontuurlijke safaritochten op de eindeloze vlaktes. Maar in de verschillende natuurparken kun je met een beetje mazzel tientallen olifanten zien, en in Yala is een redelijke kans op jachtluipaarden. Toch kan een Sri Lanka safari een beetje een teleurstelling zijn. Je bent namelijk bepaald niet de enige die de olifanten wil bewonderen.

Sri Lanka staat bekend om zijn veelzijdigheid. Van theeplantages tot bountystranden, en van treinreizen tot eeuwenoude tempelruïnes. Daarbij mag een safari natuurlijk ook niet ontbreken in je reisschema. Stap in die jeep en spot olifanten in het wild! Want de echte ster van de nationale parken van Sri Lanka is natuurlijk de olifant.

Op safari in Sri Lanka in het Hurulu ecopark

Op safari in Sri Lanka

Op safari gaan in Sri Lanka is een heel goed idee. Sri Lanka is maar anderhalf keer zo groot als Nederland, maar toch telt het land opvallend veel nationale parken. Tijdens onze reis door Sri Lanka bezochten we er maar liefst drie, allemaal erg de moeite waard! Na onze safari’s in Yala en Hurulu mochten we op uitnodiging van YourWay2GO ook naar Udawalawe komen. Met alles wat we nu weten over jeepsafari’s kunnen we jou wat waardevolle tips meegeven en helpen het beste park voor jouw avontuur te kiezen!

Elke keer dat je een natuurreservaat bezoekt, treed je een bijzondere wereld binnen. Een plek waar wilde dieren vrij rondlopen en jij met je safari-jeep over kleine wegen crosst, op zoek naar olifanten, luipaarden, krokodillen, apen en een grote variëteit aan vogels. Deze spot je het beste in een van de nationale parken. Nu kent Sri Lanka veel nationale parken, dus voor welke reisroute je ook kiest, je komst vast een goede mogelijkheid tegen voor het maken van een safari.

De vier bekendste parken voor het maken van een safari in Sri Lanka zijn Yala, Udawalawe, Wilpattu en Minneriya, Kaudulla of Hurulu Eco Park. Goede keuzes als je veel dieren wilt spotten.

Anders dan in Afrika

Een safari in Sri Lanka is een compleet andere ervaring dan een safari in Afrika. Ook al zagen we honderden olifanten, groepen apen, zonnende krokodillen, buffels en heel veel vogels, het doet door de hoeveelheid jeeps een beetje te toeristisch aan. Hoewel de kosten van een safari in Sri Lanka een stuk lager liggen dan die je misschien gewend bent van Afrika, is een safari in Sri Lanka niet echt goedkoop. Over het algemeen betaal je tussen de 10 en 25 euro toegang tot het nationale park, en daarnaast de jeephuur (tussen de 25 en 40 euro).

Aangezien de prijzen voor Europese begrippen nog steeds niet heel hoog zijn, kunnen de meeste toeristen het zich prima permitteren om met hun eigen reisgezelschap (vaak slechts twee personen) in een jeep te zitten. Terwijl er makkelijk ruimte is voor acht mensen. En omdat iedereen graag zoveel mogelijk dieren wil zien, komen al die jeeps op hetzelfde moment aan bij de nationale parken: de tijd waarop de meeste dieren actief zijn. Dat is om 6 uur ‘s ochtends of om 3 uur ‘s middags. Overdag, wanneer de zon het hoogst staat, is het namelijk veel te warm voor de dieren en verschuilen ze zich in de schaduw achter bomen en struiken. Het gevolg is een rij van tientallen, zo niet honderden jeeps bij de ingang van het park. Zodra je eenmaal het park in rijdt, dunt het aantal jeeps snel uit. Maar zodra er bijzondere dieren gesignaleerd worden, seinen de chauffeurs elkaar in en rijdt iedereen zo gauw mogelijk dezelfde kant op. In een mum van tijd drommen er dan tientallen jeeps om kleine kuddes olifanten heen. De dieren lijken hier weinig hinder van te hebben, maar het doet natuurlijk wel een beetje afbreuk aan de wildlife ervaring.

