Top 10 bungalowparken Nederland

Soms laten we ons paspoort weleens thuis. De backpack blijft roerloos op de plank. Geen gehaast om op tijd op Schiphol te zijn. Het rolkoffertje of de weekendtas gaat in de kofferbak. Op vrijdagmiddag tuffen we rustig weg. Tijd voor een weekendje weg in eigen land met familie of vrienden. Gewoon naar een bungalowpark. Dichtbij maar toch even echt op vakantie. Onze top 10 bungalowparken in Nederland.

Landal Greenparcs Rabbit Hill

Rabbit Hill is een van onze top 10 favoriete bungalowparken

Top 10 bungalowparken Nederland

Ruimte, natuur en een fijn zwembad zijn prettige kenmerken van een bungalowpark. Een vleugje avontuur en wat vertier is ook altijd welkom. Onze top 10 bungalowparken in Nederland.

#1 Efteling Bosrijk

Regelmatig staat het vakantiepark Efteling Bosrijk in de top van populariteitslijstjes. Ook bij ons is het park favoriet. Een mooie ligging in de bossen met fraaie huisjes passend binnen het thema. Het is een korte wandeling naar de ingang van de Efteling, waarvan de toegang gratis is. Het doet ons weer dromen naar de mooie paleizen die we overal ter wereld hebben bezocht.

Efteling Bosrijk

Efteling Bosrijk

#2 Beekse Bergen

Op safari in eigen land. Afrika lonkt altijd. Hilvarenbeek is toch wat dichterbij. Het vakantiepark Beekse Bergen is in Afrikaanse stijl gebouwd. Met de bus, boot of trein wordt je vervolgens naar de zebra’s en giraffes gebracht. Ook hier is de entree inclusief.

#3 Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Zwevend op een hoogte van een meter of acht in een ijzeren schommelstoeltje langs de maan. Overnachten met de Apollo in de achtertuin. Het avontuurlijke karakter van Vakantiepark Slagharen zorgt voor een notering in ons lijstje.

#4 Buitenhof De Leistert

De neiging om vanuit het park de Leistert even de grens over te steken is groot. Düsseldorf, en de rest van het Ruhr gebied, ligt op nog geen uur rijden van dit park in het Limburgse Roggel. De luxe vakantiewoningen geheel in Limburgse boerderijstijl geven het park stijl.

Buitenhof De Leistert

Buitenhof De Leistert

#5 Efteling Loonsche Land

De duin- en heidehuisjes van het Loonsche Land geven ons het gevoel echt midden in de natuur te bivakkeren. Het park, dat onderdeel van de Efteling uitmaakt, is dit jaar net geopend. Het gebied is de verbindende schakel tussen de twee naastgelegen natuurgebieden Huis ter Heide en Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen. Het avontuur van de Efteling bevindt zich op een wandeling van 20 minuten, met entree inclusief.

#6 Duinrell

Attractieparken en subtropische zwembaden geven toch net iets extra’s aan een weekendje weg. De eindeloze collectie aan glijbanen van Duinrell doet het bij ons goed. Overnachten kan in duingalows waarbij je, afhankelijk van het seizoen, de hele dag toegang tot het zwembad en attractiepark hebt.

#7 Vennenbos

Vlakbij Eindhoven ligt op het Brabantse platteland het Park Vennenbos. Bollo laten we links liggen, we gaan rechts voor de natuur van de Brabantse Kempen. En natuurlijk sjokken we ook met ons handdoekje naar het subtropisch zwembad. De accommodatie is met eenvoudige huisjes niet echt bijzonder. Het zijn daarentegen wel paleisjes als we terugdenken aan menige plek in Europa waar we hebben overnacht.

Landal het Vennenbos

Subtropisch waterparadijs van Landal het Vennenbos

#8 Weerterbergen

Ook Weerterbergen is zo’n park dat vlakbij een grens ligt. België lonkt. Omgeven door natuur zijn hierdoor in de nabijheid genoeg outdoor activiteiten te ondernemen. De accommodatie is uiteenlopend van keurige villa’s tot geschakelde bungalows.

#9 Hof van Saksen

Tja, we houden nu eenmaal van glijbanen. Het park met naar verluid de grootste indoor glijbaan ter wereld staat in Nooitgedacht. De accommodatie in de vorm van Saksische boerderijen is luxueus en past bij het Drentse landschap. Het doet ons denken aan de vele plekken bij onze Oosterburen waar we zijn geweest. Ook hunebedden kwamen we daar tegen.

Hof van Saksen

#10 Rabbit Hill

Huppelende konijntjes in de achtertuin, wie wil dat nu niet? Het gebied waarvan Rabbit Hill onderdeel uitmaakt is veelzijdig. Eindeloze bossen worden afgewisseld met heidevelden en savanne achtige landschappen. Via het dorp Hoog Soeren fiets je zo langs de Apenheul naar Apeldoorn.

Wil je meer informatie en tips over bungalowparken? Ga dan naar Parkvakanties! Hier vind je o.a. informatie van alle parken uit onze top 10 bungalowparken Nederland.

Dionne
Laatste berichten van Dionne (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>