Review Sunflake packing cubes

Of je nou met een koffer of backpack reist, packing cubes zijn dé oplossing om je bagage te organiseren. Wij gebruiken ze zelf al jaren om bijvoorbeeld de kleding van onze dochter en zoon op een makkelijke manier te onderscheiden. In deze blog gaan we nader in op het nut van packing cubes en testen wij de Sunflake packing cubes.

inpakken koffer

Wat zijn packing cubes?

Packing cubes, die ook wel ‘travel cubes’ of ‘bagage-organizers’ worden genoemd, zijn rechthoekige zakken van kunststof die het inpakken van koffers en backpacks gemakkelijker maken. Ze zorgen voor duidelijk afgebakende en gestructureerde ruimtes in je bagage. Vaak verschillen de opberghoesjes van kleur en/of van grootte, zodat ze makkelijk te herkennen zijn en je onderscheid kunt maken tussen de verschillende inhoud van de packing cubes.

Het gebruik van de cubes is vooral nuttig als je veel bagage compact en geordend wilt inpakken. Vooral voor backpackers die met grote rugzakken reizen of voor gezinnen met kinderen kunnen de cubes heel handig zijn. Maar ook andere reizigers die meer orde of meer ruimte in hun koffer willen, kunnen profiteren van dit product. Lees hier ook onze blog met inpaktips voor je backpack.


Wij gebruiken bijvoorbeeld een aparte packing cube voor ondergoed, voor zwemkleding, sportkleding en reisaccessoires (denk aan opladers, externe batterij). Daarnaast vinden wij het ook handig om een packing cube te vullen met spullen voor de eerste dag en nacht. Zeker als je maar één nachtje op de eerste plek blijft, is het fijn om je backpack zoveel mogelijk ingepakt te kunnen laten. Je zou daarnaast ook een aparte packing cube kunnen gebruiken voor de vieze was, dan houd je het allemaal netjes gescheiden.

Sunflake packing cubes - handige opberghoesjes die structuur in je backpack aanbrengen

Tips voor het gebruik van de packing cubes

  • Gebruik opberghoezen in verschillende kleuren en afmetingen. Zo kan rood staan voor je packing cube met t-shirts en blauw voor ondergoed en sokken.
  • Als je je kleding strak oprolt past er nog meer in de handige opberghoesjes.
  • Voor de packing cubes met t-shirts of korte broeken zul je meer ruimte nodig hebben dan de packing cube met sokken, dus gebruik je hiervoor je grootste formaten. Koop bij voorkeur dus altijd cubes die verschillen in maat en kleur.
  • Koop bij voorkeur travek cubes met doorschijngaas, zodat je direct kunt zien wat er in zit. Dat scheelt weer een hoop open en dicht ritsen.
  • Stop de travel cubes waarvan je verwacht dat je de inhoud ervan zo min mogelijk nodig hebt onderin je koffer of backpack.

Sunflake packing cubes

Uit ervaring kan ik spreken dat je minstens drie packing cubes nodig hebt om je bagage een beetje handig te kunnen organiseren. Extra fijn dus dat deze cubes van Sunflake in setjes van drie worden verkocht. Wat direct opvalt aan de Sunflake cubes is het sterke materiaal. De travel cubes zijn vervaardigd van nylon. En niet van polyester, waar veel goedkopere opberghoesjes van zijn gemaakt. Nylon is duurzamer, sterker en weerbestendiger dan polyester. Ook de rits werkt heel soepel, iets waar we bij goedkopere packing cubes vaak problemen mee hadden.

Sunflake

Daarnaast zijn de Sunflake packing cubes ‘doorzichtig’ (je ziet direct de inhoud) en kan je ze makkelijk dragen door het stevige handvat. Ook handig trouwens om de packing cubes bijvoorbeeld op te hangen in de badkamer van het hotel, met daarin je toiletspullen.

We hebben de voor- en nadelen van de Sunflake travel cubes op een rij gezet:

Voordelen:
+ Fraai design
+ Lichtgewicht
+ Stevig, ademend materiaal
+ Verschillende kleurtjes
+ Bovenzijde is van doorschijngaas (je ziet in één oogopslag wat erin zit)
+ Grote, sterke rits zodat je overal goed bij kunt
+ Handvat om de packing cube op te kunnen hangen in bijvoorbeeld de badkamer

Nadelen:
– Vrij prijzig

sunflake cubes

Winactie Sunflake

Wil jij ook op reis met deze handige bagage-organizers? Check dan onze actie op Facebook . We geven drie sets van de Sunflake packing cubes (drie cubes per set) weg!

Voorwaarden van de prijsvraag:

  • tag op Facebook wie jij deze gave packing cubes kado zou willen doen?
  • actie loopt van 7 t/m 15 december 2019
  • de drie winnaars worden op 16 december bekend gemaakt
  • de winnaars ontvangen een set packing cubes in een kleur naar keuze
  • schrijvers van Reishonger zijn uitgesloten van deelname
Team Reishonger
Follow us

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>