Voorkom vakantiestress met deze tips

Vakantie… je kijkt er weken - misschien wel maanden! - naar uit, maar als de datum van vertrek nadert, slaat de vakantiestress toe. Veel Nederlanders hebben er last van; die nare kriebel in je buik en het onrustige gevoel voor vertrek. Goed nieuws! We hebben een aantal tips voor je verzameld om zo relaxed mogelijk naar je vakantie toe te leven. En hopelijk dat je vakantiestress dit jaar dan eens niet om de hoek komt kijken.

#1 Een relaxte planning voorkomt vakantiestress

Je bent het niemand verplicht om op de eerste dag van je vakantie meteen te vertrekken naar jouw vakantieadres. Ga liever één of twee dagen later! Zo kun je je goed voorbereiden, rustig je spullen inpakken en begin je niet oververmoeid aan je reis. En het scheelt een hoop vakantiestress. Die relaxte planning is ook iets om óp vakantie rekening mee te houden. Plan niet overvolle dagen met alles wat je wilt doen en zien. Vakantie is ook tot rust komen en genieten. Niet alles hoeft perfect: go with the flow!

voorkom vakantiestress

#2 Je reisverzekering, paspoort en andere belangrijke dingen

Waar je wel even scherp op moet zijn, zijn alle administratieve dingen rondom je vakantie. Een reisverzekering afsluiten bijvoorbeeld. Een doorlopende reisverzekering zorgt er al voor dat je je daar in ieder geval niet druk om hoeft te maken. Want die geldt het hele jaar! Daarnaast is het goed om een mapje met belangrijke papieren klaar te leggen:

  1. Je paspoort (en visum als dat nodig is)
  2. Geld: zowel cash als een pinpas en/of creditcard
  3. (Vlieg)ticket, bevestiging van je accommodatie en reispapieren
  4. Kentekenbewijs, verzekeringsbewijs, schadeformulier etc. voor als je met de auto gaat.

Bonustip: maak van alle belangrijke documenten een digitale kopie op je telefoon!

paspoort

#3 Inpakken en wegwezen

Over het inpakken van je koffer of reistas zouden we al een lijst met tips kunnen schrijven. Ook hier geldt dat een goede voorbereiding het halve werk is. Heeft jouw vakantiebestemming een zongarantie van bijna 100%? Dan zorg je ervoor dat je 1 setje lange mouwen/lange broek bij je hebt. Trek dit setje bijvoorbeeld aan op je reisdag, dan hoef je in je koffer alleen maar zomerkleding in te pakken. En wees kritisch! Je kunt prima 3 of 4 keer dezelfde korte broek aan, dus voor twee weken vakantie hoef je er echt niet 6 stuks van in te pakken. Maak setjes van tevoren en pak zo minimalistisch mogelijk in. De ervaring leert ons dat we op vakantie toch vaak kiezen voor makkelijk en comfortabel. Toch iets vergeten? Dan zijn er vast genoeg winkeltjes waar je nog iets kan kopen.

En deze tip ken je wellicht: rollen! Rol je kleding op en bespaar ruimte in je koffer. Bovendien kreukt je kleding ook nog eens minder snel. Wil je toch extra kleding meenemen? Ga dan voor Packing cubes.

vakantie zonder stress

#4 Genieten zonder vakantiestress

De laatste en belangrijkste tip die we mee willen geven is: geniet! Je hebt voor je vakantie hard gewerkt, dus probeer nu echt te genieten. Je hebt het verdiend. De eerste dagen zullen misschien even wennen zijn. Je bent op een nieuwe plek, misschien ervaar je wel een nieuwe cultuur. Maar al gauw zul je je meer op je gemak voelen en kun je écht ontspannen.

Fijne vakantie!

Team Reishonger
Follow us

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>