Kerst in New York City

New York City is misschien wel het mooist in december. In de aanloop naar de feestdagen wordt de stad ondergedompeld in kerstsferen met lichtjes, kerstbomen en een reeks aan winterse festiviteiten in iedere wijk van de stad. NYC & Company - het officiële marketing en toerisme bureau voor de stad New York - geeft een overzicht van de niet te missen activiteiten dit winterseizoen.

Kerstmannen in New York

New York City is misschien wel het mooist in december. In de aanloop naar de feestdagen wordt de stad ondergedompeld in kerstsferen met lichtjes, kerstbomen en een reeks aan winterse festiviteiten in iedere wijk van de stad. NYC & Company – het officiële marketing en toerisme bureau voor de stad New York – geeft een overzicht van de niet te missen activiteiten dit winterseizoen.

Big Apple favorites
De festiviteiten naar aanloop van Kerst beginnen met de wereldberoemde Annual Macy’s Thanksgiving Day Parade op 28 november, waaraan meer dan 8.000 mensen deelnemen. Niet lang daarna, op 4 december, vindt het Rockefeller Center Christmas Tree Lighting plaats en zie je de New Yorkse straten langzaam veranderen in een sprookjesachtig Kerst decor.

Rockefeller Center Christmas Tree Lighting 2013

Een bezoek aan het Big Apple Circus is een must-visit voor de hele familie tijdens deze vakantieperiode en ook dit jaar stelt het New York City Ballet niet teleur met klassieke uitvoering van De Notenkraker van George Balanchine. Bezoek voor een onontdekte local favorite het Mount Vernon Hotel Museum & Garden in Upper Manhattan, waar betoverende candellight tours plaatsvinden.

Feest in elke borough!
Naast de festiviteiten in Manhattan vinden er bijzondere evenementen en activiteiten plaats in de minder bekende wijken van NYC. Zo kun je in The Bronx in de New York Botanical Gardens’ Holiday Train stappen die je langs verschillende bekende NYC bezienswaardigheden voert, zoals de Brooklyn Bridge en het Yankee Stadium.

Christmas New York

Brooklyn viert traditioneel haar eigen tree lighting met de beroemde Dyker Heights Christmas Lights en de borough Queens trakteert families op een Holiday Open House in het Queens County Farm Museum, waar kinderen en hun ouders winterse ambachten leren kennen en zelf kunnen uitvoeren. Naar Staten Island ga je voor de vele lichtjes, olielampen en een knisperend haarvuur tijdens de Candlelight Tours op 14 december, een jaarlijkse favoriet bij Historic Richmond Town. Genoeg te beleven tijdens the most wonderful time of the year!

Christmas New-Year

Kerst 2013 in New York?
Arke.nl heeft mooie kerstreizen naar New York, vanaf 729,- p.p. vier je kerst in misschien wel de mooiste stad van de wereld!

arke new york

Martijn
 1. Sylvie Peeters zegt:

  Beste Martijn en Dionne,

  We zijn een touroperator gespecialiseerd in het maken van schoolreizen op maat en zijn bezig op dit moment om een kerstmailing naar onze klanten te sturen, hiervoor zijn we op zoek naar een mooie foto in kerstsfeer met een toeristische bestemming erbij om zo toch een educatieve insteek te hebben. Via google kwamen we bij deze foto terecht ( New York met overstekende kerstmannen) en graag willen we weten of we deze foto mogen gebruiken voor onze kerstmailing, deze zal aan een 3000 tal klanten verstuurd worden.

  Ik zie jullie reactie graag verschijnen. Mochten jullie akkoord gaan dat we deze foto mogen gebruiken zouden jullie dan de originele afbeelding kunnen versturen?

  Met vriendelijke groet,

  Sylvie Peeters

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>