Tips voor een geslaagde safari

Wij maakten tijdens onze rondreis door Sri Lanka in totaal drie safari’s. Graag deel ik onze beste safaritips, ook voor het reizen met jonge kinderen. En ik vergelijk een aantal bekende parken voor je. Hopelijk maakt het de keuze makkelijker en beleef je een fantastische safari in een van de nationale parken van Sri Lanka!

  • Voor een geslaagde safari kun je het best ‘s ochtends vroeg gaan (om 06.00 uur) of aan het einde van de middag (na 15.00 uur). De dieren zijn dan het meest actief, waardoor je kans om ze te spotten het grootst is. Maar houd er rekening mee dat iedereen dat dus doet.
  • Om de kosten te drukken kun je proberen een jeep te delen met anderen. Bovendien reduceert dit het aantal jeeps in de parken, waardoor het wat rustiger is voor de dieren. Goed voor je portemonnee dus én goed voor de dieren. Als je zelf niet aangeeft dat je een jeep wilt delen, zullen de accommodaties voor elke groep of elk tweetal een aparte jeep regelen. Kinderen zijn trouwens gratis tijdens een safari in Sri Lanka.
  • De meeste parken mag je niet met je eigen auto betreden. In de parken waar dit wel mag, moet je een 4×4 auto hebben. Er stapt dan altijd een ranger bij je in die je de weg zal wijzen en oplet dat je je aan de regels houdt. Voordeel van een ranger is dat hij het park kent, weet waar de dieren op gezette tijden vaak zijn en ook contact met zijn collega’s heeft. Controleer wel even of de auto verzekerd is in de parken.
  • Ben je de safari’s in Afrika gewend, ga dan niet met een te hoge verwachting op safari in Sri Lanka, om teleurstelling te voorkomen. Het is absoluut een aanrader om op safari te gaan in Sri Lanka, maar stel je erop in dat je zeker niet de enige zult zijn met dit idee.

Safari in Sri Lanka – welk park?

Er zijn zoveel mogelijkheden voor een safari in Sri Lanka, dat je de keus voor een park misschien best lastig vindt. Yala, Udawalawe, Minneriya en Kaudulla, Wilpattu. Allemaal grote en bekende nationale parken in Sri Lanka, waar je prima op safari kunt gaan, op zoek naar wilde dieren. Je kunt ook kiezen voor de minder bekende, vaak kleinere parken als Bundala, Maduru Oya, Somawathiya, Wasgamuwa en Chundikulam.

Het Yala National Park is het bekendste en meest bezochte wildlife park van Sri Lanka. Naast olifanten en waterbuffels is er namelijk een reële kans dit je in Yala luipaarden en de zeldzame lippenbeer tegenkomt. Minneriya, Kaudulla en Hurulu zijn afzonderlijke parken, waartussen de dieren vrij kunnen rondlopen. Deze parken zijn een garantie voor het spotten van de Aziatische olifant. Het Udawalawe National Park heeft een lage en dunne begroeiing waardoor de kans op het spotten van wildlife groot is. Hierdoor komt een safari in dit park het meest in de buurt bij een Afrikaanse safari. Ook hier is de kans op het zien van de Aziatische olifant erg groot. Naast olifanten zie je hier krokodillen, waterbuffels, apen, herten en diverse vogelsoorten. Het Wilpattu National Park is het grootste wildlife park van Sri Lanka – ter vergelijk: zo groot als de Faeröer eilanden, of de provincie Utrecht. En nog redelijk onontdekt, omdat het in deze regio lange tijd onrustig is geweest. Het moet er prachtig zijn, mét kans om luipaarden te zien, dus een absolute aanrader voor een perfecte safari in Sri Lanka. Er is ook nog een aantal minder bekende, kleinere parken. Ben je op zoek naar het echte safarigevoel, dan zijn dat juist degene om even in de gaten te houden.

