Verrassend New York

New York heeft veel meer te bieden dan alleen het eiland Manhattan. Er is ontzettend veel te ontdekken in “the city that never sleeps”. Als je de must sees van New York al gezien hebt, of wanneer je New York gewoon anders wil beleven, dan spreken de volgende vijf originele tips je misschien wel aan!

Surfers, Stadsstranden, Coney Island Cyclone en Street art

Wist je dat New York prachtige stadsstranden heeft waar je prima kunt surfen? En dat de meeste stranden met een kort metroritje te bereiken zijn? Nog meer onverwacht New York vind je op Coney Island, waar de befaamde Cyclone rollercoaster staat en ook Luna Park is een attractiepark van formaat. Of reis af naar Queens waar je de beste graffiti en street art bewondert bij het 5 Pointz: The Institute of Higher Burnin’.

5pointz

Dansen in de beste clubs ter wereld

In de “City That Never Sleeps” kun je letterlijk iedere avond van de week de hele nacht dansen in de mooiste clubs van de wereld. Neem voor een spectaculair nachtelijk uitzicht eens een kijkje in Le Bain, de ‘rooftop bar’ en club van het Standard hotel, dat haar naam dankt aan het zwembad op de bovenste verdieping. Cielo is een legendarische club in het hart van het Meatpacking District. In deze kleinschalige, perfect gestylede club met lichtjes aan het plafond en in de vloer, hoor je de beste house en techno over een geweldig geluidssysteem.

Van Manhattan naar Staten Island

Manhattan is natuurlijk het bekendste eiland van New York, maar NYC heeft veel meer te bieden dan alleen het eiland Manhattan. Neem bijvoorbeeld eens de Staten Island Ferry, een veerboot die je gratis naar Staten Island brengt, terwijl jij geniet van een prachtig uitzicht over de haven, het Vrijheidsbeeld en de skyline van de stad. Na een heerlijk diner in een van de vele leuke restaurants op Bay Street maak je dezelfde tocht in het donker, voor een hele nieuwe ervaring. Ook de oversteek van de Brooklyn-bridge naar de uberhippe wijk Williamsburg om daar de mooiste vintage kleding te scoren en de lekkerste biologische sapjes te drinken is een absolute aanrader.

Musea voor ieder wat wils en elk budget

Er zijn meer dan 80 museums in New York, waarvan de bekendste uiteraard MoMa, Metropolitan Museum of Art en het Guggenheim zijn. Veel mensen weten niet dat ook deze grote musea wel eens gratis of voor heel weinig geld te bezichtigen zijn. Verwacht alleen wel lange rijen en een erg druk museum. Een museum dat door velen onterecht wordt overgeslagen is het Cloisters Museum in Harlem, dat een bijzondere collectie van oude Europese kunst en een prachtige tuin heeft.

New York Rangers in Madison Square Garden

New York voor Sportfanaten

New York is een echte sportstad! Iedereen is er fanatiek en vol respect naar atleten. En… in New York is voor iedere sportfanaat wel een gave wedstrijd te vinden. Honkbal (Mets en Yankees), basketbal (New York Knicks en Brooklyn Nets), American football (New York Giants en New York Jets) of ijshockey (New York Rangers)? De teams van New York City horen tot de beste teams in de wereld. Bovendien worden er veel andere sportevenementen georganiseerd. In Queens, in het Flushing Meadows-Corona Park, wordt de US Open gehouden, één van de vier belangrijke Grandslamtoernooien. De New York City Marathon is met de meeste lopers die de eindstreep halen de grootste ter wereld.

New York City Marathon en Madison Square Garden
De sporten worden uiteraard niet het hele jaar lang gespeeld, maar er is altijd wel iets te doen. Het grootste sportevenement van de stad, de New York City Marathon, vindt altijd plaats op de eerste zondag van november. De New York Knicks zijn het beste basketbalteam van New York. De Knicks spelen in de bekende sport- en muziekarena Madison Square Garden in het hart van Manhattan. Kaartjes voor de Knicks zijn simpel te krijgen en niet duur. Je kan ze tot op de dag zelf in het stadion kopen, of online bestellen. De New York Rangers zijn het enige ijshockeyteam dat speelt in New York. Vanaf eind oktober spelen de Rangers in Madison Square Garden in Manhattan. Ook kaartjes voor de Rangers zijn makkelijk te krijgen.

Honkbal, basketbal, American football en ijshockey
De Brooklyn Nets zijn sinds 2012 het tweede basketbal team in New York en hebben hun intrek gedaan in het schitterende Barclays Center in Brooklyn. De New York Yankees komen uit de Bronx, New York en ze spelen in Yankee Stadium. Tickets kopen is erg simpel. New York heeft twee American football teams, de New York Giants (met maar liefst acht Superbowl overwinningen) en de New York Jets. De Jets spelen in het MetLife Stadium vlakbij Manhattan, een ware hotspot om heen te gaan. Kaartjes voor de New York Jets zijn moeilijk te krijgen.

Als je geen tickets voor een wedstrijd kan bemachtigen, ga dan naar een sportsbar in de buurt van Bleecker Street, dit is zo’n beetje het gebied van Greenwich Village waar Friends zich afspeelt. Onthoud dit gebied rond Bleecker ook goed als je het nachtleven wilt zien, zeker op zaterdag, het is hier dan bruisend met tientallen tentjes.

Reis je binnenkort zelf naar New York? Of hebben vrienden die plannen? Lees onze tips hoe je geld kan besparen op je vliegticket naar New York. Alvast veel plezier in Verrassend New York!

Martijn
  1. We Are Travellers zegt:

    Leuke originele tips! Alleen jammer dat door de shutdown zoveel musea en national parcs in Amerika dicht zijn.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>