Hoogste hotel ter wereld geopend

Hotelketen Ritz-Carlton heeft dinsdag het hoogste hotel ter wereld geopend in Hong Kong, een stad die bekendstaat om haar torenhoge wolkenkrabbers. Het luxe vijfsterren hotel heeft 312 kamers op de bovenste 16 verdiepingen (102 tot en met 118) van de internationale Kamer van Koophandel in Kowloon.

Hotelketen Ritz-Carlton heeft dinsdag het hoogste hotel ter wereld geopend in Hong Kong

Gasten die in het International Commerce Centre (ICC) logeren, hebben een prachtig panoramisch zicht over de skyline van Hong Kong, de oude Britse handelskolonie die sinds 1997 weer onder Chinees bewind staat. Voor een uitzicht op Victoria Harbour en Hong Kong Island moet wel diep in de buidel getast worden. Voor een kamer in de wolkenkrabber ben je minimaal 550 euro kwijt. De presidentiële suite is te verkrijgen voor 100.000 Hongkongse dollar of 9.089 euro per nacht.

Hoogste hotel ter wereld geopend in Hong KongJe kan er dan wel genieten van het uitzicht, een drankje nuttigen in de OZONE-cocktailbar, een hapje eten in een van de zes restaurants, fitnessen, naar de spa (ESPA) op de 116e verdieping of genieten van het overdekte zwembad, waarvan het plafond bedekt is met 144 tv-schermen (een 28m x 7m LED screen).

‘s Werelds hoogste buitenzwembad vind je op de 55e verdieping van het Marina Bay Sands Skypark Hotel in Singapore. In het Ritz-Carlton vind je nu het hoogste binnenbad op verdieping 118!

Boven in een minuutje
Het ritje met de lift naar verdieping 118 duurt minder dan een minuut. Op de bovenste, open, etage van het megabouwwerk kan je in de OZONE-cocktailbar een drankje nuttigen of een baantje trekken in de infinity pool met jacuzzi. Het meest bijzonder blijft echter wel het uitzicht over de stad, de haven en de bergen van Hong Kong. Na de top van de Eiffeltoren in Parijs, de bovenste verdieping van het Empire State Building in New York heeft de wereld er straks een nieuwe ‘hotspot met hoogte’ bij.

Het Ritz-Carlton heeft eind maart het hoogste hotel ter wereld geopend
Mocht niet hoger
Met zijn bijna 490 meter hoog is de ICC toren het op twee na hoogste gebouw ter wereld. Het moet alleen het Burj Khalifa en het Shanghai World Financial Center boven zich dulden. Het gebouw was mogelijk nog hoger geworden, maar regelgeving ging tegen dat het bouwwerk hoger zou worden dan de omliggende bergen rond de stad.

“Hong Kong is one of the world’s great cities and we are delighted to be returning with such an iconic and dynamic hotel!”, zegt directeur Hervé Humler. Het duurde 10 jaar om de ICC toren te bouwen, maar het hotel zal zijn titel als ‘hoogste ter wereld’ al in 2014 verliezen. Dan zal het 600 meter hoge J-Hotel in Shanghai immers worden ingehuldigd.

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>