Culinair Alpbachtal

De regio Alpbachtal in Tirol, Oostenrijk, is vrij apart. Geen typisch skigebied, maar groenere heuvels en een heerlijke culinaire traditie. Reizigers gaan dus naar Alpbachtal voor rust en lekker eten, voor wandelen en comfort.

Alpbachtal

Alpbachtal

Juist omdat Alpbachtal niet de nadruk op het skiën legt, kan je er ook in andere seizoenen dan de winter genieten van wat de regio te bieden heeft. Vooral rond de zomermaanden is het er goed toeven. Reishonger ging jou voor en zocht alvast uit waar het goed is.

Berglsteiner See Café en Restaurant


Culinair Alpbachtal

Berglsteiner See Café en Restaurant

Dit eenvoudige restaurantje, midden in het Voldöppbergsbos, heeft een van de mooiste locaties die ik ooit zag. Aan de rand van een warm meertje, waar de vis zo uit het water opspringt, omgeven door bos en berg. De plaats is muisstil en lijkt stil te staan in tijd. Het restaurant heeft een terras dat uitkijkt over het water. De legende zegt dat twee geliefden in dit water verdronken en versteenden als de twee stenen eilandjes die je ziet oprijzen.

De legende zegt dat twee geliefden in dit water verdronken en versteenden als de twee stenen eilandjes die je ziet oprijzen

De twee geliefden

Hier eet je traditionele gerechtjes zoals Schlutzkrapfen: een op ravioli lijkend deegflapje gevuld met kaas, of Gröstl met een spiegeleitje: gebakken aardappeltjes met een eitje en spek. Maar dit restaurantje staat het meest gekend om zijn overheerlijke visgerechtjes.

Gasthaus Rossmoos

Gasthaus Rossmoos in Alpbach

Gasthaus Rossmoos in Alpbach

Dit restaurant vind je in het centrum van Alpbach zelf. Ik at hier en genoot van het vers, door de eigenaar geschoten wild. Maar bovenal toont dit eethuis de Tiroolse tradities: met hout beklede kamers en traditionele gerechten, zoals kaiserschmarren. Dit dessertje, dat lijkt op in stukjes gesneden pannenkoeken met jam, appelmoes, rozijnen en suiker, houdt je warm zelfs in putje winter.

Kaiserhaus
Vlakbij het plaatsje Brandenberg loopt de rivier Branderberger Ache. Oorspronkelijk werd deze rivier gebruikt om gevelde bomen te vervoeren. Tegenwoordig is het vooral een rivier voor watersporters. Het is vooral de vernauwing Kaiserklamm die de rivier zo spectaculair maakt. De Kaiserklamm is één van de mooiste canyons van Oostenrijk.

Gelukkig hoef je niet het water op te gaan, maar kan je het pad naast de rivier volgen. Dit pad loopt over hangbruggen en door de rots. Het uitzicht is het neusje van de zalm.

De Kaiserklamm, een van de mooiste canyons van Oostenrijk

De Kaiserklamm, een van de mooiste canyons van Oostenrijk

Na een stevige wandeling langs de Kaiserklamm kan je terecht in het Kaiserhaus voor een pauze. Het Kaiserhaus heeft iets wat je enkel in Alpbachtal tegenkomt: Prügeltorte! Deze koek wordt door eigenaar en bakker Hannes Larch aan het spit gebraden boven een vuurtje. Een heel eigenaardige manier om gebak te maken, maar het werkt en is overheerlijk. Zoet en een beetje kruimelig. Je eet het met slagroom en confituur. En dan eet je het nog eens. En nog eens. En koop je een stuk om mee naar huis te nemen, waar je heerlijk nageniet.

Prügeltorte

Prügeltorte

Bovenstaande restaurantjes geven perfect weer waar de regio Alpbachtal Seenland om bekendstaat. Genieten. Heel eenvoudig, met pure producten en pure momenten. Maar bovenal met een heel eigen karakter.

Volg onderstaande links voor het bezoeken van de websites van deze heerlijke restaurants:

Laatste berichten van Lotte (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>