Het is misschien wel het meest iconische natuurwonder van heel Zuidwest-Amerika: de Grand Canyon. Deze scheur in de aardkorst is anderhalve kilometer diep en onderaan de steile rotswanden zie je daar beneden de denderende Colorado rivier stromen. Wow, dat geeft wel even kippenvel als je over het randje in die diepte tuurt!

Uitzicht

Wow, wat een uitzicht

Wandelen langs de rand van de kloof

Je kunt verschillende activiteiten doen in Grand Canyon. Wandelen is misschien wel de beste manier, waarbij je ‘up close and personal’ kennismaakt met de kloof. Langs de rand van de canyon rijden shuttlebussen, die je meenemen naar verschillende uitzichtpunten waar je je wandeling kunt beginnen. Neem bijvoorbeeld de bus naar Hermits Rest en loop vanuit hier terug naar het beginpunt. Zo loop je tegen de stroom in en ben je vaak als eerste op plekken waar overige bezoekers pas aan het einde van de dag komen. Het uitzicht onderweg is telkens net even anders en soms kijk je honderden meters de diepte in.

View

View

Hike de kloof in

Kies je voor flink klauteren, dan brengt de Bright Angel Trail je een stukje naar beneden de Grand Canyon in. De gemarkeerde route begint bij de ingang van het park. Hou er wel rekening mee dat je continue naar beneden loopt en je wel een beetje in goede fysieke staat moet zijn. Wij vonden het geweldig om niet alleen van bovenaf de canyon in te kijken, maar juist vanuit de kloof zelf weer een heel ander perspectief te hebben. Vergeet niet genoeg water en een petje mee te nemen, want het kan tijdens deze hike behoorlijk warm worden.

Trail

Hike de kloof in

Helikopteren boven de Grand Canyon

Misschien wel de gaafste excursie die je bij de Grand Canyon kunt doen, is een helikoptervlucht maken over de kloof. Je stijgt op vanaf het vliegveld pal aan de kloof en vliegt in zo’n twintig minuten naar de overkant en terug. De uitzichten onderweg zijn echt fenomenaal, van de roestrode rotsen in verschillende tinten, de rivier in de diepte en de uitgesleten vormen van de canyon. Een korte trip, maar volgens ons absoluut de moeite waard.

Helikopteren

Helikopteren boven de Grand Canyon

Je kunt ook vanaf het vliegveld van Las Vegas vertrekken voor een magische helikoptervlucht naar de West Rim. Je stapt bij aankomst op het vliegveld de helikopter in voor een vlucht over de Hoover Dam, Lake Mead en Black Canyon voordat je de Colorado rivier en de Grand Canyon zelf vanuit de lucht ziet. Ook de Hoover Dam is spectaculair vanuit de lucht, gebogen tussen de rotsmuren van de canyon. Diep in de Grand Canyon land je voor een picknick en op de terugweg vlieg je over de hotels aan de beroemde Strip.

Helikoptervlucht Grand Canyon

Overweldigend, een helikoptervlucht naar de Grand Canyon

Wees er op tijd bij als je in het park wilt slapen

Ga je in de zomermaanden naar de zuidkant van de Grand Canyon, weet dan dat het hier behoorlijk druk kan zijn. De wachtrijen bij de ingang kunnen dan oplopen tot wel een half uur. Wil je optimaal genieten van je tijd bij de Grand Canyon, zorg dan dat je in een van weinige hotels ín het nationale park zit, in Grand Canyon Village dus, in plaats van erbuiten – wat veel reisorganisaties doen, bijvoorbeeld in Flagstaff op een dik uur rijden van de ingang van de Grand Canyon. Slaap je in Grand Canyon Village zelf, dan kun je ‘s avonds nog even een wandelingetje maken langs de South Rim, oftewel de rand van de canyon, genietend van de zonsondergang en vervolgens kun je zo terug slenteren naar je hotelkamer. Ideaal.

Ben je met je eigen auto, dan kun je ook in de Hualapai Lodge in Peach Springs slapen, langs de historische Route 66. Nadeel is de spoorlijn die vlak achter het hotel langs loopt. Groot voordeel is dat je zo Diamond Creek Road op rijdt, de enige autoweg die direct naar de Colorado rivier in de Grand Canyon gaat! Het is een dirtroad, die een aantal keren een rivierbodem kruist, maar als het niet recentelijk geregend heeft kun je er met een gewone auto rijden.

Diamond Creek Road Drive, Peach Springs Canyon, Hualapai Indian Reservation

Diamond Creek Road Drive, de enige weg naar ‘the bottom of the Grand Canyon’

colorado river

Made it to the Colorado River!

Kies voor de weinig bezochte North Rim

Wil je iets bijzonders? Kies dan niet voor de drukbezochte zuidkant van de Grand Canyon, maar kies juist voor de veel rustigere North Rim. Hier staat maar één hotel en heb je alle uitzichten dus bijna voor jezelf. Er rijden geen georganiseerde shuttlebussen van viewpoint naar viewpoint, dus hier moet je toch echt zelf de veters aantrekken om de mooie omgeving te verkennen. Maar zwiepend in je schommelstoel op het terras is dit wel een plek om van te genieten.

Lodge

Kippenvelbestemming: de North Rim lodge op een ruige klif


riksja amerikaBovenstaande tips zijn afkomstig van Edith Huntink van Riksja Amerika, onderdeel van reisorganisatie Riksja Travel. Wil je zelf Amerika ontdekken? De reisspecialisten van Riksja Amerika zijn er zelf geweest en helpen je graag bij het samenstellen van je eigen reis.

Ben je al in Amerika geweest en heb je zelf nog tips die absoluut in dit rijtje thuis horen? Laat ze hieronder achter in comment, dat vinden we altijd leuk om te lezen!

Dionne
Laatste berichten van Dionne (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>