Alles wat je moet weten over jouw safari

Wij bezochten zowel Hurulu, Yala als Udawalawe in februari 2019. Allemaal in de middag. Alle excursies geboekt via de accommodatie waar we op dat moment verbleven. Veel guesthouses en kleine resorts hebben hun eigen jeeps waarmee je het park in kan. Of ze laten er een komen om je op te halen. Een iets goedkopere opties is om je safari bij de ingang van het national park te regelen.

Nogmaals: neem je verantwoordelijkheid en probeer met een groep een jeep te bemachtigen. Meer mensen in een jeep is goed voor je portemonnee, maar ook voor de olifanten. Hoe minder jeeps er rijden, hoe minder de dieren gestoord worden en hoe duurzamer de safari is. Helaas werken niet alle safaribedrijven in Sri Lanka op een duurzame manier. Standaard krijgt iedereen bij het boeken een eigen jeep. Je kunt daarom het beste al bij je hotel/hostel op zoek gaan naar een aantal medereizigers en dan samen boeken. Op diverse Facebook-groepen vind je oproepen om een auto te delen mocht je daarin interesse hebben. Je wordt op de afgesproken tijd door een jeep opgehaald bij je hotel en rijdt vervolgens naar de ingang van het park. Hier rij met de andere jeeps een parkeerplaats op en koop je nog een toegangsticket voor het nationaal park. Daarna rij je met de jeep het park in, voor een jeepsafari van ongeveer drie uur.

Hieronder volgt een uitgebreide beschrijving van drie prachtige parken voor een jeepsafari.

  • Hurulu Eco Parc
  • Yala National Park
  • Udawalawe National Park

Hurulu Eco Park – dé plek om olifanten te spotten

Hurulu vormt samen met Minneriya en Kaudulla eigenlijk één groot gebied, de noordelijke centrale jungle. Een regio waar natuurparken, natuurreservaten en beschermde gebieden niet zeldzaam zijn. De locals kunnen je vertellen waar de grijze viervoeters op dat moment te vinden zijn. De olifanten in dit gebied kennen namelijk geen grenzen, en de kuddes kunnen zo van het ene park naar het andere park lopen. Ze migreren, afhankelijk van het seizoen. De natuur is hier duidelijk anders dan in de andere nationale parken in Sri Lanka. Dit is de beste plek voor een safari als je gegarandeerd olifanten wilt zien. Die zijn hier echt niet te missen. De chauffeurs van de jeeps weten welk park op welk moment de beste safarimogelijkheden biedt en je de meeste kans geeft om zoveel mogelijk olifanten te zien.

Dieren in Minneriya of Kaudulla: grote kuddes olifanten, apen, buffels, pauwen, krokodillen, vogels
Prijs voor een jeep: 5.000 à 6.000 roepies
Entree Hurulu / Minneriya / Kaudulla: $ 9 / $ 18 / $ 12 per volwassene, kinderen van 6 tot 12 halve prijs, onder de 6 jaar gratis (2019)
Beste tijd: Hurulu januari tot mei / Minneriya mei tot oktober (‘The Gathering’) / Kaudulla augustus tot december
Overnachten: in Habarana, of Dambulla (zo’n 25 km van Hurulu), Polonnaruwa of Sigiriya
Tip: combineer je safari in de middag met het beklimmen van de Pidurangala Rock in de ochtend. Een avontuurlijke klim naar boven met een waanzinnig mooi uitzicht op de Sigiriya Rock. Tussendoor kun je nog lunchen en een kruidentuin bezoeken.

