Vertrouw niet op Swoodoo

Hij wordt door de persberichten-napraters van Tourpress onthaald als 'de Google van de luchtvaart': Swoodoo.nl. Deze van origine Duitse website ploegt maar liefst 100 vliegticketaanbieders door, op zoek naar de goedkoopste vliegtickets. Toch slaat Swoodoo keer op keer de plank mis. Kinderziekten of zit hier misschien een luchtje aan?

Swoodoo

Hij wordt door de persberichten-napraters van Tourpress onthaald als ‘de Google van de luchtvaart’: Swoodoo.nl. Deze van origine Duitse website ploegt maar liefst 100 vliegticketaanbieders door, op zoek naar de goedkoopste vliegtickets. Toch slaat Swoodoo keer op keer de plank mis. Kinderziekten of zit hier misschien een luchtje aan?

Het bewijs dat het altijd goedkoper kan
Dit is ongelooflijk: ik heb drie willekeurige vluchten op willekeurige data gezocht. Bij Swoodoo rollen er steeds maar weer duurdere maatschappijen uit. Kijk maar eens mee.

Retourtje Londen – Brisbane, vertrek rond 5 mei, retour rond 26 mei

 • Goedkoopste optie bij Swoodoo: € 769 met Emirates
 • Goedkoopste optie die ik vind: € 739 met British Airways

Retourtje Amsterdam – Bali, vertrek rond 12 februari, retour rond 26 februari

 • Goedkoopste optie bij Swoodoo: € 1329 met verschillende maatschappijen
 • Goedkoopste optie die ik vind: € 598 met KLM

Retourtje Düsseldorf – Miami, vertrek rond 11 december, retour rond 28 december

 • Goedkoopste optie bij Swoodoo: € 588 met Air Berlin
 • Goedkoopste optie die ik vind: € 470 met United

Ik ben bevooroordeeld
Ik geef het toe: ik ben zwaar bevooroordeeld. Want naast het runnen van Reishonger, houd ik ook Melookyoubook in de lucht. Via die website kun je mij en Wouter aan het werk zetten om het goedkoopste vliegticket voor je te vinden. Dat doe ik met de hand, door eindeloos te vergelijken. Vooral bij de langere routes wordt het leuk, want dan kan ik budgetmaatschappijen aan elkaar plakken. Zo vond ik eens een enkele reis Amsterdam- Perth voor € 358.

Blijf scherp
Goedkoop vliegen is een sport. Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk overhouden voor onderweg. Vooral bij de langere vakanties is het dan zinvol om wat tussenstops te maken. Vliegticketwebsites als Swoodoo doen het misschien leuk bij vluchten binnen Europa, maar zodra je intercontinentaal gaat vliegen, is het belangrijk om zoveel mogelijk sites na te pluizen. Of om iemand dat voor je te laten doen.

Martijn
Laatste berichten van Martijn (alles zien)
 1. Ik ben her er helemaal mee eens. ik heb zelf nog geen prijs ergelijking gedaan, maar dat alle journalisten het persbericht van swoodoo zomaar plaatsen zonder te kijken of het wel klopt, verbaasd mij ten zeerste.

  Ze beweren 100 sites en 700 maatschappijen te doorzoeken, echter tel ik er niet meer dan 6! waar je vaak terminal a, condor, expedia bij alle zoekopdrachten tegenkomt.

  Maar ja, vliegticket zoekers zullen zelf wel merken dat swoodoo liegt, en dat het helemaal niet de google der vliegtickets is.

  • Hoi Manuel, bedankt voor je links. Vliegticketstool.nl vind ik niet zo revolutionair, maar Qfly.nl is op z’n zachtst gezegd geniaal. Vooral de functies waarbij je de flexibele vertrekdata en daarna reisduur aan kunt geven. Duidelijk in elkaar gezet door een ervaren ticketjager! Er zijn sowieso weinig zoekmachines die lowbudget vliegtickets vergelijken. Skyscanner.net is er ook één.

 2. Carla zegt:

  De consumentenbond wijst erop om altijd handmatig te blijven zoeken. Dat scheelt je in 9 van de 10 gevallen altijd geld.

  VliegticketsTool.nl is misschien niet zo revolutionair (ik ben niet zo’n nerd) maar geeft mij wel hulp juist daar waar ik het nodig heb… nu moet je elke keer weer dezelfde vluchtgegevens invoeren in al die onhandige formuliertjes. Ik vind dat 1 keer invullen erg prettig tijdens het handmatig zoeken op al die vliegticket sites hoor.

  Qfly.nl is simpelweg fantastisch om een vakantie te boeken binnen Europa voor een klein budget. Erg leuk bedacht! Ik ga zeker gebruiken komende zomer!

  Bedankt Manuel!

 3. Maarten zegt:

  De consumentenbond zegt inderdaad altijd handmatig te blijven zoeken. Dat scheelt je heel vaak. Groeten, Maarten.

 4. Denise zegt:

  Ik kwam hier qfly tegen, maar die doet het niet. Klonk inderdaad geniaal dus heb even verder gezocht. mocht er nog iemand op zoek zijn: paperflies biedt hetzelfde.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>