Prijsvraag: 5 tips tegen vakantiestress

Win een tof reispakket met daarin onder meer een wereldstekker, zonnelader, universeel statief en mini selfie stick. Logisch dat je deze spullen meeneemt op reis. Maar heb jij toch altijd last van vakantiestress? Nergens voor nodig! Er zijn genoeg manieren om ervoor te zorgen dat je volledig ontspannen op pad kunt gaan. Lees de volgende 5 tips van goed door voor een volledig stress-vrije vakantie.

Tip 1. Begin bijtijds

Deze regel geldt eigenlijk voor alles, maar zeker bij het voorbereiden van je vakantie kan het geen kwaad om ruim op tijd te beginnen met de voorbereidingen. Begin een paar weken van tevoren alvast met het opstellen van een paklijst, inclusief een paar handige telefoon accessoires. Zorg daarbij dat je op ieder moment in de gelegenheid bent om iets op de lijst te noteren. Vaak bedenk je je namelijk op de meest onverwachte momenten nog iets dat je graag mee wilt nemen. Een goede oplossing hiervoor is door het lijstje bij te houden in je telefoon of wanneer je hem liever bijhoudt op papier, het lijstje altijd bij je te dragen in bijvoorbeeld het hoesje van je toestel.

ntspannen op reis

Zonder stress op vakantie gaan, het kan echt!

Tip 2. Vertrek niet overhaast

Vertraagde treinen, files, lange wachtrijen bij de incheckbalie en de angst iets vergeten te zijn, allemaal factoren die behoorlijk wat stress op kunnen leveren. Voorkom deze onnodige stressmomenten. Ga je vliegen? Zorg dat je thuis alvast online incheckt en ga liever niet met het openbaar vervoer naar het vliegveld, maar pak de auto, een taxi of laat je afzetten. Houd hierbij wel rekening met eventuele verkeershinder. Wil je echt het zekere voor het onzekere nemen? Boek dan een hotelletje in de buurt van het vliegveld. Wanneer je met de auto op vakantie gaat is het van belang dat je niet last minute alles inpakt, maar dat de auto ruim van tevoren klaar staat voor vertrek. Plan genoeg (liever te veel) tijd in voor je reis, zodat je genoeg tussenstops kunt houden en files geen roet in het eten kunnen gooien. Rij liever ook niet in één keer door naar je bestemming, maar neem halverwege lekker een hotelletje, zodat je uitgerust en ontspannen op je eindbestemming aankomt en meteen met volle teugen kunt genieten.

Tip 3. Doe vooronderzoek

Ga je naar een nieuwe bestemming? Dan kan het geen kwaad om wat vooronderzoek te doen. Zoek uit wat er te doen is in de omgeving, waar de leuke stadjes en restaurantjes zitten, hoe het openbaar vervoer werkt en wat het weer wordt. Ook is het altijd handig om wat basis woordjes en zinnetjes in de betreffende taal te leren. Als je dit soort zaken ter plekke moet uitzoeken, kan dit nog weleens de nodige stress met zich meebrengen. Bovendien kom je tijdens het uitzoeken alvast helemaal in de vakantiestemming.

5 tips tegen vakantiestress

Tip 4. Sluit je af van het thuisfront

Je hebt vaak maar een paar dagen in het jaar vrij om bij te komen en het is dus logisch dat je deze optimaal wilt benutten en even helemaal los wilt komen van je dagelijkse bezigheden. Zonde dus als je de eerste paar dagen niet kunt genieten, omdat je nog met je gedachten bij dat ene project van werk zit. Key is om je werkzaamheden bijtijds af te bouwen of over te dragen aan collega’s. Ook is het om ontspannen te kunnen vertrekken belangrijk dat je een dag van tevoren al vrij bent. Wanneer je direct uit werk je koffer moet inpakken en erachter komt dat je nog wat spullen mist, ga je niet lekker op reis. Haal desnoods je werkmail tijdelijk even van je telefoon. Licht daarnaast je vrienden en familie in dat je een tijdje weg gaat, zodat je zo min mogelijk gestoord wordt.

Tip 5. Bescherm je kostbaarheden

Diefstal of schade vormen ook een grote stressfactor. Niets is zo vervelend als een gestolen portemonnee of een kapot gevallen telefoon tijdens je vakantie. Bereid je daarom van tevoren goed voor. Neem je bijvoorbeeld je gloednieuwe Macbook mee op reis? Dan mag een stevig Macbook 12 inch hoes natuurlijk niet ontbreken! En als je de nieuwste OnePlus telefoon meeneemt tijdens een dagje uit, ga dan meteen voor een Sony Xperia X hoesje met ruimte voor je belangrijkste pasjes, zodat je je portemonnee en andere belangrijke documenten tijdens uitstapjes kunt opbergen in je koffer (met slot!) of het kluisje van je hotelkamer.

