New York on a budget

Betaalbaar citytrippen naar New York? Het kan! Wij hebben de leukste en meest betaalbare ‘things to do’ in de vijf boroughs op een rijtje gezet. Ook hebben we wat tips & tricks verzameld voor je reis naar de Big Apple. Laat je inspireren en reis on a budget naar NYC!

new york ontdekken

Van een wandeling over The High Line tot uitwaaien with a view op de gratis Staten Island Ferry, de beste theaterdeals en het bijwonen van TV opnames: New York biedt eindeloos veel mogelijkheden voor een onvergetelijk én betaalbaar bezoek.

Doe een neighborhood tour

Dompel onder in de wijken van de stad en volg een gratis tour van een van de vele non-profit aanbieders langs highlights en onontdekte plekjes. New Yorkers laten je kennismaken met hun wijk door middel van verschillende neighborhood tours, aanraders zijn onder andere de Central Park Conservatory, het Grand Central Partnership en de Village Alliance. Ben je op zondagochtend in Manhattan? Voeg je dan tussen de fitte New Yorkers en doe mee met een gratis yogales op Union Square (begint om 09.30 uur).

Gratis naar wereldberoemde musea

New York City staat bekend om de wereldberoemde attracties en musea. Minder bekend is dat veel bezienswaardigheden korting of zelfs gratis toegang bieden. The Bronx Museum of the Arts, Socrates Sculpture Park in Queens, Snug Harbour Cultural Center & Botanical Gardens in Staten Island zijn maar een paar van de culturele instellingen die je het hele jaar door gratis kunt bezoeken. Verschillende bezienswaardigheden openen de deuren op vaste dagen zonder dat je toegang hoeft te betalen, waaronder 9/11 Memorial Museum (gratis op dinsdag van 17.00 – 20.00 uur), Museum of Modern Art (gratis op vrijdag van 16.00 – 20.00 uur), het Brooklyn Museum (de eerste zondag van de maand) en de New York Botanical Garden (gratis op woensdag). Tijdens de Night at the Museums (op 23 juni van 16.00 – 20.00 uur) heb je op veel plaatsen gratis entree.

Bezoek een gratis event

Door het jaar heen worden in New York verschillende ‘money saving’ events georganiseerd; denk aan de populaire Restaurant Week, Broadway Week en Off-Broadway Week. Elk jaar staan er ook weer een aantal local events op de planning. Op 21 mei kun je een kijkje nemen op een Amerikaans marineschip tijdens de Fleet Week, op 5 juni vindt de Swing Dance FlashBomb plaats op Times Square, op een zomerse zondagmiddag (13 juni) kun je naar de Bubble Battle bij Union Square, Dancing in Bryant Park start in mei en duurt tot en met 17 juni en ook het River to River Festival van 18 tot 28 juni is een aanrader. Kijk voor meer tips voor leuke evenementen in NYC op de website van het toerismebureau van New York.

brooklyn bridge

Bespaar op je accommodatie

Een andere insider’s tip helpt besparen op je accommodatie. Op vaste dagen in de week en tijdens de eerste maanden van het jaar bieden hotels lagere kamerprijzen aan. Denk bijvoorbeeld aan de traditionele feestdagen zoals Memorial Day (de laatste maandag in mei), Independence Day (Fourth of July). Ook op zondag, als het zakenreizen stil ligt, is het betaalbaar overnachten in de stad.

Bespaar op je vliegticket

Vliegen naar New York is doorgaans niet goedkoop. Goed nieuws: elke bestemming heeft een optimale boekingsperiode. Wil je op stedentrip naar New York? Dan blijkt dat je het beste in februari gaat en zestien weken daarvoor, in oktober, boekt. Zo bespaar je meer dan tien procent op een vliegticket naar de Big Apple. Ook bestaat de mogelijkheid om vliegtickets naar New York te boeken in combinatie met het inwisselen van Air Miles voor korting.

Air Miles topper New York

Kies je transfer

Er zijn verschillende manieren om het vervoer van het vliegveld naar je accommodatie te regelen. Je kan met de taxi, bus, shuttlebus, metro of trein naar de stad (Manhattan, Brooklyn en Queens) reizen.

  • Bij elk van de drie vliegvelden staan grote rijen Yellow Cab’s voor iedere terminal te wachten. In de aankomsthal proberen chauffeurs van illegale taxi’s, ook wel ‘gypsy taxis’ of ‘pirate taxis’ genoemd, hun klanten te werven. Pas hiermee op, want de taxi’s hebben geen meter, zijn niet geregistreerd en niet verzekerd als taxi. Als je toch een illegale taxi neemt, spreek dan vooraf een prijs af. Een rit van JFK naar Midtown Manhatten kost alles bij elkaar zo’n $ 60, vanaf La Guardia kost de rit rond de $ 30, exclusief tol en fooi, en vanaf Newark kost een taxi zo’n $ 70. Ook als je met meerdere personen reist.
  • De grote shuttlebussen rijden van 5.45 tot 22.15 uur tussen de vliegvelden en Manhattan. Kleine shuttlebussen brengen je tot aan de deur van je hotel in Manhattan, Brooklyn of Queens. Een ticket voor zo’n pendelbus kost nog geen $ 20 (vanaf JFK en Newark) en ruim $ 10 vanaf La Guardia, voor een klein busje betaal je hooguit een paar dollar meer. Vooral relaxt voor de terugvlucht.
  • Vanaf JFK rijdt een AirTrain heen en weer naar metrostation Howard Beach in Queens. Vanaf daar kun je met de metro (lijn A of E) naar Manhattan. Deze verbinding duurt al snel anderhalf uur, maar kost je slechts $ 7.75.
  • De trein verbindt JFK en Neward Airport met alle grote stations. De rit kost $ 8 naar JFK en $ 12.50 naar Newark. De reis duurt 20 tot 30 minuten, maar vergeet niet dat je daarna vaak nog een taxi of metro moet nemen.
Martijn
  1. Liese zegt:

    Ooh, goeie tips! Wauw, wist niet dat het zo’n klus was om van de luchthaven naar het centrum te raken,toch ook al een flinke kost per persoon!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>