Sigiriya: De Leeuwenrots van Sri Lanka

Uitzicht op Sigiriya – de Leeuwenrots van Sri Lanka

Hurulu – veel olifanten en veel jeeps

Wij bezochten half maart het Hurulu Eco Park. Een plek waar je gegarandeerd grote groepen olifanten ziet. Vooral als de waterstand te hoog wordt in Minneriya en Kaudulla, trekken de olifanten massaal naar Hurulu, dat op hogere grond ligt. Ondanks de aanwezigheid van het veel grotere Minneriya-Kaudulla forest reserve in de nabijheid, is Hurulu -in deze periode in ieder geval- geen tweederangs attractie. Dat wordt duidelijk bij de ingang, waar de chauffeur de entree voor het park regelt op een parkeerplaats waar honderden jeeps staan te wachten. Om maar niet te spreken van de hoeveelheid jeeps die inmiddels achter ons in de rij staan. Dit is meteen het grootste minpunt; het is toeristisch. En als we eerlijk zijn, maakt dat de ervaring net iets minder. Yala NP heeft de naam dat het ontzettend druk is, maar dit is toch echt vele malen erger! Nadat onze chauffeur een kaartje heeft gekocht, mogen we aansluiten in de file naar de ingang van het park. De jeeps verspreiden zich gelukkig wel door het park, waardoor je niet de hele safari in colonne rijdt. Je kunt er veel kuddes olifanten van dichtbij zien, maar wees gewaarschuwd. Niet lang nadat je de olifanten spot, stroomt die plek vol met safari-jeeps. De olifanten zijn niet schuw en soms slechts meters van je verwijderd.

drukte hurulu entree

Enorme drukte bij de entree

Hurulu Eco Park in het kort: veel olifanten en veel toeristen. Het voordeel ten opzichte van andere natuurparken is dat je hier in de jeeps kunt staan, tussen stangen, want het hele dak gaat eraf. In de andere parken wordt gereden met jeeps met een dicht dak. Vanaf de rots met uitkijkpunt heb je een onwijs mooi uitzicht over het groene park en kun je de groepen olifanten ook prima spotten. Van de drie grote parken die we bezocht hebben, is dit de beste om olifanten te bekijken. Voor het spotten van andere dieren zijn de hierna te noemen parken beter geschikt.

hurulu jeepsafari

hurulu olifanten spotten

Filevorming tijdens safari in Sri Lanka

Halflege jeeps en filevorming tijdens een safari in Hurulu

hurulu safari in Sri Lanka

hurulu uitkijkpunt

In Hurulu kun je je benen strekken op een hoge rots met een prachtig uitzicht over het park

sinharaja kameleon

Yala National Park

Yala staat bekend als dé plek om een Sri Lanka safari te doen. Een mooi nationaal park, helemaal bijzonder door de ligging aan zee. Een heel redelijke kans dat je hier luipaarden ziet, want het park is bekend om de hoogste dichtheid luipaarden ter wereld. De kans is het grootst dat je ze in een boom ziet liggen, kijk dus af en toe naar boven. In dit park vind je ook de grootste diversiteit aan dieren. Dat Yala het meest bezochte wildlife park van Sri Lanka is, betekent echter wel veel jeeps, die in een korte tijd met te hoge snelheid over de hobbelige wegen stuiteren om zoveel mogelijk wild te zien.

Yala National Park is verdeeld in vijf blokken en wordt omringd door twee andere nationale parken. De dieren kunnen zich vrij bewegen en verplaatsen tussen de verschillende gebieden. Slechts twee blokken in Yala zijn toegankelijk voor het publiek. Over een uitbreiding voor jeepsafari’s wordt nagedacht (Yala is tenslotte 26x groter dan Colombo), maar tot die tijd kun je je voorstellen dat het erg druk is op de bestaande wegen. Blok 1 is het populairst en hier vinden dan ook de meeste safari’s plaats. De dieren hier zijn gewend aan de toeristen en daardoor minder schuw. Het kan gebeuren dat een bepaald blok gesloten wordt, bijvoorbeeld door droogte. De meeste tours duren ongeveer drie tot vier uur. Vrijwel alle jeeps stoppen bij het Patanangala strand. Je kunt ook hier even de auto verlaten en je benen strekken na al het gehobbel, bij het monument ter nagedachtenis aan de tsunami. Dit is overigens ook de enige plek waar je mag uitstappen gedurende de jeepsafari. Hoewel de zee er verleidelijk uitziet, mag je hier geen duik in het water nemen. Er kunnen namelijk zoutwaterkrokodillen zwemmen!