Volg deze 5 tips en je zult zien dat je vakantie een stuk minder stressvol verloopt! Wat is normaal gesproken jouw ergste stressmoment tijdens de vakantie?

Prijsvraag!

Maak kans op een reispakket t.w.v. € 100,- van Smartphonehoesjes.nl met daarin het volgende:
– Wereldstekker
– USB oplaadkit
– Zonnelader
– Clip lens
– Universeel statief
– Mini selfie stick

reisaccessoires

Geef antwoord op de vraag:
Op welke eerstvolgende vakantie zou jij deze reisaccessoires mee willen nemen?

Laat het ons weten in een reactie op dit bericht en wie weet ben jij wel de gelukkige winnaar van dit toffe reispakket samengesteld door Smartphonehoesjes.nl!
Deelname kan tot 15 juli 2016.

DEZE PRIJSVRAAG IS AFGELOPEN.

Dionne
 1. Mike zegt:

  Deze reisaccessoires gaan mee in de backpack naar Peru & Bolivia. Landen van heel veel uiterste waar deze uitrusting heel goed van pas komt, want op elk moment willen we de meest gave foto kunnen maken natuurlijk. Dus ik doe graag mee met de actie!

  Ps: super tof dat jullie ook voor deze bestemming weer zoveel inspiratie online hebben staan. Daar kan ik wat mee:) wil natuurlijk het beste uit onze reis halen, dus ga zo door!

  • sander zegt:

   ik zou et graag willen winnen voor me rondreis door kroatie over paar weken dan zullen de meesten dingen wel van pas komen!

 2. Anita H. zegt:

  Mijn eerstvolgende vakantie is nog niet bepaald. Eerst een baan vinden! Ik voel wel alvast de behoefte om in de winter de zon op te zoeken, dankzij het sombere weer in ons land. Ik denk dat het een van de Canarische Eilanden gaat worden.

 3. Leuke post! Ik zoek van te voren altijd vrij veel uit, heb me ook al goed ingelezen over Maleisië waar ik volgende week heen ga! De vakantie erna, waarbij ik de reisaccesoires ook goed zou kunnen gebruiken ga ik naar bestemming onbekend met srprs.me. Hopelijk is dat ook compleet stress vrij, misschien juist omdat ik niks weet van te voren en alles op mij af laat komen!

 4. Jelle zegt:

  Met zo’n pakket aan accessoires moet mijn komende vakantie in Cuba wel een succes worden! Om de mooiste foto’s te maken van authentieke auto’s in Havana, de prachtige tabaksplantages in Viñales Vallei, de straten van Trinidad, het carnavalsfeest in Santiago de Cuba en van de hagelwitte stranden van Varadero zou dit pakket een enorme meerwaarde zijn voor mijn komende vakantie en ,aannemende dat mijn reishonger niet snel zal afnemen dankzij jullie site, de vele plekken die nog op mijn Bucketlist staan.

 5. Bodil zegt:

  Onze eerstvolgende vakantie gaat naar Zuid-Frankrijk. Heerlijk genieten van de mooie natuur en de Middellandse Zee! En hopelijk volop zon. Met dit leuke pakket zou ik extra mooie foto’s kunnen maken!

 6. Dit toffe vakantiepakket kan ik goed gebruiken voor mijn rondreis door Alaska en Canada eind augustus. Hopelijk dan weer een ontmoeting met mijn favoriete dieren: de orka’s. En natuurlijk genieten van al dat andere moois dat deze landen te bieden hebben.

 7. Madelon van Horik zegt:

  Ik zou dit pakket meenemen naar Bali. In oktober ga ik voor het eerst backpacken en ook nog eens alleen… dus zo’n goed pakket kan ik zeker goed gebruiken!

 8. Erik van de Ven zegt:

  Ik ben van plan om een kampeerreis te maken van Nairobi in Kenia naar Kaapstad in Zuid-Afrika. Deze gadgets zouden uitstekend van pas komen en ze nemen niet veel plaats in beslag in mijn rugzak. Ik zou de meest ongelooflijk mooie foto’s van al het unieke wat Afrika te bieden heeft kunnen maken met deze prijzen.

