Creditcardkosten Ryanair omzeilen

Ryanair-creditcard
Ryanair is soms gruwelijk goedkoop. Maar na het invullen van al je persoonlijke- en creditcardgegevens komt er een nare verrassing: de creditcardtoeslag. Of er nu een Mastercard of een Visa in je portemonnee steekt, de Ierse prijsvechter slaat je steevast € 20,00 extra aan. Hoog tijd om deze creditcardkosten te omzeilen, lijkt me.

Truc 1: betalen met Visa Electron
De enige kaart die niet voor een extra toeslag zorgt is de Visa Electron. Maar hoe kom je aan zo’n kaart? De makkelijkste manier is het aanmaken van een prepaid Visa Electron creditcard via EntroPay. Je krijgt dan een ‘virtuele creditcard’ die je kunt opwaarderen met je normale creditcard.

Let op: het schijnt dat deze truc alleen werkt als je bij de registratie aangeeft dat GBP jouw munteenheid is, ook al woon je in Nederland of België. Bij iedere transactie betaal je 5% commissie aan EntroPay. Als je één of twee retourtjes koopt blijft die commissie ver onder de € 20,00 die Ryanair voor een ‘echte’ creditcard rekent.

Truc 2: betalen met vouchers
Ryanair verkoopt cadeaucheques van 25 en 50 euro. Als je ticketprijs in de buurt komt van deze bedragen, is betalen met vouchers een goede optie. Let wel dat je je voucher helemaal kwijt bent; Ryanair geeft geen geld terug als je voucher meer kost dan je vlucht. Als je vlucht bijvoorbeeld in totaal € 72,87 kost, koop je een voucher van 50 euro en één van 25 euro. Je betaalt dan uiteindelijk maar € 2,13 extra.

Hierbij moet ik wel aantekenen dat je voucherbestelling voor € 5,00 handling fee in aanmerking komt. Ook mag je maar maximaal 4 vouchers per vliegticketbestelling verzilveren. Het maximumbedrag voor je vlucht(en) is daarmee 200 euro.

Foto: Mikelo, Flickr

 1. André zegt:

  Het rare is dat Ryanair voor het kopen van de vouchers géén creditcardkosten rekent! Is dat krom of is dat krom?

 2. Frederik zegt:

  Tenzij ze die vouchers willen promoten. Eerst zelf gebruiken en dan beseffen dat het een leuk cadeau is dus nóg meer vouchers verkopen.

  Misschien heeft meneer O’Leary wel weer een verborgen deadline, de Creditcard kosten blijven verhogen tot een x aantal vouchers verkocht worden.
  Dat gebeurde immers ook met de bagage check-in.

  10euro web-checkin vind ik dan wel weer een beetje jammer van die goedkope vluchten! Je zult dus nooit meer kunnen vliegen goedkoper dan 30 tot 40 euro. Voorheen kon dat zelfs voor 2 euro’s, alles bij elkaar. Ik denk dat meneer O’Leary ook een gratis financiele crisis bij zijn ochtend krantje ontvangen heeft.

 3. Dit is echt??

  Heb gehoord dat in Duitsland de creditcardtoeslag verboden is…..

  Als dit werkt scheelt het in dit geval idd,

  Krijg je de vouchers direct of is er een wachttijd op…..?

 4. Schaf een zogenaamde PrePaid Mastercard aan. http://www.mediuscard.com

  Is erg handig en praktisch ondanks dat de kaart (nog) niet overal geaccepteerd word.
  Echter bij Ryanair kun je de kaart probleemloos gebruiken; en……
  zonder (extra) creditcardkosten !!!

 5. Johan zegt:

  Sinds dit jaar zijn de creditcard kosten op Europees niveau verboden. Echter is het volgens de Nederlandse wetgeving nog wel mogelijk. Best grappig dat hier een verschil in zit. Sommige luchtvaartmaatschappijen zullen straks dan misschien geen creditcard- of debetkaartbetalingen aanrekenen, maar wel administratiekosten. Er is geen enkele wet die dat verbiedt.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>