Dieren in Yala: veel buffels, apen, wilde zwijnen, herten, mangoesten, varanen, pauwen, arenden, olifanten, hele grote krokodillen en met een beetje geluk luipaarden en beren
Prijs voor een jeep: per dagdeel 6.000 roepies ($ 35) – maximaal 6 volwassenen
Entree Yala National Park: $ 15 voor volwassenen, kinderen $ 8 (2019)
Beste tijd: mei tot augustus (tussen december en maart is de waterstand erg laag en komen veel dieren samen)
Overnachten: in Tissamaharama (zo’n 20 kilometer van Yala) of dichtbij de ingang van het park
Tip: een safari in Yala kun je goed combineren met een wetland safari in het nabijgelegen Bundala National Park. In dit veel minder bekende natuurpark zal je vooral veel unieke vogels spotten.
Meer weten: Yalasrilanka.lk

Yala = luipaard paradijs

Het Yala National Park is het bekendste nationale park van Sri Lanka. Hou er daarom rekening mee dat er zich hier nog vijftien andere jeeps zullen verdringen om de dieren die je spot. Toeterend omdat zij nu aan de beurt zijn om het dier van iets dichterbij te bekijken. We kregen een beetje een nare bijsmaak van deze safari. De natuur in Yala is daarentegen wel weer echt schitterend met zijn ligging aan zee. De eerste dieren laten zich na enige tijd zien: herten, apen, buffels, ijsvogels, af en toe een olifant. En wat ik hier totaal niet had verwacht: kippen en pauwen. De gids is er nogal enthousiast over. Wij iets minder, want eigenlijk willen we alleen nog heel graag dat luipaard of die speciale lippenbeer zien.

Nergens ter wereld maak je zoveel kans om luipaarden te spotten. Het is niet de beste plek in Sri Lanka om olifanten te spotten; daarvoor kun je beter naar Udawalawe of Minneriya gaan. Onderweg zien we ook andere indrukwekkende dieren: krokodillen, mangoesten en enorm veel waterbuffels. Naast Yala heeft Sri Lanka meer natuurgebieden waar ook luipaarden en andere diersoorten leven. Denk daarbij aan Wilpattu National Park en Horton Plains.

Yala in het kort: Yala is erg populair en dus ook erg druk. Ben je in de buurt, dan zou ik Yala zeker niet overslaan, maar dan zou ik je wel aanraden om het te combineren met een ander nationaal park, zoals Bundala of Wirawila. Of met Udawalawe, wat in verhouding vlak in de buurt ligt.

Safari in Sri Lanka - Yala national park

yala jeepsafari olifant

Waterbuffels zie je gegarandeerd tijdens je safari in Sri Lanka

yala strand

yala monument

Tsunami-monument bij Patanangala strand

yala safari memorial

Yala memorial

yala patanangala strand

Even benen strekken op het Patanangala strand

yala np safari

yala np

yala olifant

Yala is geweldig voor een safari in Sri Lanka

Yala olifant

yala safari wegen

Het roodbruine zand op de weggetjes geeft me het gevoel dat we echt op safari zijn

yala safari zonsondergang

Udawalawe National Park

Niet heel erg ver van Yala is nog een safari mogelijkheid, namelijk het Udawalawe National Park. De laatste safari halte tijdens deze reis. Ook dit is een erg mooi park, maar ook hier veel jeeps voor de hoeveelheid grond, hetzij in mindere mate dan in Hurulu. Het park is ongeveer een derde van het formaat van Yala. Wel is de kans om veel wild te zien hier erg groot en je kunt ook hier op een aantal plekken even de jeep uit, dus ga je op safari met kinderen, dan is dit misschien wel jouw park.

Lage begroeiing en uitgestrekte savanne. In het regenseizoen verandert het park in een groene oase, terwijl de natuur de rest van het jaar droog en dor is. Klinkt misschien niet aantrekkelijk, maar dat is het wel. De natuur wordt ruiger en in combinatie met het stuwmeer levert dat prachtige landschappen op. En het fijne is, door de lage begroeiing in het park zijn de dieren hier makkelijk te spotten! In het park leven ongeveer 600 olifanten die het park regelmatig bezoeken. Ze kunnen ‘switchen’ tussen Lunugamvehera National Park en Udawalawe, hoewel de meeste olifanten in laatstgenoemde verblijven.

