Letters Hollywood straks een hotel?

De beroemde witte letters die op de heuvels boven Los Angeles 'Hollywood' spellen, worden met uitsterving bedreigd. Projectontwikkelaars zien in de plek een ideale locatie voor luxe woningen. Een reden voor het Deense architectenbureau Bay Arch om met een ludiek plan te komen: maak een hotel van de Hollywoodletters.

hollywood-bord

Grotere letters

Het oude Hollywood-bord zou wel vervangen moeten worden en plaats moeten maken voor letters die twee keer zo groot zijn. Achter de letters van elk 32 meter hoog hangen kubussen met daarin hotelkamers, een bioscoop, een spa, een zwembad, een restaurant en een museum. Ook mag een terras met een prachtig uitzicht over Los Angeles niet ontbreken.

Niets is zeker

Het architectenbureau reageert met dit ontwerp op de controverse rond de letters. Projectontwikkelaars zien het als de ideale plek voor woningen en willen de letters het liefst zo snel mogelijk verwijderen. Playboy-oprichter Hugh Hefner richtte eerder een fonds op om het Hollywood-bord te redden. De architecten van Bay Arch willen met investeerders en ingenieurs rond de tafel gaan zitten om de plannen naar het volgende niveau te tillen.

letters-Hollywood

Hollywood-letters

Martijn

Digital Storyteller, Off-The-Beaten-Path Traveller & Adventure-seeker never far from a camera, bacardi and coffee. Let's cheers and see the world!
 1. Ha, die mooie witte letters in de bergen rond Los Angeles! Ik heb inderdaad ergens gelezen dat ze mogelijk verdwijnen..

  Normaal gesproken ben ik een progresief iemand die enkel naar voren en naar de toekomst kijkt. Dit wil zeggen dat ik van verandering houd, en dat het me niet zo veel uit maakt, in tegenstelling, ik vind het juist leuk als bepaalde dingen plaats moeten maken voor vernieuwing! Misschien is dit wel typisch Nederlands waar de veerkeerstborden altijd één van de modernsten van Europa zijn, en elk NS treinstation elke 5 jaar een metamorphose krijgt.

  Echter, dergelijke herinerringen zoals de bovengenoemde Hollywood attractie mag toch niet verwijden?? Dit is zeer typerend en is net zo kenmerkend als de Twin Towers van New York, de luxe hotels aan de kust van Dubai. Wat is Pisa nu zonder die leunende toren?

  Dit artikeltje doet mij denken aan Roemenië. Enkele zomers geleden was ik in het oostblok aan het reizen, en zo kwamen we ook met de trein aan in Brasov. Een modern vrolijk stadje in Transylvania. Een groot marktplein waar op dat moment een klein festival gaande was met vrolijke muziek en dansende jongeren. Eenmaal met de rug gekeerd naar deze activiteiten kijk je recht tegen de bergrug aan, en dicht bij de top ontdekte ik iets typerends, namelijk enkele vel witte letters die de naam Brasov vormen (zie link).

  http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/17/68/4c/brasov-or-hollywood.jpg

  Ik vind dat ze moeten blijven!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>