Tips voor het aanvragen van een visum voor Sri Lanka

Ga je binnenkort naar Sri Lanka? Dan heb je een visum nodig. Zonder visum kom je het land niet in, ook niet als je slechts voor een korte vakantie naar het land gaat. In dit artikel lees je welke soorten visa er zijn en hoe je jouw visum voor Sri Lanka het beste aan kunt vragen.

Sri Lanka is een land met vele gezichten en contrasten, prachtige stranden en een afwisselende natuur!

Sri Lanka reizen

Sri Lanka met kinderen - Beruwela

Sri Lanka (Beruwela)

Welke soorten visa zijn er?

Er zijn drie soorten visa voor Sri Lanka. Het e-visum of ETA (Electonic Travel Authorization) vraag je online aan. Met dit visum mag je maximaal 30 dagen in Sri Lanka blijven. Een visumbureau kan het e-visum ook voor je aanvragen.

Wil je langer dan 30 dagen in Sri Lanka verblijven, dan vraag je een visum met een maximale geldigheid van 90 dagen aan. Dit moet je bij de ambassade van Sri Lanka doen. Je kunt dit visum niet online aanvragen. Ook een visumbureau kan de aanvraag niet voor je regelen: dit moet je altijd zelf doen.

Tot slot kun je ook een Visa On Arrival aanvragen. Ook dit visum heeft een maximale geldigheid van 30 dagen. Je vraagt het Visa On Arrival aan op het vliegveld van Sri Lanka, direct nadat je geland bent. Let op: een Visa On Arrival is vaak duurder dan een standaard e-visum. Ook kan het zo zijn dat je lang moet wachten voor je een Visa On Arrival aan kunt vragen. Zeker als je niet de enige bent die nog een reistoestemming moet regelen. Omdat een Visa On Arrival duurder is dan een e-visum en dit visum bovendien extra wachttijd met zich meebrengt, kiezen de meeste mensen ervoor een e-visum aan te vragen.

Stranden van Sri Lanka

lokale kids sri lanka

lokale kids sri lanka

Het aanvragen van een visum

Er zijn drie manieren om jouw visum voor Sri Lanka aan te vragen. Ten eerste kun je een e-visum aanvragen. Dit doe je zelf, gewoon vanuit je luie stoel. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een visumbureau in te schakelen. Dit bureau vraagt je visum voor Sri Lanka namens jou aan. Tot slot kun je ook naar de ambassade van Sri Lanka gaan om jouw visum aan te vragen. Hieronder lees je meer over de drie manieren om jouw visum voor Sri Lanka aan te vragen.

E-visum Sri Lanka

Je kunt jouw visum voor Sri Lanka het gemakkelijkst online aanvragen. Surf naar de website van ETA Sri Lanka en volg de procedure om jouw visum aan te vragen. Betaal je visum met een creditcard en je krijgt jouw reistoestemming al snel in je mailbox. Dit duurt maximaal 72 uur. Heb je jouw visum na 72 uur nog niet ontvangen? Kijk dan in je mailbox met ongewenste mails. De kans is groot dat het mailtje met je visum voor Sri Lanka in je spam mailbox terecht is gekomen.

Tip: als je jouw visum aangevraagd en betaald hebt, krijg je meteen een bevestiging van je aanvraag te zien. Sla deze PDF op of print het bestand uit. Ontvang je jouw visum niet per mail, dan heb je in ieder geval de bevestiging van je aanvraag en betaling.

Heb je jouw visum ontvangen, dan print je deze uit. Je neemt je visum mee naar Sri Lanka en laat het document zien als je het land in wil reizen. Een ETA voor Sri Lanka kost 35 euro per persoon. Je hebt geen pasfoto nodig om dit visum aan te vragen.

Visumbureau inschakelen voor Sri Lanka visum

De website die je moet gebruiken om jouw e-visum voor Sri Lanka aan te vragen, is niet erg duidelijk. Ook is de website helemaal in het Engels. Vind je het lastig om je visum zelf aan te vragen, bijvoorbeeld omdat je de ETA website niet begrijpt of omdat je de Engelse teksten op de site niet begrijpt? Dan kun je een visumbureau inschakelen om jouw visum voor Sri Lanka aan te vragen. Een visumbureau zorgt ervoor dat jouw visum voor Sri Lanka tijdig en op de juiste manier wordt aangevraagd. Hier moet je wel extra geld voor betalen, al zijn de kosten niet veel hoger.

geld Sri Lanka

Zelf naar de ambassade

Wil je langer dan 30 dagen in Sri Lanka verblijven? Dan is het niet mogelijk om een e-visum aan te vragen. Met dit visum mag je namelijk maximaal 30 dagen in het land verblijven. Ook het visum dat je via een visumbureau aan kunt vragen, is geschikt voor een verblijf van maximaal 30 dagen.

Als je maximaal 90 dagen in Sri Lanka wil verblijven, ga je zelf naar de ambassade van Sri Lanka. Je vindt de ambassade van Sri Lanka in Den Haag.

Neem de volgende spullen mee:

  • Een compleet ingevuld aanvraagformulier voor het Sri Lanka visum
  • Twee recente pasfoto’s
  • Een geldig paspoort met minimaal één lege pagina. Je paspoort moet nog minimaal zes maanden geldig zijn vanaf je dag van aankomst in Sri Lanka
  • Geld om je visum te betalen. Momenteel betaal je 33,- euro voor het visum dat je bij de ambassade van Sri Lanka aanvraagt
  • Een recent bankafschrift. Dit afschrift moet aantonen dat je genoeg geld hebt voor je reis door Sri Lanka
  • Een kopie van je vluchtgegevens. Je moet aan kunnen tonen dat je een heen- en terugvlucht hebt geboekt

De ambassade van Sri Lanka is van maandag tot en met vrijdag geopend, van 10:00 uur tot 13:00 uur. Drie werkdagen na het aanvragen van je visum, ligt het voor je klaar. Je kunt het reisdocument nu op hetzelfde adres ophalen, op dezelfde dagen en openingstijden.

Wil jij ook op reis naar Sri Lanka?

Check onze speciaal geselecteerde reizen naar Sri Lanka in de reisshop.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>