Couchsurfing

Als je graag meer van de wereld wil zien maar het wat krap hebt qua budget, of als je gewoon heel avontuurlijk ingesteld bent, is het couchsurfing concept een prachtige mogelijkheid om eens in acht te nemen als alternatieve reis. Dit razend populaire concept is inmiddels over de hele wereld bekend en veel mensen maken er gebruik van.

couchsurfen

Deze makkelijke manier van reizen is vooral onder jongeren heel populair en het is een fantastische en bovendien eenvoudige manier om een reis door Europa of zelfs over de hele wereld uit te stippelen. Het is een sociaal netwerk, gebaseerd op gastvrijheid. Couchsurfing is goedkoop en je ontmoet veel interessant mensen. Door een groeiende populariteit en een groot netwerk maakt het couchsurfen reizen eenvoudig en toegankelijk. Het is er voor iedereen, dus probeer het eens uit!

Hoe het werkt
Het concept van couchsurfing is zo groot geworden vanwege de eenvoud, toegankelijkheid, maar ook zeker dezelfde gedachtegang en ‘mindset’ van avontuurlijk ingestelde mensen, die allemaal weten hoe moeilijk het kan zijn om een hele reis te organiseren en hoe fantastisch het is om überhaupt te reizen. Vandaar dat dit een perfecte uitkomst biedt. Het plannen van de reis doe je door op de website rond te kijken naar het aanbod van onderdak.

De mensen die een slaapplek aanbieden zijn vaak zelf erg enthousiast en reislustig ingesteld en zijn daarom ook heel vriendelijk en begripvol. Onderdak is dan ook zo gevonden en het is daarbij een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Voor de rest heb je een goede backpack of tas nodig, en je bent klaar voor vertrek!

couchsurfing

De voordelen van Couchsurfing
Onderstaand een aantal voordelen van couchsurfing op een rijtje:

  • Kosten: zoals al aangegeven is het concept van couchsurfing gratis, dus een vrije overnachting bij mensen internationaal, is altijd gratis.
  • Informatie: eenmaal aangekomen in een nieuwe stad en ‘ingecheckt’ bij de mensen bij wie men overnacht, kan men de host ook gerust beschouwen als een gratis gids voor de stad. Deze mensen hebben de meeste kennis over de stad en kunnen vast voorzien in informatie over de mooiste plekjes en bezienswaardigheden.
  • Nieuwe vrienden: couchsurfing is er niet alleen voor gratis overnachtingen. Mensen kunnen zich ook aanmelden om nieuwe mensen te leren kennen als men bijvoorbeeld alleen op reis is. Zo kan men samen bijvoorbeeld de stad ontdekken.
Martijn
  1. Couchsurfing is een fantastisch concept, maar houd er wel rekening mee dat de meeste hosts het leuk vinden tijd door te brengen met hun gasten.. Het is dus niet puur een gratis slaapplek waar je in een uit kan lopen want dan wordt je snel gezien als “freeloader” en dat kan zijn weergave hebben in referenties die je dan krijgt.. dus als je naast het toeristische gedeelte graag mensen leert kennen en een leuke tijd met je host wil hebben dan is het de perfecte manier van reizen!

  2. Couchsurfing is inderdaad super. Ik ben sinds 2007 lid en heb zowel gehost, gesurfd en de website gebruikt om mensen te ontmoeten en deel te nemen aan events of deze te organiseren. Ik ben het er niet mee eens dat je je host gerust kun beschouwen als een gratis gids. Er zijn zat mensen die gewoon moeten werken en/of andere verplichtingen hebben, maar wel willen hosten. Ga nergens zomaar vanuit, maar wees dankbaar als er iemand beschikbaar is die je wilt hosten en uit deze dankbaarheid dan ook. Dit kan zijn door souvenirs uit eigen land mee te nemen, huishoudelijke klusjes te doen of de host mee uit eten, drinken te nemen. Couchsurfing is zoveel meer dan een gratis slaapplaats en behandel de host dan ook zo!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>