Emigreren? ‘Noorwegen beste land’

Noorwegen is en blijft het beste land ter wereld om in te wonen. Dit stelt het United Nations Development Programme (UNDP). Australië staat op een tweede plek en IJsland op de derde. Let wel: de index is gebaseerd op gegevens van vóór de economische malaise.

Noorwegen is het beste land om in te leven, aldus het UNDP.

Nederland zesde

Canada en Ierland nemen respectievelijk de vierde en vijfde plek in, terwijl Nederland het niet verkeerd doet met een zesde plek. De UNDP gebruikte gegevens van 2007 en keek naar -onder andere- bruto jaarloon, levensverwachting en opleidingsniveau. Het onderzoeksrapport wijst grote verschillen uit tussen ontwikkelde landen en de zogenaamde ‘Derde Wereld’.

Niger hekkensluiter

In de lijst staat Niger op de laatste plek, net onder Afghanistan. De levensverwachting in Niger is vijftig jaar, terwijl de gemiddelde Noor het tachtig jaar uitzingt. Daarnaast verdient een Noor het 85-voudige van een inwoner van Niger.


Japanners worden het oudst

De allerrijksten worden niet automatisch het oudst. De Japanners zijn met een levensverwachting van 82,7 jaar de ‘kampioenen in oud worden’. In het door oorlogen verscheurde Afghanistan is de levensverwachting het laagst met 43,6 jaar.

Foto: Trodel, Flickr

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>