Leuke dingen doen in New York

Tuurlijk, bezienswaardigheden als het Vrijheidsbeeld, een panoramadek of The Met mogen niet ontbreken op je to-do lijstje tijdens een bezoek aan New York. Maar je wilt niet alleen dingen zien in The Big Apple, je wilt ook dingen doen. Beleven, vooral. En ook daarin heeft New York meer dan voldoende keuze.

Culinair New York

Tuurlijk, bezienswaardigheden als het Vrijheidsbeeld, een panoramadek of The Met mogen niet ontbreken op je to-do lijstje tijdens een bezoek aan New York. Maar je wilt niet alleen dingen zien in The Big Apple, je wilt ook dingen doen. Beleven, vooral. En ook daarin heeft New York meer dan voldoende keuze.

Culinaire tour
Bij ‘culinair New York’ denken de meesten al snel aan hamburgers, milkshakes en andere fastfoodspecialiteiten. Maar vergeet niet dat New York de stad met de meeste verschillende nationaliteiten van Amerika is. Dit zie je terug in het culinaire aanbod. Van Puerto Ricaans tot Indiaas en van Chinees tot Italiaans. Tijdens een culinaire tour wandel je met een gids door de stad, waarbij je regelmatig stopt om binnen- en buitenlandse specialiteiten te proberen. Zo proef je pas echt hoe gevarieerd New York is.

Bezoek een musical
Het is eigenlijk best vreemd dat een bezoek aan Broadway bij veel toeristen wel op het lijstje staat, maar dat zij vervolgens niet naar binnen gaan. Het beroemde theater, aan de gelijknamige straat, is van binnen namelijk véél interessanter dan van buiten. Je kunt hier beroemde voorstellingen van wereldklasse bekijken – of nee, beleven – waaronder klassiekers als The Phantom of the Opera en The Lion King.


Broadway NY

New York Transit Museum
Met vele tientallen musea van wereldformaat raken de kleinere musea in New York al snel ondergesneeuwd. Hoewel, kleiner… Het New York Transit Museum is het grootste openbaar vervoersmuseum van de VS en beschikt onder meer over een eigen metrostation en diverse treinstellen. Een ideaal museum voor een dagje uit met óf zonder kids en met een toegangsprijs van $7 per persoon voor New Yorkse begrippen alleszins betaalbaar.

NY Transit Museum

Brooklyn Beertour
Zelf bierbrouwen is hip, ook in New York. Eigenlijk zelfs vooral in New York. Dankzij de populariteit van craft beers ploppen de bierbrouwerijen als paddenstoelen uit de New Yorkse grond. Soms van huis-, tuin en keukenniveau, maar sommige brouwerijen brouwen unieke bieren van zeer hoge kwaliteit. Een Brooklyn beer tour brengt je langs de beste breweries, waarbij proeven uiteraard het belangrijkste onderdeel van de tour is.

New York terras

Then She Fell
Je kunt Then She Fell het beste omschrijven als een bizarre mix van een privévoorstelling en beleeftheater. Je beweegt zelf in een kleine groep van maximaal 15 personen door de voorstelling, die op drie verschillende etages plaatsvindt. In een Alice in Wonderland-achtig decor maak je zelf deel uit van een uniek verhaal.

Wil je uit nog meer dingen kunnen kiezen? Tix.nl biedt sinds kort ook activiteiten aan in een groot aantal steden, waaronder New York.

Latest posts by Martijn (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>