Dieren in Udawalawe: veel olifanten en buffels, wilde zwijnen, herten, apen, pauwen en andere vogels, krokodillen en met erg veel geluk zie je een luipaard
Prijs voor een jeep: per dagdeel 4.000-5.000 roepies, ongeveer $ 25, onafhankelijk van het aantal mensen dat meegaat
Entree Udawalawe National Park: 3.200 roepies per persoon (ook ongeveer $ 15 voor volwassenen, kinderen voor de helft)
Privé tour: $ 33 per persoon – halve dag
Beste tijd: mei tot oktober
Overnachten: in Udawalawe (zo’n 10 km van het park), vlakbij de ingang van het park zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden
Tip: heb je wat tijd over, is er langs Thanamalvila Road een prima spot om zelf wild te gaan kijken (coördinaten: 6.436893, 80.857484)

De meeste accommodaties zijn vrij basic, maar wie wat dieper in de buidel tast kan in alle luxe verblijven in bijvoorbeeld het Grand Udawalawe Safari Resort. Mooie kamers, lekker eten, aardig personeel met als kers op de taart een heel mooi zwembad. Een welkome plek om even te ontspannen na een stoffige, vermoeiende en enerverende safari. Wij boekten Udawalawe via YourWay2GO – onderaan dit artikel lees je hier meer over.

welkom in het Grand Udawalawe Safari Resort

Het welkom in het Grand Udawalawe Safari Resort

Grand Udawalawe Safari Resort

Udawalawe = makkelijk wildlife spotten

Doordat het park eigenlijk één grote vlakte met meren en waterpoelen is, is het vrij makkelijk om wildlife te spotten. In het park ligt het Udawalawe Reservoir, waar je altijd wel dieren ziet en prachtige foto’s kunt maken. Bij het entreegeld voor het park zit een gids inbegrepen. Dit heb je bij de andere parken niet en je betaalt ten opzichte van de andere parken ook niet meer entreegeld. Naast veel olifanten zagen we ook honderden buffels al badend in het water, vogels, marters, mangoesten, hagedissen en schildpadden. De natuur hier is werkelijk waar zo adembenemend mooi, dat dit alleen eigenlijk al een bezoek aan dit park waard is. En dan nog wildlife zien in hun natuurlijke habitat, mooier kan het bijna niet.

Udawalawe in het kort: in Udawalawe leven onder andere honderden olifanten en buffels, veel krokodillen, bijzondere vogels en apen. Er leven ook wat luipaarden in het park, maar de kans dat je er een ziet is heel klein. Het spotten van de olifanten en krokodillen is de belangrijkste trekpleister van het nationale park. Maar ook hier: veel olifanten, en helaas veel jeeps. Udawalawe is een bijzonder mooi park dat al snel zorgt voor een glimlach op je gezicht.

udawalawe safari waterbuffels

Waterbuffels

Het endemische ceylonhoen– wali kukula in Singalees – is namelijk de nationale vogel van Sri Lanka

Wat zien we overal in de jungle lopen? Wilde kippen! Kippen -junglefowl- lopen hier vrij door de jungle

Pauwen Sri Lanka

Best gek om pauwen hier in het wild te zien

Vogels spotten tijdens je safari in Sri Lanka

Black-winged Stilt Udawalawe - Steltkluut met krokodil op de achtergrond

Vogels zijn druk op zoek naar voedsel terwijl er af en toe een kop van een krokodil opdoemt uit het water

Krokodil Udawalawe NP

udawalawe safari indische slangenarend

Indische slangenarend

udawalawe safari indische kuifarend

Indische kuifarend

IJsvogel Udawalawe

IJsvogel Udawalawe

Hert en aap Udawalawe

Baby olifanten Udawalawe

Een gezin met een baby olifant is zeker een van de hoogtepunten van een safari

Baby olifanten Udawalawe

Aapjes Udawalawe

Udawalawe National Park

udawalawe safari waterbuffels

De rit na afloop van je safari in de middag is zelfs prachtig, wanneer je over een dijk langs het meer richting het dorp rijdt en geniet van een zonsondergang achter het stuwmeer en de bergen.