 9. Evelien zegt:

  Ik ga morgen naar het Woodstock festival in Polen, dus daarvoor is de prijs misschien al wat te laat 😉 Gelukkig ga ik in augustus ook nog naar de Ardennen met mijn vriend, zusje en haar vriend, dus daar gaat het pakket zeker van pas komen!

 10. Renee zegt:

  Next trip is Peru & Bolivia!!! Superveel zin in en met jullie pakketje geen inpakstress meer. Misschien kom ik Mike wel tegen; dan mag ie zijn telefoon opladen en maken we natuurlijk een selfie samen 😉

 11. Anouk zegt:

  Naar Nepal! In augustus ga ik met een groep van 20 studenten vrijwilligerswerk doen. Ik heb de wereldstekker en usb oplaadkit nodig voor mijn camera en go pro’s, zo’n reis willen we met iedereen thuis delen natuurlijk, de zonnelader voor als we in ons dorpje zonder stroom zitten maar toch opgeladen willen blijven. Het statief voor foto’s van de prachtige himalaya op de achtergrond en de selfiestick en clip lens om de hele groep samen met de kinderen uit het dorp op de foto te krijgen!

  En bedankt voor de tips, extra handig als je met een groep reist!

 12. Sabine zegt:

  Deze superfijne accessoires zouden goed van pas komen tijdens mijn reis naar Colombia!
  Colombia heeft zoveel moois te bieden: de cultuur, hagelwitte stranden, jungle, de kleurrijke steden, de mensen, de salsa… Ik kijk ontzettend uit naar dit backpackavontuur!
  Het mooiste souvenir van een reis zijn natuurlijk de ervaringen en verhalen, maar mooie foto’s komen op een goede tweede plek 😉 Met dit reispakket kan ik alles goed vastleggen, dus ik ding graag mee!

 13. Joëlle zegt:

  Op mijn eerst volgende trip naar: locatie onbekend. Ik ga gebruik maken van srprs.me dus ik weet voorlopig nog niet waar ik heen ga

 14. Jenine Timmerman zegt:

  Deze ideale tools neem ik graag mee op rondreis door Zuid Afrika, Namibië en Botswana in september! Selfies maken met de big Five en onbeperkt plaatjes schieten. De mooisten plaats ik online voor en door Reishonger <3

 15. Petra Muijen zegt:

  We gaan met het gezin met drie tieners binnenkort hiken in de Alpen…..en hoe hoger hoe minder voorzieningen! Dus wat hulpmiddelen zijn dan zeer welkom!

 16. Mandy zegt:

  We gaan sinds jaren weer eens met de auto op vakantie. Tijdens de roadtrip naar Andalusie kan ik de gadgets goed gebruiken. Ik ga trouwens dit jaar eens een poging optijd beginnen doen…

 17. Ik zou de accessoires meenemen naar miin culinaire trip naar Palermo en Marsala met mijn partner in foodie-crime Esmeralda. We zijn beiden huge foodies. We hebben elkaar 5 jaar geleden ontmoet tijdens een awkward speeddating event. We hebben er beiden geen leuke date aan overgehouden maar wel een leuk vriendschap 🙂 Zo zie je maar, niet alleen liefde maar ook vriendschap kan uit een onverwachte hoek komen.
  We gaan ons komend zomer twee weken lang onderdompelen in de Siciliaanse cuisine.
  Dus dit zou ideaal zijn om foodiepics en selfies mee te maken.

 18. Erik zegt:

  Down Under! In Australië komen al deze gadgets goed van pas . Hiermee is een foto momentje altijd mogelijk in de Outback!

 19. Mascha zegt:

  Op mijn reis naar Peru in september zou dit goed van pas komen. Zeker omdat ik tijdens de Inca trail in een tentje slaap en waarschijnlijk geen stroom heb.

 20. steven zegt:

  ik zou dat reis pakket mee nemen naar oostenrijk
  het zou daar goed van pas kunnen komen tussen de bergen

 21. Didwi de Bruin zegt:

  Mijn eerst volgende reis is een rondtrip door Laos, Vietnam en Cambodja en een “uitstapje” naar Australië. Zo’n reispakket zou erg goed van pas komen voor alle vliegtuig- en busreizen en uren in mijn hostels!

