De 10 beste tips voor budgetreizigers

Zin in een leuke vakantie of stedentrip? Er valt veel te besparen op hotels, tickets, restaurants en uitjes, dus lees met zorg deze tips door, waardoor je de wereld kan zien met een klein budget.

De 10 beste tips voor budgetreizigers

1. Boeken in de juiste tijd. Zit je gebonden aan een vaste periode of wil je per se met kerst een uitstapje maken? Geen probleem maar zorg ervoor dat je er op tijd bij bent. Wil je in de bouwvak Europa uit? Boek dan voor kerst je vliegtickets. Wanneer de decembermaand achter de rug is, beginnen de meesten al weer vlug aan de vakantie te denken.

2. Vermijd toeristische restaurants. Staat er ‘We speak English’ op de borden? Dan weet je dat je waarschijnlijk te veel betaalt. Natuurlijk wil iedereen het liefst een restaurant dat is gevestigd op een mooie locatie, dus ga van te voren op onderzoek uit. Vaak eet je er niet alleen goedkoper, maar ook nog lekkerder!

Phu Quoc

BBQ in Phu Quoc: verser krijg je het niet

3. Shop de aanbiedingen. Het klinkt erg logisch maar toch boeken weinig mensen de aanbiedingen. Hoe dit komt? Reizigers hebben vaak een locatie en datum in gedachte waar ze naar op zoek zijn. Draai het eens om. Bekijk de aanbiedingen of houd deze in de gaten en kies hier een leuke bestemming uit binnen of buiten Nederland. Je kan alle reis dagaanbiedingen bekijken op 24stedentrip.nl.

4. Pas je aan de cultuur aan. Wanneer je in Engeland bent drink je thee, in Tsjechië drink je bier en Frankrijk drink je wijn. Drink je hier iets anders? Dan is het vaak geïmporteerd en betaal je hier meer voor. Probeer naast het drinken ook lokale specialiteiten. Zo ontdek je nieuwe lekkernijen en kost dit je vaak veel minder.

5. Volg de rampen. Het klinkt hard, maar het is waar. Precies één jaar nadat 9/11 plaatsvond vloog je voor een echte bodemprijs naar Amerika, omdat niemand op deze datum wou vliegen (terwijl de beveiliging op deze dag op zijn allerscherpst was). In Griekenland kan je prima vertoeven. Zelfs na de crisis en ook na een burgeroorlog (mits er geen risico meer is), kan je gemakkelijk in een toeristisch gebied verblijven, honderden kilometers van de onrust vandaan.

6. Houd de reisblogs in de gaten. Fanatieke reizigers hebben vaak veel ervaring en geven erg goede tips! Reisblogs zoals deze of van 24stedentrip.nl geven je niet alleen informatie over bestemmingen, maar hebben soms ook leuke tips over restaurants, hotels of bezienswaardigheden.

7. Bezoek een toeristeninformatiekantoor. Zij geven je vaak eerlijke prijzen en hebben vele folders met kortingsbonnen voor verschillende bezienswaardigheden.

8. Loop, of gebruik openbaar vervoer. De taxi is in veel landen erg duur. Niet alleen de prijs, maar ook het plezier wat je beleeft aan de stad te voet verkennen is zeker wat waard. Je ziet plekken die de meeste toeristen niet zien, het kost je niets en het is nog gezond ook!

9. Maak gebruik van websites zoals Couchsurfing. Slaap je liever in een hotel dan bij een vreemde in huis? Dat kan! Ook het drinken van een drankje of even kletsen met locals kan geregeld worden via dit soort websites. Zo ontmoet je lokale mensen, die je vaak de beste tips geven.

10. De laatste tip: boek geen ontbijt bij je hotel. Het ontbijt bij een Nederlands hotel is erg goed maar in het buitenland is dit vaak beduidend minder. Desondanks betaal je in het buitenland voor een ontbijt gemiddeld gezien € 12,00 per persoon. Voor dit bedrag kan je uitstekend ontbijten bij de lokale coffeebar. Dit is goedkoper en vooral lekkerder.

Latest posts by Dionne (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>