Steeds meer hotels in New York

Ben je van plan binnenkort een bezoek te brengen aan New York City? Over een ding hoef je niet in te zitten: er zijn voldoende hotelkamers in het centrum.

Steeds meer hotels in New York City

Ben je van plan binnenkort een bezoek te brengen aan New York City? Over een ding hoef je niet in te zitten: er zijn voldoende hotelkamers in het centrum.

Hotels schieten als paddestoelen uit de grond. Meer dan dertig nieuwe hotels openden hun deuren in 2010, en dit jaar zijn er al achttien nieuwe hotels bijgekomen. Volgens Chris Heywood van NYC & Company, de officiële marketing en toerisme-organisatie van New York, waren er in augustus 88.144 hotelkamers en zullen er dit jaar nog zo’n 2.000 kamers bijkomen: “we expect to reach 90,000 rooms by year end.”

De Aloft Brooklyn, onderdeel van de Starwood-keten van hippe, low-budget hotels, is sinds de opening in juni bijna elke nacht volgeboekt. Maar ook het duurdere Williamsburg Hotel, met 64 kamers, een bar op het dak (rooftop bar), cocktail lounge en zwembad verwacht elke nacht vol te zitten. Dit hotel in Brooklyn opent in oktober. In het Sanctuary Hotel kun je sinds september slapen en het vernieuwende high-tech YOTEL New York, met 669 hele kleine “cabines”, opende in juni. Best wat hotels kozen voor Lower Manhattan, bijvoorbeeld W New York Downtown, Andaz Wall Street, de Doubletree Financial Center en het World Center Hotel.

Zo’n beetje de helft van de dit jaar geopende hotels is te vinden in Manhattan, terwijl de andere hotels in de aangrenzende boroughs (soort stadsdelen) te vinden zijn; The Bronx, Queens en Brooklyn. Als je het niet erg vindt om een paar haltes met de metro te reizen, bespaar je daardoor al snel dertig tot veertig procent op de hotelkamerprijzen.

Roomrates
Als je naar New York gaat, vergeet dan niet je creditcard mee te nemen. De hotelkamerprijs ligt gemiddeld rond de 250 dollar per nacht, en daar komt nog eens zo’n 15% aan taxes bovenop. Een vijfsterrenhotel in New York is het duurst van alle belangrijkste reisbestemmingen. Overnachten kost er 452 euro. Tijdens speciale evenementen zoals de Fashion Week, belangrijke conferenties of de New York City Marathon zitten vrijwel alle hotels vol en de prijzen in heel New York stijgen dan ook significant. De hoge prijs zorgt er trouwens niet voor dat er minder zakenreizigers of toeristen komen, want vorig jaar was de bezettingsgraad 85% (wat gemiddeld is) en het lijkt erop dat de kamers dit jaar even vol zitten.

Het goede nieuws is dat de meeste nieuwe hotels middenklasse of goedkopere hotels zijn, dus de gemiddelde prijs is gedaald ten opzichte van de piek in 2008. Er zijn dus zeker nog wel goede deals te vinden voor een verblijf in New York City.

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>