Vliegen naar New York doe je zo

Na het zien van al die prachtige uitzichten en het lezen over de geweldige bezienswaardigheden wil je, natuurlijk, naar New York. Maar hoe kom je daar en, nog belangrijker, hoe kom je er zo voordelig mogelijk? We zochten het voor je uit en vroegen ook vliegticketwebsite Tix.nl om wat tips.

American Airlines New York

Vliegvelden in New York

New York beschikt over twee vliegvelden. LaGuardia wordt vooral gebruikt voor binnenlandse vluchten, en zal je daarom vanuit Nederland of België niet zo snel aandoen. De kans is groter dat je op John F. Kennedy International Airport (of korter: JFK) vliegt. Deze luchthaven ligt in de wijk Queens, ongeveer 25 kilometer ten zuidoosten van Manhattan. Per taxi ($45 ‘flat fare’), huurauto of bus (NYC Airporter Bus of Express Shuttle USA, beide zo’n $15) ben je minimaal een half uur onderweg, maar in de stadse drukte doe je er al snel twee keer zo lang over. Een ritje met de metro van JFK naar Manhattan (lijn A of E) is met 3 dollar aanzienlijk goedkoper, maar met veel bagage niet echt praktisch.

Je kunt ook vliegen op Newark Liberty International Airport. Deze luchthaven ligt ongeveer 23 kilometer ten zuidwesten van Manhattan, in Newark, New Jersey. Een taxirit naar Manhattan kost je minimaal 50 dollar en duurt al snel een half uur. Een stuk aangenamer zijn de Air Train ($12), Newark Liberty Airport Express ($16) of Super Shuttle ($18), die je naar Penn Station in hartje Manhattan brengen.

Newark Airport view

Zo goedkoop mogelijk?

En dan de hamvraag: hoe kom je er zo goedkoop mogelijk? Het tarief van een vliegticket is grofweg afhankelijk van de factoren bestemming, tijd en airline. Qua bestemming heb je met JFK of Newark weinig keuze, maar bedenk dat je hier ook een bestemmingskeuze hebt. Vliegen vanaf Schiphol, Brussel of Düsseldorf kan een behoorlijk verschil maken. Ook kan het soms voordeliger zijn om een tussenstop te maken, bijvoorbeeld in Londen, Parijs of Reykjavik. Uiteraard heeft dat wel gevolgen voor je reistijd.

De vertrekluchthaven beïnvloedt je airline-opties enigszins, maar per luchthaven heb je diverse mogelijkheden. Wordt het KLM, United Airlines, of toch Jetair of Swiss? Er zijn (nog) geen echte lowcost airlines die naar New York vliegen, maar sommige maatschappijen hanteren, vaak tijdelijk, zeer scherpe tarieven.

vliegtuig wolkenkrabbers

De factor tijd heeft de grootste invloed op je ticketprijs. Vlieg je in de zomer of in december? Dan betaal je uiteraard een stuk meer dan in februari. En een vlucht op een ongunstige dag of tijdstip is vaak goedkoper dan een vlucht op een moment dat zeer gewild is.

Wil je zo goedkoop mogelijk naar New York? Dan wordt het lastig om veel zaken vooraf te plannen. Houd in plaats daarvan de aanbiedingen in de gaten, en plan daar je reis omheen.

Martijn
Laatste berichten van Martijn (alles zien)
  1. Liese zegt:

    Denk dat aanbiedingen afwachten inderdaad het slimste is! Snel maar even mee doen aan die wedstrijd, je weet maar nooit 😉

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>