Tablet en smartphone

De meeste mensen zijn inmiddels van de zomervakantie aan het genieten. Een groot deel gaat ieder jaar op vakantie en veel mensen vertrekken daarbij naar het buitenland. Dan moeten er natuurlijk een hoop spullen meegenomen worden, want ook op vakantie willen we het onszelf zo gemakkelijk mogelijk maken. Een van de items die veel mensen in hun tas stoppen is de smartphone of tablet. Uit onderzoek van Zoover blijkt dat maar liefst 65% van de vakantiegangers een tablet meeneemt op vakantie. Het jaar ervoor was dit 54%.

Tablet en smartphone op vakantie

Dat de tablet of smartphone mee gaat op vakantie is een logische keuze als je kijkt naar de functionaliteiten die deze apparaten kunnen vervullen. Zo fungeert de gemiddelde smartphone of tablet als radio, HD-camera, GPS-ontvanger, MP3-speler en als gaming device, allemaal functionaliteiten die goed van pas komen tijdens je vakantie.

Een tablet is natuurlijk gemaakt voor het gebruiksgemak en op vakantie is hij extra handig. Je bent vaak in een vreemde omgeving en via de tablet of je telefoon kun je informatie opvragen. Zo kun je bijvoorbeeld kaarten en stadsgidsen downloaden, informatie opvragen over het openbaar vervoer, de meest voorkomende woorden en zinnen in een andere taal leren, en voor veel populaire vakantiebestemmingen zijn apps beschikbaar met toeristische informatie. Hiervoor is een internetverbinding natuurlijk wel een vereiste. Meer dan 80% van de Nederlandse vakantiegangers boekt dan ook bewust een verblijf met internetverbinding.


smartphone op vakantie

Door je device mee te nemen loop je natuurlijk wel het risico om deze kwijt te raken. Smartphones en tablets zijn gewild, en zeker in het buitenland zijn toeristen een geliefd doelwit van zakkenrollers. Daarbij log je vaak in op vreemde netwerken en dat brengt risico’s met zich mee. Daarom hier een aantal tips om je telefoon of tablet goed te beveiligen.

Wachtwoorden

Heb jij een wachtwoord ingesteld om je telefoon en tablet te ontgrendelen? Veel mensen niet, en dat zorgt ervoor dat vreemden gebruik kunnen maken van het internet en kunnen bellen met jouw telefoon als hij gestolen wordt. Als je telefoon beveiligd is met een wachtwoord, dan kunnen eventuele dieven niet zomaar gebruik maken van jouw data en beltegoed. Dat voorkomt een hoge rekening bij thuiskomst wanneer iemand misbruik probeert te maken van je device.

Openbare Wifi-netwerken

Veel horecagelegenheden bieden tegenwoordig gratis wifi aan. Dit is natuurlijk heel fijn, maar ben je er wel van bewust dat ook cybercriminelen gebruiken maken van deze netwerken. Het is via onbeveiligde netwerken eenvoudiger om in te breken op een device. Regel je bankzaken daarom alleen op beveiligde netwerken en gebruik de gratis wifi om het weer en de bezienswaardigheden in de omgeving te checken.

Software

Je kunt software op je telefoon of tablet installeren waardoor je je device kunt traceren als hij kwijt of gestolen is. Je kunt zelfs met bepaalde programma’s je telefoon op afstand blokkeren. Op die manier heeft de dief weinig aan zijn buit.

Win telefoon of tablet Security!

Kaspersky Lab heeft verschillende antivirus producten en tools waarmee je zowel je smartphone als je tablet extra kunt beschermen tijdens je vakantie. Wil jij jouw telefoon met een gerust gevoel mee op vakantie nemen? Laat dan een berichtje achter in de comments onder dit artikel of deel dit bericht op Twitter of Facebook! Heb je nog andere tips voor het gebruik van je tablet op vakantie? Laat het ons weten! Zo maak je kans op een van de Kaspersky Mobile Security of Kaspersky Tablet Security pakketten die wij in samenwerking met Kaspersky Lab beschikbaar stellen!

Kaspersky Tablet Security pakketKaspersky Mobile Security pakket

Latest posts by Martijn (see all)
  1. Dit is super zo’n beveiligingssoftware voor tablet en smartphone! Ik zou hem erg graag voor mijn nieuwe Samsung Galaxy S4 winnen. Wel zo handig en veilig toch?

  2. Gezien via Facebook van jullie blog, doe uiteraard mee met deze prijsvraag! Vertrek over twee weken voor een backpackvakantie naar Thailand, dus kan goed van pas komen.

  3. Dikkiedik zegt:

    Ik doe graag mee voor de tabletversie. Had eerder niet zo stil gestaan bij de beveiliging van m’n tablet.

  4. Steeds meer reizigers en vakantiegangers nemen hun smartphone of tablet mee op vakantie, het is immers een zeer handige reisgadget. Dit zorgt wel voor verschillende gevaren, zoals het veel inloggen op openbare WiFi netwerken of het kwijtraken van de tablet of smartphone met alle gevolgen van dien. Dankzij de beveiligingsfuncties van de Kaspersky producten is het beschermen van je smartphone of tablet nu heel eenvoudig en kun je deze bij diefstal of verlies op afstand blokkeren en volgen.

    In samenwerking met Kaspersky mogen wij enkele van deze beveiligingsproducten aanbieden om te verloten. De 6 winnaars zijn geworden: Louise, Floris, Wilma, Lisa, Brenda en Anita! Gefeliciteerd!!

    Graag horen we of jullie liever een Kaspersky Mobile Security voor de telefoon of een Kaspersky Tablet Security pakket voor de tablet ontvangen, dan kunnen we ervoor zorgen dat we van Kaspersky Lab de juiste codes ontvangen, zodat je de prijs kunt downloaden!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>