Zonsondergang op weg naar Udawalawe

Udawalawe dam – zonsondergang op weg naar Udawalawe

udawalawe safari zonsondergang

Elephant Transit Home

Als je in Udawalawe bent, is het een idee om de Elephant Transit Home te bezoeken, ook wel het ‘Elephant Orphanage’ genoemd. Hier worden jonge olifanten opgevangen die (tijdelijk) niet zelfstandig kunnen overleven. Bedoeling is dat ze na verloop van tijd weer terugkeren in de natuur. Het is opgericht in 1995 en er leven nu zo’n 40 baby olifantjes die hun ouders zijn verloren. Ze worden op vaste tijden gevoed (eerst met de fles), waar je dan bij kunt gaan kijken. Het is geen must om erheen te gaan, maar ze doen er goed werk. Er zijn al tientallen kleine olifanten teruggeplaatst in de natuur, waarvan sommige zelf inmiddels weer moeder geworden zijn.

Udawalawe Elephant Transit Home

Om beurten melk drinken

Udawalawe Elephant Transit Home

Udawalawe Elephant Transit Home

Udawalawe Elephant Transit Home

De tribune van waar je het voeren van gepaste afstand kunt zien

Udawalawe Elephant Transit Home Sandagiriya

Het verhaal over olifant Sandagiriya

Udawalawe Elephant Transit Home

Twee kleine uiltjes in hun nest in de boom

Je Sri Lanka safari boeken

Over het algemeen kun je bij elke accommodatie voor de volgende dag een jeepsafari naar een nabijgelegen park boeken. Het is handig om dit van te voren te regelen, zodat je met de jeep wordt opgehaald en afgezet bij je hotel. Wij boekten Hurulu vanuit Dambulla (New Peacock Resort) en Yala vanuit Tissamahara (hotel Kent).

Een deel van onze reis door Sri Lanka mochten wij ook de bouwstenen van YourWay2GO testen, namelijk in Ella en Udawalawe. Hoe dat werkt? Je kiest je bouwstenen, bepaalt de datum en YourWay2GO doet de rest. Zij helpen je de bouwstenen in een logische volgorde te zetten, voegen het vervoer tussen de bouwstenen toe én ook niet onbelangrijk: maken een reisplan waarin jouw persoonlijke wensen worden meegenomen. Die dagen konden we dus alles heerlijk uit handen geven. Alle overnachtingen, tours en activiteiten onderweg. Excursies die wij erbij kregen: Hill Country Hiking, Dowa Temple, Ella Gap, Rawana Falls, Jeep safari Udawalawe National Park en Elephant Transit Home. En een privé-chauffeur die je met een luxe busje rondrijdt en helpt bij het inchecken in alle hotels. Prachtige hotels wel te verstaan – het Ella Jungle Resort en Grand Udawalawe Safari Resort. Zo stel je met behulp van de bouwstenen helemaal je eigen reis samen. Voor meer informatie over hun aanbod, kijk je op hun site: YourWay2GO.

Ben jij ook in Sri Lanka op safari geweest? Waar was je en hoe heb jij het ervaren?

yourway2go sri lanka

Dionne
Laatste berichten van Dionne (alles zien)
  1. Rieki Crins zegt:

    Hi, fijn dat je Sri Lanka een mooie ervaring vond. Zelf heb ik niet die ervaring, het safari deel van wat het land te bieden heeft vond ik een aanfluiting. Met 20 trucks twee olifanten bekijken is niet mijn idee van een safari. Daar naast is Sri lanka veel te dicht bevolkt. Voor mij is die safari een tourist trap, net zoals de Ayurvedische tuinen, ze lichten je op waar je bijstaat. Sri Lanka is een prachtig eiland maar de Sri Lankezen zijn minder aardig en bedonderen je waar ze kunnen.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>