Sri Lanka "off the beaten track"

Als je aan Sri Lanka denkt dan gaan bij veel mensen al snel de gedachten voor goudgele stranden en bijzondere Boeddha beelden. Ik – Hans van Dagboekreizen - wil echter eens een lans breken voor twee nog weinig bezochte nationale parken op dit prachtige eiland.

A coconut a day, keeps the doctor away

Goed parkbeheer in Sri Lanka

Veel mensen kennen Yala al. En terecht, want hier kun je in korte tijd een zeer bonte verzameling dieren zien. Redelijk uniek in Azië: het gevolg van goed parkbeheer. Dat geldt eigenlijk voor heel Sri Lanka maar mocht je nu op zoek zijn naar de “off the beaten track” plekken dan kan ik Sinharaja en Wilpattu van harte aanbevelen.

Nee, niet van internet geplukt maar geschoten in Wilpattu

Nee, niet van internet geplukt maar geschoten in Wilpattu

Groot en toch onbekend: Wilpattu

De eerste is bijzonder omdat het het grootste park van het eiland is. De focus lag bij ons bezoek op een safari die je meeneemt naar kleine meertjes waar het park zijn naam aan dankt. Vooral in de droge maanden is dit lonend want wij komen er tijdens ons bezoek gewoon twee luipaarden tegen! De olifanten in dit gebied zijn nog wat schichtig en dat is vooral te danken aan de burgeroorlog die dit park lang buiten ieders bereikbaarheid heeft gehouden.

Kiekeboe

Kiekeboe

Het kleinste park van Sri Lanka

Het tweede park is één van de kleinste van het eiland maar is het laatste stukje regenwoud dat nog echt in primaire staat verkeerd. Voor iedere vogelliefhebber is het een must want het bulkt er van de endemische soorten. Maar ook als je geen vogelfreak bent, is er ontzettend veel te genieten. Wij bezoeken Sinharaja op een mooie zonnige dag na wat natte dagen en alle dieren nemen het er van.

Uniek om te zien, neushoornvogels

Uniek om te zien, neushoornvogels

Zonder gids zie je in een regenwoud niets…

We (nou ja, onze super goede gids) spot binnen no time 4 slangen van diverse soorten en maten en ook de nodige hagedissen en spinnen worden aangewezen. Wonderschone vogels passeren de revue en we horen apen die we helaas niet zien. We eindigen met een bloedzuiger aan de binnenkant van mijn schoen… Oké, je moet er wat voor over hebben en mocht je dit te spannend vinden dan zijn er speciale kousen te krijgen bij de ingang!

Zonder gids vind je dit nooit

Zonder gids vind je dit nooit

Laat je niet ontmoedigen en ga deze prachtige plekken in Sri Lanka zien…

Zoekplaatje in twee weinig bezochte nationale parken Sri Lanka

Zoekplaatje

Wil jij ook op reis naar Sri Lanka?

Check onze speciaal geselecteerde reizen naar Sri Lanka in de reisshop.

 

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>