 22. Esther zegt:

  Al deze accesoires komen goed van plan op mijn volgende lange reis naar China. Ik ga namelijk voor 4 maanden op uitwisseling naar Shanghai en ik ben niet van plan om stil te gaan zitten haha. Ik wil juist gaan rondreizen en prachtige natuurgebieden gaan verkennen die China rijk is <3

 23. Beste Reishonger,

  20 juli vertrekken mijn vriendin en ik door de Balkan. Wij gaan voor het eerst backpacken en daarvoor zijn goede materialen nodig. De tips van deze site en het reispakket zouden ervoor kunnen zorgen dat wij zorgeloos op pad kunnen gaan! Je bent benieuwd naar de rest? We denken het te doen in de volgende volgorde: Praag, Brno, Krakau, Boedapest, Sarajevo en tot slot Sarajevo. In bezit van het reispakket sturen wij jullie van elke stad de mooiste foto’s!!

  Tot wederdienst 😉

 24. Lisa zegt:

  De wereld rond vanaf september met Evi! 🙂 deze accessoires zouden me een jaar rond (of langer, wie weet!) mogen vergezellen 😉

 25. Marjolein zegt:

  Komende September gaan mijn zusje en ik op fietsvakantie naar Frankrijk, om dit goed vast te leggen komen deze accessoires perfect van pas! We gaan in principe back to basics, maar het blijft toch een feit dat we in de 21e eeuw leven.

 26. Wieteke zegt:

  Ik zou ze meenemen op mijn allereerste backpack vakantie deze zomer! Ik ga rondreizen door europa en deze spullen zouden zeker van pas komen!

 27. Diana van Ham zegt:

  Whoohoo! Ik zou het meenemen op mijn vakantie naar Zweden volgende week al!! We gaan een rondreis maken met onze kinderen. Nu ga ik zelf het liefst op vakantie naar plekken waar de zon overvloedig schijnt dus dit is eens iets anders. Ik ben zelf fotograaf, dus mijn verlangen naar deze vakantie is opgevuld met de hoop om prachtige foto’s te maken!

 28. Savan Zijlstra zegt:

  Over precies een jaar staat mijn wereldreis in de planning. Of ik met een vriend, vriendin of alleen ga maakt niet uit, ik gá! Waarheen staat nog niet vast, eigenlijk wil ik overal heen! Vooral Japan, Colombia, Nepal en Peru staan hoog op mijn lijstje. Al ver van tevoren ben ik begonnen met spullen verzamelen.. Backback, jas, schoenen. Veel dingen heb ik al in huis! Dit pakket zou een perfecte aanvulling zijn!

 29. cobi zegt:

  Naar tsjechie selfies maken in het reuzengebergte.
  Daarnaast zit mijn man veel in het buitenland dus voor hem zou die wereldstekker ideaal zijn

 30. Margot zegt:

  Ik ga binnenkort op rondreis door Indonesië dus ik zou de spullen uit het zeer gave pakket dan gebruiken!

 31. Marjanne zegt:

  Dit pakket gaat mee op mijn fietsvakantie rondom het noordelijk deel van de Middellandse Zee

 32. Monique Weber zegt:

  nou ik ga helemaal niet p vakantie en toch wil ik dit graag winnen handige en mooie prijzen als ik dagje naar familie of dierentuin ga

 33. Erika van koert zegt:

  We gaan deze zomer “gewoon” in Nederland kamperen. Daar zou het dus mee naar toe gaan. Verder wil ik graag nog een stedentrip doen met mijn man

 34. Colin zegt:

  Op een roadtrip door Europa zonder vooraf besproken hotels / motels / hostels. Aangezien we niet weten waar we terecht gaan komen is deze travelpack sowieso te gek door de veelzijdigheid van de dingen die erin zitten.

 35. Ling Choi zegt:

  De selfie stick gaat mee naar Praag omdat ik verlegen ben om aan vreemden te moeten vragen. En een oplaadkit is handig.

 36. Suzanne Hin zegt:

  In oktober gaan we een last minute boeken. Word dus afwachten wat er in die periode beschikbaar is voor ons gezinnetje. Spannend!

 37. Nel Bode zegt:

  Wat een mooie prijs van Smartphonehoesjes.nl. Waarom wachten tot de eerst volgende vakantie?????
  Ik zou ze al gelijk gaan gebruiken. Gewoon voor overall en nergens.
  Kom maar op zou ik zeggen Reishonger.

 38. Savan Zijlstra…

  Van harte gefeliciteerd! Jij bent de winnaar van deze prijsvraag.
  We zullen per email contact met je opnemen.

  Met vriendelijke groet,
  Dionne Huizer namens Reishonger

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>